Största bluffen i träningssverige – Martin Löwgren

 • Jacob Gudiol
 • Tagged , , ,
 • 2014-04-15
 • Det här är ett inlägg som jag borde ha skrivit för många år sen men jag har flera gånger dragit mig från att skriva det i sista minut då den här typen av inlägg inte direkt är roliga att skriva ihop.

  Martin Löwgren, som även kallar sig själv Axon, har blivit blottad så otroligt många gånger nu så jag har väl antagit att folk ska sluta ta honom på allvar men så är det uppenbarligen inte och kritiken har haft en tendens att raderas eller glömmas bort efter hand. Med hjälp av ett gäng ”internetfenomen” med personer som ingen egentligen tar på särskilt stort allvar i verkliga livet så Har Martin Löwgren fortsatt att locka till sig unga okunniga med skenet av att han är en expert.

  Så även om kunniga personer inte tar Löwgren på allvar är det onekligen så att han har ett stort inflytande på vissa. Och det är ju inte konstigt, rent ytligt så verkar hans påstådda meriter vara imponerande och även hans texter låter ju väldigt faktabaserade och informativa. Det är helt enkelt den vanliga mixen med lite självklarheter, lite fakta, många överdrifter och en hel del felaktigheter. Utan de rätta förkunskaperna är det då extremt svårt att särskilja dessa saker och hans texter uppfattas då ofta som trovärdiga.

  Så det här är väl mitt försök för att göra det hela mer offentligt att Martin Löwgren inte är en bra kunskapskälla och målet är att färre människor blir lurade.

  Martin Löwgren är ingen expert

  Men jag kan börja direkt med att skriva att Martin Löwgren inte någonsin har gjort någonting som gör honom förtjänt av titeln expert inom träning. Det som Löwgren har gjort i snart 10 år nu är att sno en väldig massa material från andra för att sen framställa det som sitt eget. Det här uppdagades för redan 7 år sen men det har inte fått Löwgren att förändra sitt tillvägagångssätt i någon större utsträckning.

  Exempel på äldre plagierade texter av Martin Löwgren

  Martin Löwgren har givetvis blivit avslöjad i sin plagiering många gånger. Numera är han bättre på att plagiera och han kopierar inte texter rakt av utan istället så skriver han om texterna lite mer men har du läst den ursprungliga artikeln så är det fortfarande ofta uppenbart att Löwgren inte haft en enda originell tanke när han skrev sin text. Jag kommer att ge exempel på detta senare men först tar vi de äldre väldigt uppenbara plagiaten.

  Här är ett exempel på en av de allra första plagierade texterna som uppdagades.

  Från Martin Löwgrens ”muskelskola”

  Bröstet är en av de visuellt, mest utmärkande, imponerande och kraftfullaste muskelgrupperna. Att träna denna muskelgrupp kan vara väldigt utmanande. Om du tränar bröstet korrekt kan det vara mycket givande för både övre och undre kroppsstyrka. Om du däremot tränar bröstet på ett felaktigt sätt kommer det leda till bortslösade träningspass, dåliga resultat och möjligen skador.

  Total utveckling av denna muskelgrupp är så mycket mer än bara hur mycket du tar i bänkpress. Det innefattar ”rörelselängd”, olika vinklar, överbelastning, övningsval och fullständig kontraktion av bröstmusklerna.

  Från AST:s hemsida :

  Bröstet är en av de visuellt, mest utmärkande, imponerande och kraftfulla muskelgrupperna. Att träna denna muskelgrupp kan vara utmanande. Om du tränar bröst korrekt så kan det vara mycket givande för både övre och undre kroppsstyrka och massa. Om du tränar bröst fel så kan det leda till bortslösade träningspass, dåliga resultat och möjligen skador.

  Total utveckling av denna muskelgrupp är så mycket mer än bara hur mycket du kan bänka. Det innefattar ”rörelselängd”, olika vinklar, överbelastning och fullständig kontraktion av bröstmusklerna.

  Det här plagiatet är från 2006 och några av Löwgrens artiklar publicerades till och med i Gymgrossistens egna tidning vilket säkert var pinsamt för dem. Tyvärr verkar de flesta av ”Löwgrens” artiklar endast finnas kvar på flashback numera men då, för 4-8 år sen, fanns de lite varstans på olika forum där Löwgren var aktiv (bild AST, bild Flashback).

  Det här verkade inte få Löwgren att ändra stil överhuvudtaget men 2010 satte det fart ordentligt kring honom då en väldig massa fler plagiat uppdagades. Här är ett exempel från en text som Löwgren snott från sidan dietist.com och här är Martin Löwgrens ”egna” text. Här är också en synnerligen humoristisk kommentar som Löwgren la efter det att publicerat sin plagierade text.

  Martin Löwgren är stolt över sin kopierade text
  Det finns onekligen många texter på internet att kopiera. Ingen tvekan om den saken.

  Vid den här tiden så plagierade Martin också en text från Träningslära som Joel Hallström hade skrivit. Joel lämnade en kommentar kring detta på Löwgrens blogg men den kommentaren blev givetvis aldrig publicerad. Joel skickade då iväg ett mejl om det här vilket ledde till att Löwgren skrev om sin artikel lite mer (likheterna är fortfarande väldigt stora) och Joel fick dessutom följande härliga kommentar som svar i sista mejlet från Löwgren:

  Jag tycker att du ska bli glad och ta det som ett komplimang att min
  artikel har likheter och röd tråd med vad du har skrivit

  Tydligen ska du alltså vara glad och stolt om Martin Löwgren snor en text från dig som du lagt ner en massa arbete på att skriva ihop. Tyvärr finns inte Löwgrens ursprungliga artikel kvar någonstans då han raderat den på alla forum där han la upp den och den version som finns nu är omskriven ganska ordentligt.

  Det finns många många fler exempel från denna tid på plagierade texter och om du söker på google så hittar du mer information kring det, här är ett exempel från Kolozzeums forum. All den här uppståndelsen gjorde till exempel att sidan MMA-nytt avstod från att publicera artikalr av Löwgren som de tidigare sagt skulle komma och efter ett tag skrev faktiskt Löwgren en (ganska dålig) ursäkt på sin blogg. Många tog inte den ursäkten riktigt på allvar och han skrev aldrig heller att han verkligen hade gjort fel. Det här inlägget verkar inte heller finnas kvar längre.

