Tillbaka till stenåldern…

 • Jacob Gudiol
 • Tagged ,
 • 2012-03-31
 • En hysteriskt rolig bild :)
  En hysteriskt rolig illustration :)

  En väldigt rolig illustration men frågan är ju om det verkligen var så mycket bättre förr. Att människor på den tiden inte hade några problem med västerlänska sjukdomar är troligen sant men deras kost och livsstil i övrigt var nog inte så stimulerande. Hur kul skulle det till exempel vara att endast leva på några väldigt få livsmedel där några få står för en väldigt stor andel av alla kalorier?

  Nu är det iofs så som de flesta lever idag då de får i sig en stor andel kalorier från oljor, vete och socker men det finns i alla fall en valmöjlighet. Personligen tror jag att det är möjligt att leva bättre nuförutiden än vad det var för 10’000 – 30’000 år sen om man verkligen vill och är beredd att anstränga sig. Själv väljer jag ett mittenväg. Det mesta av skiten åker bort men ofta väljer jag njutning och kul med vänner framför att leva eller äta optimalt.

  Jacob Gudiol
  Om Jacob Gudiol, Leg. Fysioterapeut

  Jacob arbetar som egen företagare inom träning, kost och hälsa samtidigt som han håller på att läsa in en master i sport science på Lunds Universitet. Han håller även regelbundet föreläsningar om det mesta som berör hälsa, träning, kost och prestation. Bland annat på fysioterapiutbildningen i Lund samt för Eleiko. Han sitter även med i styrelsen för Idrottsmedicin Syd.


  Jacob skriver regelbundet texter här och på Traningslara.se samt för Tyngre.se. Tidigare har han även varit krönikör i SvD och regelbunden skribent för BODY Magazine.


  Jacob har även en podcast om träning, kost och hälsa som du hittar här, Tyngre Träningssnack.


  Här hittar du mer information om Jacob samt kontaktinformation

  Gymgrossistens Protein

  One thought on “Tillbaka till stenåldern…

  1. 1
   Daniel skriver:

   I agrizzle. Nu har vi ju möjligheterna att forma vår vardag i stor utsträckning själv.

   Däremot är det nog en ganska vanlig åkomma i västerländerna att folk känner att de ”saknar syfte”, något jag inte tror var en issue förr…

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *