Tillbaka till stenåldern…

 • Mejla till en vän
 • SumoMe
En hysteriskt rolig bild :)

En hysteriskt rolig illustration :)

En väldigt rolig illustration men frågan är ju om det verkligen var så mycket bättre förr. Att människor på den tiden inte hade några problem med västerlänska sjukdomar är troligen sant men deras kost och livsstil i övrigt var nog inte så stimulerande. Hur kul skulle det till exempel vara att endast leva på några väldigt få livsmedel där några få står för en väldigt stor andel av alla kalorier?

Nu är det iofs så som de flesta lever idag då de får i sig en stor andel kalorier från oljor, vete och socker men det finns i alla fall en valmöjlighet. Personligen tror jag att det är möjligt att leva bättre nuförutiden än vad det var för 10’000 – 30’000 år sen om man verkligen vill och är beredd att anstränga sig. Själv väljer jag ett mittenväg. Det mesta av skiten åker bort men ofta väljer jag njutning och kul med vänner framför att leva eller äta optimalt.

Gymgrossistens Protein
Jacob Gudiol
Om Jacob Gudiol, Leg. Fysioterapeut:

Jag håller just nu på att läsa in en master i Sport Science på Lunds universitet samtidigt som jag arbetar som tränare för ungdomar i Helsingborgs IF. Jag har även ett eget företag där jag regelbundet håller föreläsningar om prestation, kost och träning. Bland annat på kursen idrottsmedicin på sjukgymnastutbildningen i Lund samt på ELEIKOs nystartade PT-utbildning.


Jag skriver regelbundet texter här och på Traningslara.se samt för olika träningsmagasin. Jag är även träningsskribent för SvD och regelbunden skribent för BODY Magazine. Jag har även bland annat skrivit artiklar för eller medverkat i magasin så som Svensk Styrkelyft, Blossom Magazine, Dagens Träningsindustri, SATS Magasine och Friskispressen. Jag sitter även med i styrelsen för Idrottsmedicin Syd. Här hittar du mer information om mig samt kontaktinformation

En reaktion på “Tillbaka till stenåldern…

 1. 1
  Daniel

  I agrizzle. Nu har vi ju möjligheterna att forma vår vardag i stor utsträckning själv.

  Däremot är det nog en ganska vanlig åkomma i västerländerna att folk känner att de ”saknar syfte”, något jag inte tror var en issue förr…

    Citera kommentar

Kommentera

Skriv ditt namn, din mejl och eventuell hemsida.