  Lögner om meriter

  Under tiden som Löwgren plagierade texter så ljög han också en del kring sina meriter. Han påstod att han hade skrivit för en rad träningsmagasin (bla BODY) och figurerat som expert lite varstans. I princip allt av det var lögner och BODY Magazines redaktör Alex Danielsson belyste detta väldigt tydligt efter att Martin Löwgren sagt att han aldrig någonsin skulle läsa BODY på Kolozzeums forum.

  Martin Löwgren påstår att han skrivit för BODY och blir sågad
  Alex Danielsson, chefsredaktör på BODY Magazine berättar om att Martin Löwgren bett om att få skriva för tidningen flera gånger om

  Under den här tiden ska Martin Löwgren också ljugit om att han var legitimerad naprapat trots att han fortfarande höll på att studera.

  Expert på annonssidor överallt på internet

  Förutom att Löwgren själv kallar sig för expert så är han även utnämnd till expert på lite olika internetsidor. Gemensamt för alla fram tills för några år sen var att deras syfte var att dra in annonsintäkter. De flesta av dem finns inte kvar numera men jag hittade några med hjälp av google, styrketraning.net, weight.se, olikadieter.se, brasmink.se, dietguiden.com, kalorier.eu och kostochtraning.se. Han verkar även kort ha varit expert på en sida som heter Ungdomar.se som verkar legitim men där var han nog inte särskilt långvarig efter ett minst sagt korkat svar. Innan detta svar hann han dock ge ett annat där han klippt och klistrat från Wikipedia. Det här var 2011, alltså ett år efter alla hans tidigare plagiat uppmärksammats.

  Mer nutida ”arbeten” från Martin Löwgren

  Det här ovanför är som sagt en väldigt liten del av allt det som kom fram för ungefär fyra år sen nu. Då det blev uppenbart för de flesta på denna tid att Löwgren mer eller mindre hade plagierat sig till lite internetkändisskap så var det helt plötsligt många som var väldigt irriterade på honom och hans texter blev därför mer uppmärksammade under ett tag.

  Detta gjorde givetvis att fullständigt uppenbara plagiat inte längre går hem. Men det har endast blivit marginellt bättre. För några månader sen var det någon som på facebook länkade ett inlägg som Löwgren la upp på sin blogg kring stretching på sin blogg i maj 2012. Jag påpekade att inlägget inte tog upp något nytt och att hela referenslistan var snodd från ett inlägg på kolozzeum daterat Juli 2005.

  I en annan artikel från december 2012 så anger Martin Löwgren en referens som är till en japansk tidskrift (1). Så om han inte har en dold talang och kan läsa vetenskapliga texter på japanska så är den referensen också kopierad från någonstans.

  Just den här formen av inklistrade av referenser och använde av fraser likt ”studier visar”, ”forskningen på området”, ”de studier jag läst” mm är det ju väldigt lätt att tro att skribenten är väl påläst och kunnig. Det är först om du letar upp den faktiska referensen och ser att all text är på japanska som du kan veta att författaren faktiskt inte läst studien.

  Felaktiga uttalanden om allvarliga sjukdomar

  För någon månad sen fick vi även av Martin Löwgren veta att forskning visat att det är okunskap som gör att anorektiker fortsätter med sitt beteende:

  Forskning visar tydligt att det är bristande kunskap som får personer med ätstörningar att fortsätta med sitt beteende (ref)

  Det påstående är helt fantastiskt fel och tyvärr är det nog många människor som nu tror att det är så. Studier har faktiskt visat på precis motsatsen. Personer med ätstörningar tenderar att ha större kunskap än gemene man när det gäller näringslära (2).

  Där är säkert fler fel i den artikeln men jag är ingen expert på ätstörningar. Men tydligen är det väldigt många som delat Löwgrens artikel på nätet som tror att han är expert på ätstörningar.

  Överdrivna påståenden om effekter från kosttillskott

  Han har också berättat för sina läsare att L-Glutamin hjälper immunförsvaret. Detta har han kommit fram till efter att ha läst:

  Jag har läst mängder av studier angående L-Glutamin. Vissa påstår att man har stor nytta av att dricka ett separat glutamintillskott medan andra säger att de räcker med att dricka ett vanligt proteinpulver som har en bra blandning av aminosyror så får man i sig glutaminet ändå.

  I själva verket finns det inga studier som talar för att L-Glutamin som kosttillskott ger någonting till personer som tränar. Det har nu varit konsensus i flera år att det verkar vara ett meningslöst kosttillskott för dessa personer (4, 5, 6, 7). Så antingen ljuger Löwgren om alla studierna han läst (och inte refererat) eller så är jag extremt dålig på att hitta studier med positiva resultat då jag bara hittar negativa.

  Generellt sett skulle jag säga att du som regel kan anta att om Löwgren anger en referens så har han kopierat den från samma ställe som han hittade materialet till sin artikel. Han har inte läst själva referensen och adderat den. Det här förklarar varför du hittar fler vetenskapliga referenser i gamla inlägg från tiden då Löwgren plagierade mer friskt än vad han gör nu.

  Knepig matematik – hur mycket muskler kan du bygga?

  Mitt favoritexempel på hur okunskap kan lysa igenom är från ett inlägg där Löwgren skriver om hur mycket muskler du kan lägga på sig under ett års träning. Där skriver han att du kan lägga på dig 2 kg muskelmassa per år samtidigt som han dessutom börjar snurra till det kring frågan om vattenvikt:

  Denna siffra tycker jag stämmer väl överens med siffran 2kg muskelmassa per år (7kg med vattnet) som ofta används bland fackfolk och den är även helt enhetlig med vad jag själv uppnått och vad insatta läkare, sjukgymnaster och forskare jag talat med påstår.

  Den här siffran på 2kg muskelmassa per år är inte på något sätt något som är vanligt bland fackmän. Faktum är att jag aldrig någonsin hört den innan Martin Löwgren hittade på den. Och det finns ju en god orsak till det. Den är fullständigt orimlig.

  För det första tar den ju inte i beaktande att du kommer att få mindre och mindre tillbaka av din insats allt eftersom du blir bättre tränad. En nybörjare lägger givetvis mycket lättare på sig muskler än någon som tränat i ett par år. Så att använda en statisk siffra och tro att den ska gälla för all tid framåt är korkat.

