Något som kan förbättra din generella hälsa, det är att dricka Kefir. Därför är ett bra tips just att ät Kefir och må bra! I denna produkt så finns det en hel del aktiva beståndsdelar som till exempel polysackarider. Dessa är antimikrobiella och återställande så det innebär att de kan bekämpa både infektioner och inflammationer. Kefir är bra för bland annat:

  • Den ger dig en mängd näringsämnen
  • Den har antibakteriella egenskaper
  • Den kan förbättra benhälsan och minska risken för osteoporos
  • Kan hjälpa mot matsmältningsproblem
  • Stärker ditt immunförsvar

Det finns idag flera varianter av Kefir. Dels går det att köpa färdigt i din vanliga matbutik, samt att den även finns att hitta i hälsokostbutiker. Den finns i flytande form samt torkad form.

Tillverka egen Kefir

Du kan tillverka egen Kefir för att äta. Det genom att köpa hem kefirgryn. Det finns både mjölkkefirgryn och vattenkefirgryn. Den förstnämnda går att blanda med olika typer av mjölk. Den andra kan du blanda med sockervatten eller fruktjuice.

Om du är på jakt efter att köpa kefirgryn, så kan du hitta det hos Grönt Levande, som är en bra butik på nätet. Hos dem finns det även en mängd andra bra produkter.

Du som väljer att köpa mjölkkefirgryn, du kan använda valfri mjölk till dem, ju fetare mjölk, desto krämigare kefir får du. När dessa blandas, så ska de sedan fermenteras i cirka ett dygn. Sedan är det bara att sila bort grynen och äta din kefir som den är eller tillsammans med frukt eller annat.