  Sen finns det ju ingen som helst poäng i att dela upp muskelmassa i ”torr” muskelmassa och muskelmassa med vatten. Orsaken är ju helt enkelt för att när musklerna sitter i din kropp så får du vätska med dina muskler. Så när man pratar om muskelmassa inkluderar man givetvis allt det som väger någonting, inklusive vätskan som finns bunden i musklerna.

  Men för skojs skull så räknar vi ändå lite på Löwgrens siffror och använder han själv som exempel. Enligt honom så passar ju hans värde 2 kg muskler per år väldigt bra på hand själv.

  Jag själv startade min karriär som en spinkig 75kgs grabb och nu 11år år senare har jag lyckats lägga på mig cirka 2kg muskler varje träningsår så att jag idag ligger runt 90-95kg beroende på säsong. Första åren la jag nog på mig uppåt 5kg varje år men då var som sagt det berömda vattnet inräknat så det är svårt att säga exakt hur mycket jag lagt på mig varje år…..

  Den här matematiken går verkligen inte ihop. Tydligen så gick Löwgren upp uppåt 5 kg varje år i början men detta var en hel del vatten. Numera så väger han dock omkring 90-95 kg varav då ingenting alls är vatten 😕 Herr Löwgren har alltså adderat en massa torrvikt till sina muskler. För annars så borde han ju kunnat ha lagt på sig omkring 70 kg från muskler och vatten under den här tiden men bara lyckats med 20 kg.

  Om du tycker det är förvirrande så är det för att det är förvirrande. Det finns ingen som helst logik i hela det där inlägget. Det är Löwgren som bara hittat på något så det låter som att hans träning har varit näst inpå optimal över 11 år och han har precis nått upp till hans egna påhittade maxgräns. Att han sen får stryk av de flesta andra som tävlar beror då givetvis på att alla andra är dopade…

  Fördöm Coca-Cola sen tackar ja till sponsring från Coca-Cola

  Det här är ett fint exempel på hur Löwgren fungerar när det gäller kritik och ifrågasättande. I slutet på förra året tog han det minst sagt udda beslutet att påbörja ett samarbeta med Coca-Cola. Kostdoktorn tog underhållande fasta vid detta och la upp ett inlägg om det på sin blogg vilket ledde till att Löwgren fick ta emot en hel del kritik. Lösningen för honom blev att radera alla kommentarer och numera verkar det inte ens gå att kommentera på hans blogg överhuvudtaget.

  Nästan direkt efter uppdagades det att Löwgren hade ett äldre inlägg där han kritiserat just Coca-Cola och andra sockersötade drycker. Kostdoktorn påpekade då detta och resultatet blev att Löwgren raderade hela det äldre inlägget. Löwgren har dock fortfarande kvar ett inlägg på sin blogg där han använder Coca-Cola som referens när han skriver upp dolda sockerfällor. Nummer två på listan är juice som då ska vara precis lika illa som Coca-Cola när det gäller socker.

  Summering – Säger Martin Löwgren det så kan du inte lita på det

  Som jag skrev i början så är detta ett inlägg som jag funderat på att skriva väldigt länge, flera år faktiskt. Orsaken till att det blev just nu var för att jag fick ett mejl från en vän till mig som tyckte att ett av Löwgrens inlägg var en rip off på en av mina artiklar som jag har haft med i BODY. Den artikeln han länkade till då var enligt mig inte ett tillräckligt uppenbart exempel på plagiering för att platsa bland exemplen här. Det fanns likheter i uppbyggnad och innehåll men hade det bara varit det inlägget så hade jag inte reagerat. Men den var tillräcklig för att jag äntligen skulle ta tag i den här texten.

  Så för att summera allt det här så poängen att om du läser något skrivet av Martin ”Axon” Löwgren som verkar bra så är det mycket möjligen en omskrivning av en annan artikel. Och populärvetenskapliga omskrivningar av redan populärvetenskapliga texter blir sällan särskilt bra, tänk dagstidningarnas omskrivningar av pressreleaser. Är det istället ett eget verk av Löwgren du hittat så är sannolikheten stor att en del av det som står i texten inte stämmer.

  Internet är väldigt stort. Det finns långt mer att läsa än någon någonsin har tid till. Så när du väl lägger tid på att läsa så välj dina källor.

  Martin Löwgren har köpt falska likes på Facebook
  Martin Löwgren har med största sannolikhet också köpt falska likes på Facebook. Hans största fan base är inte i Sverige och Stockholm som man skulle kunna tro utan istället har han en väldigt massa följare i Sarajevo.

  Jacob Gudiol
  Om Mig

  Mitt namn är Jacob Gudiol och jag är utbildad fysioterapeut med en Master i Sport Science från Lunds Universitet. Jag arbetar som egen företagare inom träning, kost och hälsa där jag föreläser, skriver artiklar och jag har skrivit två böcker.


  Bland annat föreläser jag regelbundet på fysioterapiutbildningen i Lund samt för Eleiko. Mina artiklar hittar du främst här, på Traningslara.se samt på Tyngre.se. Tidigare har jag även varit krönikör i SvD och regelbunden skribent för BODY Magazine.


  Följ mig gärna på Twitter, Instagram eller Facebook. Jag har även en podcast om träning, kost och hälsa som heter Tyngre Träningssnack som släpps varje vecka.


  Här hittar du mer information om mig samt kontaktinformation

  Gymgrossistens Protein

  411 thoughts on “Största bluffen i träningssverige – Martin Löwgren

  1. 1
   liljeros says:

   ….eller för den delen få för sig att gå på en föreläsning med honom: http://www.finest.se/userBlog/?uid=55933&beid=2521339

  2. 2

   Vilket jävla liv han måste ha.

  3. 3
   Felix says:

   Hans hutlösa priser för bland annat kosttillskottsschema och andra tjänster som ingår i hans ”beach”-projekt borde också lyftas fram. Rena rånet.

  4. 4
   pierre says:

   Bra skrivet! sakligt utan att bli fult och fullt med personangrepp, snyggt skrivet!

   här näst kan du ju gärna granska resten av tomtarna… Berkan, Bartoll och varför inte herr ICanIWill”gustaf Ollas” som har noll utbildning men utnämner sig själv till expert…

  5. 5
   pierre says:

   Och aporopå bluffar
   Vore intressant med din syn på alla dessa ”licensierade PTar och kostrådgivvare” som efter 3 veckors utbildning är redo att ta 500 spänn/ timmen för att hjälpa folk….

  6. 6
   Emil says:

   Jag har alltid sett honom som en kvacksalvare med alldeles för stort ego. Det verkar som att folk i slutändan bara vill ha en relativt vältränad person att följa och imitera för att få deras resultat. Det spelar inte så stor roll om det enbart är skitsnack och bro-science.

  7. 7
   Jacob Gudiol says:

   Felix:
   Hans hutlösa priser för bland annat kosttillskottsschema och andra tjänster som ingår i hans ”beach”-projekt borde också lyftas fram. Rena rånet.

   Som jag skrev på Facebook angående hans priser:

   Det är ju imponerande att ha får tag i människor som betalar det. Men om de väl betalar så är det ju en bra idé från hans sida. Svårt för många att strunta i sina program efter någon vecka om de betalt 10000 kr istället för 1000 kr. Det ökar ju då sannolikheten att hans klienter ska få bra resultat.

   Han behöver inte heller direkt anpassa programmet efter klienten. Han kan i princip ge vilket program som helst (och samma till många), oavsett hur hårt, och klienten kommer att göra det under i alla fall några få månader. Han man investerat 10000 kr så har man liksom.

   Men i det här inlägget har jag begränsat mig till de sakerna som faktiskt går att bevisa väldigt lätt. Det finns många fler frågetecken men jag vet ju ärligt talat ingenting om hur många kunder han har, hans verkliga stats, hur hans program ser ut, om hans kunder har ätstörningar mm

   Visst finns där många fler frågetecken men….

  8. 8
   Henrik Harding says:

   Äntligen.

  9. 9
   Jacob Gudiol says:

   pierre: här näst kan du ju gärna granska resten av tomtarna… Berkan, Bartoll och varför inte herr ICanIWill”gustaf Ollas” som har noll utbildning men utnämner sig själv till expert…

   Berkhan är väldigt kunnig, tycker näst inpå allt han skrivit är bra även om jag inte håller med i allt. Men där jag inte håller med honom så kan jag inte säga att jag har mer rätt än honom. Och snackar vi just styrketräning/byggning så har han ju mer praktiskt erfarenhet och resultat än mig.

   Bartoll är också kunnig, ingen tvekan om det. Han tycker jag ligger lite för väl hårt på att sälja kosttillskott men kring allt annat skriver han bra och informationsrikt av det jag har läst. Men det är mest BODY-artiklar som jag har läst så det är inte så värst mycket.

   Ollas har jag inte läst någonting av. Så jag har ingen koll alls. Men jag har inte fått uppfattningen av att han försökt måla upp sig till någon form av guru eller expert.

   pierre: Vore intressant med din syn på alla dessa ”licensierade PTar och kostrådgivvare” som efter 3 veckors utbildning är redo att ta 500 spänn/ timmen för att hjälpa folk….

   Det där är ju jättesvårt. Det är så branschen är tyvärr. Jag är själv med som utbildare på ELEIKOs PT-utbildning och vi försöker att höja kvalitén men så länge kraven från de som anställer inte är högre så är det svårt att motivera en aspirerande PT att betala kanske dubbla priset för 6 veckor när resultatet ändå blir precis samma typ av diplom och arbete.

   Hade jag anställt en PT så hade jag tittat en hel del på personlighet och PTs egna erfarenheter. Men det är jättesvårt. Å andra sidan kan det också vara svårt att hitta en fysioterapeut som verkligen är bra på den skada man har och då har ändå fysioterapeuter legetimation och minst 3 års utbildning bakom sig 🙂

  10. 10
   Valle says:

   Som jag ser det är hela träningsvängen överrepresenterad av tvivelaktiga personer och
   produkter och tjänster. Vilket är väldigt synd, det är svårt en en ny att hitta bra vägledning
   samt att för de genuint bra produkter / personer att få trovärdighet.

   Dock tar ovanstående priset.

  11. 11
   Charlie says:

   Helt underbart att någon med riktig kunskap blåser locket av denna klåpare. Sjukt tröttsamt att se allt plagierande han sysslar med.

  12. 12
   Victor says:

   Riktigt grymt inlägg. Hans tråd på Flasback har över 5500 inlägg och över 1.2 miljoner visningar. https://www.flashback.org/t1220030

   Han har slutat med forum helt och hållet, för han vet att han inte är speciellt omtyckt av de lite mer kunniga personerna inom träning och håller sig istället på Facebook. Det skulle inte förvåna mig om han ger kunder rabatt av att dela inlägg, för det är extremt mycket delningar av diverse kundbesök både av Axon eller av kunden.

   Bara själva grejen att han hyr in sig hos Idrottsskadecentrum och startar eget företag vid namn Idrottsskadecenter, Axon verkar vara en riktigt slug typ med mycket frågetecken.

  13. 13
   Karl says:

   Jag minns på den tiden han ännu inte var allmänt idiotförklarad att han hade tydliga drag av bluffmakare som ville ta sig fram: sättet han blev ilsk när man ifrågasatte vad han skrev, sättet han smörade för de profiler som ansågs kunniga, sättet han tillämpade härskartekniker mot de han bedömde mindre kunniga.

   Att många inte vet hur man söker kvalitativ information kommer i vilket fall vara ett fortsatt problem. Det kommer fortgående länkas till andra gaphalsar och uppmärksamhets-ivrare.

  14. 14
   Mornongs says:

   Ärligt. Resultaten verkar ju tala för sig själva. Så vem bryr sig..

  15. 15

   […] som jag inte har något förtroende för alls. Jag har tex fått många mail från folk som anlitat den här killen och sen undrat om han verkligen är så bra som han säger. De har sen gått vidare till andra […]

  16. 16
   Charlie says:

   Mornongs:
   Ärligt. Resultaten verkar ju tala för sig själva. Så vem bryr sig..

   Resultatet är ju ändå att många blir lurade på mycket pengar för att de tror att han besitter mer kunskap än vad han egentligen gör. Ett Axon-Beach projekt går ju på 15 000 kr per person och då sköts allting online.

  17. 17
   Jovanovic says:

   Jacob,

   Har just läst färdigt din text om ”Axon”.

   Tror det blir lättare om du beskriver hur ont det gör? Eller exakt hur avundsjuk du är?
   Du skriver bra och till synes sakligt men du glömmer en viktig sak, det är inte du som avgör vem marknaden vill ha. Axon må ha kopierat texter, vem har inte gjort det? Vilka alster har du själv skrivit och givit ut? Måste ha missat merparten av dem.

   Jag har jobbat i branschen sen 1996 och sett många ”gurus” komma och gå. Martin har varit en stor tillgång i de bolag jag startat drivit och i två fall sålt. Med den utbildning han har ser jag det som förtal att skriva att han inte är en expert. Vad grundar du det på?

   Vidare kan man ju fråga sig varför du inte har några kunder? Martin är fullbokad till i höst.

   Var vill du komma och exakt vad kan du bidraga med själv?

   Saknar du förmågan att förklara det väldigt snabbt är jag rädd att ditt inlägg kommer skada dig själv mångfalt mer än någon annan.

  18. 18
   Charlie says:

   Jovanovic:

   Sen när ar det okej att tjäna pengar på att kopiera andra manniskors hårda arbete?
   För det är ju precis det Martin gör/har gjort. Istället för att komma med egen kunskap så har han ju i åratal avslöjats med att ta andras material och ge ut det som sitt egna.
   Okunniga personer har sedan trott att Martin själv besitter denna kunskap och därefter anlitat honom på falska grunder. är det någon som borde skämmas så är det Martin. Hade detta handlat om fysiska produkter hade Martin förmodligen blivit stämd flera gånger om vid det här laget.

  19. 19
   Jacob Gudiol says:

   Jovanovic: Axon må ha kopierat texter, vem har inte gjort det?

   En väldig massa människor har inte plagierat sig till framgång. Särskilt inte om vi räknar bort något skolarbete på högstadiet och endast tittar på människor i sina faktiska tänkta yrken.

   Jovanovic: Vilka alster har du själv skrivit och givit ut? Måste ha missat merparten av dem.

   Det har du uppenbarligen gjort. Du får väl söka runt lite.

   Jovanovic: Martin har varit en stor tillgång i de bolag jag startat drivit och i två fall sålt.

   Ja, det är klart han är tillgång när det gäller att kränga kosttillskott till de som inte vet bättre. Han är säkert en jättebra tillgång för Fitnessguru nu med. Är ju jättebra om folk tror att glutamin is the shit om man säljer kosttillskott.

   Men det har inte direkt med saken att göra.

   Jovanovic: Med den utbildning han har ser jag det som förtal att skriva att han inte är en expert. Vad grundar du det på?

   Jag gav flera exempel i texten. Det finns en väldig massa fler exempel. Sen blir man inte expert av en grundutbildning inom något. Särskilt inte när den utbildningen inte handlar om varken träning eller kost.

   Jovanovic: Vidare kan man ju fråga sig varför du inte har några kunder?

   För att jag inte arbetar med klienter. Jag får gott om förfrågningar dock 🙂 Hur är detta relevant på något sätt?

   Jag tror vi kan summera hela din kommentar med det klassiska ”jag har inget att säga så jag försöker med ett påhopp kring något som inte berör ämnet” argumentet. Förutom att du då också tycker att det är helt okej att plagiera andras arbeten. Något som du uppenbarligen själv också har gjort flera gånger om med tanke på hur vida spritt du själv tror det är.

  20. 20
   Annica says:

   ”Axon må ha kopierat texter, vem har inte gjort det?”

   Alla riktiga forskare, experter, skribenter, journalister och författare skriver sina egna texter.

   Det är bara pajasar och bondfångare som plagierar andras hårda arbete. Kanske för att de saknar egna kunskaper och är oförmögna att formulera egna tester, leda dem i bevis och argumentera för dem. Eller så är de helt sonika lata lycksökare.

  21. 21
   Jovanovic says:

   Charlie,

   Det är aldrig OK men nu var det ju Jacob som skulle stå till svars för århundradets avundsjuka.
   Snälla ha en förankring i verkligheten. Hur många texter i världen tror du saknar inslag av en annan?
   Uppenbarligen är ju Martin framgångsrik. Varför skulle mina bolag samarbeta med Jacob som ingen har hört eller ens vill höra tals om ?

  22. 22
   Alice says:

   Jag kan ge dig ett exempel på träningsschema samt matschema. Är tyvärr en av dem som anlitade honom men insåg halvvägs att det var alltför mycket som verkade ologiskt. Bortslösade pengar!

   Jacob Gudiol: Som jag skrev på Facebook angående hans priser:

   Det är ju imponerande att ha får tag i människor som betalar det. Men om de väl betalar så är det ju en bra idé från hans sida. Svårt för många att strunta i sina program efter någon vecka om de betalt 10000 kr istället för 1000 kr. Det ökar ju då sannolikheten att hans klienter ska få bra resultat.

   Han behöver inte heller direkt anpassa programmet efter klienten. Han kan i princip ge vilket program som helst (och samma till många), oavsett hur hårt, och klienten kommer att göra det under i alla fall några få månader. Han man investerat 10000 kr så har man liksom.

   Men i det här inlägget har jag begränsat mig till de sakerna som faktiskt går att bevisa väldigt lätt. Det finns många fler frågetecken men jag vet ju ärligt talat ingenting om hur många kunder han har, hans verkliga stats, hur hans program ser ut, om hans kunder har ätstörningar mm

   Visst finns där många fler frågetecken men….

  23. 23
   Jovanovic says:

   Jakob,

   Du svamlar runt och håller dig icke till ditt eget ämne.
   Pinsamt tycket jag och många med mig.
   De frågor du fick vågar du inte svara på. Liten människa således.
   Exakt vad vill du Axon? Vad gör dig bättre? och varför är du så sinnessjukt avundsjuk?

  24. 24
   Charlie says:

   Jovanic: varför ska Jacob stå till svars när han avslöjar sanningen om en mytoman? Jag ser ingen som helst avundssjuka hos honom. Vem är avundssjuk på någon som saknar egen talang och som genom lögner och narcisim lurar folk att investera pengar? Martin Löwgren är ju träningsvärldens främsta sol och vårare. Saddam Hussein var också framgångsrik inom sitt yrke och dessutom förmögen, men han var fortfarande ingen god människa som folk var avundsjuka på.

   Jag lyssnar hellre på en person som Jacob som verkar kunna vad han pratar om utan att kräva uppmärksamhet och ta 15 000 kr för besvaret.

  25. 25
   Johan says:

   Jovanovic:
   Charlie,

   Det är aldrig OK men nu var det ju Jacob som skulle stå till svars för århundradetsavundsjuka.
   Snälla ha en förankring i verkligheten. Hur många texter i världen tror du saknar inslag av en annan?
   Uppenbarligen är ju Martin framgångsrik. Varför skulle mina bolag samarbeta med Jacob som ingen har hört eller ens vill höra tals om ?

   Du kan ju bara glädja dig åt att du samarbetat med en person som fuskat sig till uppmärksamhet och framgång. Att dina bolag samarbetar med Martin beror väl på att ni vill tjäna pengar och eftersom ni valt att göra det kan man väl misstänka att ni inte heller tar speciellt stor heder i det ni gör.

  26. 26
   Jonas says:

   Jovanovic:

   Jag hoppas du själv får lön för ditt arbete så ingen annan får dina stålar genom att utgöra sig för att vara upphovsmannen.
   Det skulle ju bara bevisa att den personen är smartare än dig och därmed är värd din ersättning.
   Förresten så är det väl bäst att låsa dörrar och fönster så ingen smartare än du tar dina grejjer.

   Med detta så har du sannerligen bevisat att du ”jobbat” i branschen sedan 1996, och samlat på dig precis dom ruttna värderingar som branschen är ökänd för.

   /Jonas

  27. 27
   Mihai Eminescu says:

   Jovanovic:
   Jag ser ingen avundsjuka i det som skrivs, endast fakta. Finner du några faktafel i texten?

  28. 28
   Hemlig says:

   Jovanovic.

   Du skriver ju själv du har en relation till Löwgren så din jävighet är noterad i dina inlägg.

  29. 29
   Annica says:

   Jovanovic, det handlade inte om Jacob (som du inte ens kan stava till tydligen) utan om Axons oförmåga att inte stjäla andras texter. Att byta ett ord här och där i någon annans text är inte en rewrite. Det är ren och skär stöld. Att du inte är helt och hållet läskunnig är inte Jacobs problem, han svarade gott och väl på dina frågor, det gör dig till den pinsamme. Inte Jacob. ”Och många med mig” brukar betyda ”jag och alla mina ego”.

   Erkänn att du bara är sur för att du samarbetat med en mytoman som riskerar att dra ditt goda namn i samma skit som Axons redan rullar i.

  30. 30
   Olof says:

   Jovanovic:
   Jacob,

   Har just läst färdigt din text om ”Axon”.

   Tror det blir lättare om du beskriver hur ont det gör? Eller exakt hur avundsjuk du är?
   Du skriver bra och till synes sakligt men du glömmer en viktig sak, det är inte du som avgör vem marknaden vill ha. Axon må ha kopierat texter, vem har inte gjort det? Vilka alster har du själv skrivit och givit ut? Måste ha missat merparten av dem.

   Jag har jobbat i branschen sen 1996 och sett många ”gurus” komma och gå. Martin har varit en stor tillgång i de bolag jag startat drivit och i två fall sålt. Med den utbildning han har ser jag det som förtal att skriva att han inte är en expert. Vad grundar du det på?

   Vidare kan man ju fråga sig varför du inte har några kunder? Martin är fullbokad till i höst.

   Var vill du komma och exakt vad kan du bidraga med själv?

   Saknar du förmågan att förklara det väldigt snabbt är jag rädd att ditt inlägg kommer skada dig själv mångfalt mer än någon annan.

   Jovanovic

   Varför försökaer du ens försvara Axon?

   Axon må ha skapat sig en god karriär med en stabil kundkrets. Men sättet han har gjort det på är långt ifrån klanderfritt. Han har flertalet gånger bevisat att han gladeligen kliver över lik för att själv framstå som lite bättre. Hans karriär är byggt kring lögner och överdrifter, något som han dagligen utnyttjar för att stärka sitt marknadsvärde.

   Axon’s karriär har ytterst lite att göra med hans kunskap inom träning & kost. Han är säkerligen mer påläst än gemene man men knappast någon guru. Däremot framstår han säkert som en eftersom hans kunder knappast är lika källkritiska.

  31. 31
   Jovanovic says:

   Jakobs Vänner,

   Nu har alla missat frågan. Mytoman hit och dit. Vilka är Era bevis? En bittrare människa än artikelförfattaren har nog inte Sverige skådat. Det är lite kul att man kan bli så avundsjuk ju 🙂
   Men har man så liten kuk att man jämför en hårt arbetande kollega med Iraks diktator så är det färdigdebbaterat för min del.
   Ni verkar ha en bra människosyn i Helsingborg. Fotboll inräknat.
   Fy fan!

  32. 32
   fanny says:

   Förstår inte vad du menar när du skriver ”om martin skriver det kan du inte lita på det” och under hela det här inlägget säger du att han plagierar. Menar du då att det jan skrivit av och om är felaktigt också? Är den artikeln du skrev i body också opålitlig? Förvirrande…

  33. 33
   Olof says:

   Jovanovic:
   Jakobs Vänner,

   Nu har alla missat frågan. Mytoman hit och dit. Vilka är Era bevis? En bittrare människa än artikelförfattaren har nog inte Sverige skådat. Det är lite kul att man kan bli så avundsjuk ju
   Men har man så liten kuk att man jämför en hårt arbetande kollega med Iraks diktator så är det färdigdebbaterat för min del.
   Ni verkar ha en bra människosyn i Helsingborg. Fotboll inräknat.
   Fy fan!

   Bevis? Har du ens läst artikeln?

   Hur trött kan man bli? Det har aldrig handlat om bitterhet, avundsjuka eller kukstorlek. Det handlar om Axon’s sätt att stärka sitt varumärke, ett tillvägagångssätt som är minst sagt äckligt.

  34. 34
   Emil says:

   fanny: Menar du då att det jan skrivit av och om är felaktigt också? Är den artikeln du skrev i body också opålitlig? Förvirrande…

   Han skrev inte felaktigt, men du kan inte lita på det när det kommer ifrån Axon, för det kan lika gärna vara skitsnack. En trasig klocka har rätt två gånger, men den är helt värdelös ändå för du vet inte när.

  35. 35
   Alice says:

   Ett säkert teckan på att man inte kan eller har något att argumentera med: man börjar nämna kroppsdelar.

   Jovanovic:
   Jakobs Vänner,

   Nu har alla missat frågan. Mytoman hit och dit. Vilka är Era bevis? En bittrare människa än artikelförfattaren har nog inte Sverige skådat. Det är lite kul att man kan bli så avundsjuk ju
   Men har man så liten kuk att man jämför en hårt arbetande kollega med Iraks diktator så är det färdigdebbaterat för min del.
   Ni verkar ha en bra människosyn i Helsingborg. Fotboll inräknat.
   Fy fan!

  36. 36
   Mihai Eminescu says:

   Bevis för vad? Att han är mytoman? Att han har kopierat andras texter?

   Är du ok med att han har kopierat andras texter och verk och gjort sig en karriär på att utge sig som författare och skapare av dessa?

  37. 37
   Mikael says:

   @Jovanovic

   Vilka företag är dina? Jag undrar mest för att jag vill veta vad jag ska rekommendera mina vänner att undvika då du uppenbarligen är en riktig skojare som tror att defintionen på att vara expert är hur bra man är på att lura folk.

   Hade du kunnat något själv, hade du förstått att skillnaden är att Jakobs texter är fulla av referenser. Det är inte säkert att det är alltid är rätt men då referenserna finns är det möjligt att själv läsa studien och dra en egen slutsats. För du har väl förstått hur det här med referenser och vetenskapliga artiklar fungerar? Eller näe, det har nog inte…

  38. 38
   Jovanovic says:

   Hehe vad kul det blir när författaren inte vågar skriva själv 🙂 Oj jag kanske kände allt och alla på alla tidningar etc i hela Sverige. Då är det bäst att låsa in sig och skapa nya identiteter på nätet.
   Debatten slut som sagt, tror ingen i hela landet har ngt att säga till Helsingborg, har ni?

  39. 39
   adam says:

   Jovanovic:
   Jakob,

   Du svamlar runt och håller dig icke till ditt eget ämne.
   Pinsamt tycket jag och många med mig.
   De frågor du fick vågar du inte svara på. Liten människa således.
   Exakt vad vill du Axon? Vad gör dig bättre? och varför är du så sinnessjukt avundsjuk?

   Det är svårt att erkänna att man har blivit grovt lurad av någon.Det kan då kännas bättre att försvara personen för att skydda sitt egna ego.

   Gissar att detta är situationen.

  40. 40
   Annica says:

   Intressant att Jovanovic undviker ursprungsfrågan och går till personangrepp istället, och därefter vill avsluta debatten. Det brukar betyda att argumenten är slut. Särskilt som språket blir grövre med både svordomar och könsord för att försöka förleda eller kanske chockera. Det enda jag saknade var lite maktspråk också, men det kanske kommer i nästa inlägg. Det var hur som helst ett lamt försök att avleda uppmärksamheten.

   Axon är fortfarande en plagiatör, en simpel texttjuv, och det räcker att jämföra texter för att det ska ledas i bevis att så är fallet. Det är ohederligt att ta andras idéer, texter och originalitet och påstå att det är ens eget när det i själva verket är stöld. Det är ohederligt både emot de som blir bestulna och de kunder som tror att Axon haft en egen tanke.

   Man ska fundera en gång till om man vill samarbeta med en person med den sortens moral.

  41. 41
   ruth says:

   Ni inser väl att Jovanovic och Axon är en och samma person… Vem skulle annars gå ut i försvar så kraftigt för en annan person- affärspartner eller inte? Pinsamt att han inte ens kan gå ut i eget namn och förklara sig varför han hellre kopierar experter än försöker att tillskansa sig informationen på egen hand.

   Tycker det är bra att Axon äntligen får brallorna neddragna ordentligt. Hade han arbetat på en tidning skulle han ha fått sparken för länge sedan. Hur kan man ha förtroende för en person som langar ut ett och samma tränings-och kostkoncept till alla klienter? Hur kan man lita på en person som istället för att göra grovgörat själv med utbildningar och läsa forskningsrapporter skriver av redan existerade artiklar? Just wondering…

  42. 42
   rebecca_ says:

   Jovanovic: Tror det blir lättare om du beskriver hur ont det gör? Eller exakt hur avundsjuk du är?

   Haha, den ömma punkten…

   Jovanovic: Med den utbildning han har ser jag det som förtal att skriva att han inte är en expert. Vad grundar du det på?

   håller med, dåligt av jacob att ”bara” inkludera sisådära 10-15 exempel.

   Jovanovic: Var vill du komma och exakt vad kan du bidraga med själv?

   Och så för du in samtalet på något helt annat….

   Jovanovic: Saknar du förmågan att förklara det väldigt snabbt är jag rädd att ditt inlägg kommer skada dig själv mångfalt mer än någon annan.

   Det var väl värst vad du blåser upp dig.

  43. 43
   Charlie says:

   ruth:
   Hade han arbetat på en tidning skulle han ha fått sparken för länge sedan.

   Martin skriver redan for tidningar: http://www.fitnessformen.se/artiklar/aktuellt/nytt-nummer-ute-nu-7/
   Han har titeln ”Expert” i Fitness For Men.

  44. 44
   Tjorven says:

   Trodde hans rykte var nere i smutsen redan, men om det fortfarande finns mycket folk där ute som blir lurade kan jag dela med dig av följande:

   För ca tre år sedan anlitade jag honom och han skulle då hjälpa mig med kostschema och några PT-pass. Detta är ett urdrag från vår mailkonversation:

   1) http://imgur.com/atw0MiV (Notera hur han vill ha betalt)

   2) http://imgur.com/CmaCSG7

   3) http://imgur.com/7kHODgs

   Hade tyvärr ingen aning om att han var en con artist, och tänkte att det inte var så farligt att betala svart. Nu vet jag bättre.

  45. 45
   Jovanovic says:

   Jacob, du är välkommen till Sthlm nästa vecka. Axon, Jag, Styrelseordförande, BODY, Ngn respresentant från Lifes ledning, 1-2 Mr Olympia deltagare samt en okunnig gladiator väntar dig på HK. Tisdag 14.00 då borde du hinna efter Påsk. Vad sägs? Tror det kan vara bra för dig med en reality check?!
   ge en mailadress så bjuder jag in. Skall bli intressant att höra dig stå för det du sagt.MVH

  46. 46
   Jögga says:

   Jovanovic: edning, 1-2 Mr Olympia deltagare samt en okunnig gladiator väntar dig på HK. Tisdag 14.00 då borde du hinna efter Påsk. Vad sägs? Tror det kan vara bra för dig med en reality check?!
   ge en mailadress så bjuder jag in. Skall bli intressant att höra dig stå för det du sagt.MVH

     

   Vilka företag representerar du, så vi vet vad vi ska bojkotta?

  47. 47
   ruth says:

   Charlie: Martin skriver redan for tidningar: http://www.fitnessformen.se/artiklar/aktuellt/nytt-nummer-ute-nu-7/
   Han har titeln ”Expert” i Fitness For Men.

   Jag menade om han hade varit anställd på en tidning som skribent och som skrev vetenskapliga artiklar till vardags. Alltså inte hoppa runt i olika spalter och sälja frilansartiklar Den som plagierar andra journalisters texter blir inte långvariga på en arbetsplats.

  48. 48
   Hemlig says:

   Jovanovic.

   Du är ju bara ett internettroll, hade du vart en person med lite trovärdighet hade du skrivit med ditt riktiga namn.

   Men nu är det inte så, lägg ner du är enbart pinsam.

  49. 49
   Carl says:

   Det ska också nämnas att artikelförfattaren bara tar upp en bråkdel av Martins alla plagiat. I vintras lade Martin upp en ren copy-paste plagiat på sin blogg (en artikel om BCAA), självklart med referenser så att det såg professionellt ut.

  50. 50
   Jacob Gudiol says:

   fanny:
   Förstår inte vad du menar när du skriver ”om martin skriver det kan du inte lita på det” och under hela det här inlägget säger du att han plagierar. Menar du då att det jan skrivit av och om är felaktigt också? Är den artikeln du skrev i body också opålitlig? Förvirrande…

   Jag gav ju ett par exempel på där informationen inte stämmer. Eller i alla fall situationer där informationen inte stämmer enligt studier som du kan hitta och Löwgren ger inga studier som stödjer det han skriver.

   Allt han skrivit är givetvis inte plagiat. Han har många egna inlägg med. Inlägget kring glutamin kan ju säkert vara en omskrivning av något på nätet då det finns många kosttillsskottsföretag som påstår liknande saker men det kan ju lika väl vara Löwgrens helt egna text. I vilket fall som så är informationen inte underbyggd med någon egentlig fakta.

  51. 51
   Jovanovic says:

   Jag är nog inte det. Hemlig, skriv ditt namn och personnummer om du inte skall bli tagen för en Dåre,
   Men ännu en rädd liten Helsingborgare, är alla fega i hela stan?

   Jacob, du kan sluta skapa fler identiteter då det är så lätt att kolla och bara svara om du vågar komma,.

   MVH

  52. 52
   Jacob Gudiol says:

   Jovanovic: Hehe vad kul det blir när författaren inte vågar skriva själv 🙂

   Jag gör annat än att sitta framför datorn hela dagarna. Du har fått svar dock, http://tranastyrka.se/storsta-bluffen-traningssverige-martin-lowgren/#comment-9209

  53. 53
   Jovanovic says:

   Ok, lite svårt att tro om man kollar Ip-nr men kul att du håller fasaden uppe 🙂 Du refererar till flera privata vänner och jag tror det vore bäst om du vågade komma till huvudstaden och förklara lite hur tu tänker? Känns aktuellt att du kan förklara din egen metod som uppenbarligen är långt bättre än sveriges bästa PTs dito.
   Tror mötet kan bli välbesökt. MVH

  54. 54
   Annica says:

   Där kom maktspråket jag väntade på också.
   http://tranastyrka.se/storsta-bluffen-traningssverige-martin-lowgren/#comment-9230

   Jovanovic fortsätter att försöka avleda från ursprungsfrågan, att Axon är en plagiatör och en simpel texttjuv, genom att försöka angripa och misstänkliggöra inläggsförfattaren. Klassisk retorik när de egna argumenten är svaga, som att bluffa i poker.

   Det är nästan så jag börjar tro Ruth faktiskt:
   http://tranastyrka.se/storsta-bluffen-traningssverige-martin-lowgren/#comment-9231

  55. 55
   markus says:

   Jovanovic= axon…

   Så genomskinligt. Redan sen första inlägget.

  56. 56
   Anders says:

   Det Jovanovic försöker försvara är ju det faktum att han samarbetar med Löwgren och uppenbarligen tjänar pengar på detta samarbete. Att erkänna att Löwgren är en bluff är ju inget vidare för ens egna street cred; det vore ju rätt korkat att bita den hand som föder en.
   (Om nu denne Jovanovic verkligen finns och inte bara är ett alter ego för you-know-who…)

   Inläggen från herr Jovanovic följer ju sedvanlig mall för hur man man ”debatterar” när man inte har något att komma med, utan endast kan skjuta in sig på avsändarens personliga egenskaper. Men det är ju rätt korkat att tro att direkta personangrepp utan någon förankring i fakta funkar om man vill ställa saker och ting tillrätta. Fast å andra sidan kanske det genererar en och annan ryggdunk och ”fy fan va bra!” från bro-science-polare till herr J och det kanske är det som räknas?

   Det är ju för övrigt rätt kul att Jacob i denna fråga uppenbarligen delvis delar åsikt med kostdoktorn, vilket ju inte händer så där gräsligt ofta… 🙂

  57. 57
   Annica says:

   Det är ju för övrigt rätt kul att Jacob i denna fråga uppenbarligen delvis delar åsikt med kostdoktorn, vilket ju inte händer så där gräsligt ofta…

   LOL

   Nu hade jag velat ha en knapp för att kunna ge dig en tumme upp, bara så du vet det *gapskrattar*
   Underbar ironi 😀

  58. 58
   Arne Persson says:

   Ytterst välskrivet Jacob!!!
   Jovanovic: Ha ha ha! Är du Martin själv eller ett 08-skämt? 😀
   Du är antingen helt duperad av Axon själv eller totalt okunnig inom det mesta. Jag har förr om åren tjafsat med Axon och kan inte se att artikelförfattaren skriver något som INTE stämmer.

  59. 59
   Charlie says:

   Intressant att se hur sekteristiskt obehagligt det blir när man ställer den här sortens människor mot väggen.
   Att avslöja en lögnare på bar garning är som att låsa in ett vilt djur i en för liten bur. Ganska snabbt blir det personangrepp och desperata bortförklaringar.

  60. 60
   Arne Persson says:

   Jovanovic:
   Ok, lite svårt att tro om man kollar Ip-nr men kul att du håller fasaden uppe Du refererar till flera privata vänner och jag tror det vore bäst om du vågade komma till huvudstaden och förklara lite hur tu tänker? Känns aktuellt att du kan förklara din egen metod som uppenbarligen är långt bättre än sveriges bästa PTs dito.
   Tror mötet kan bli välbesökt.MVH

   Du gör bara bort dig här din pajas.

  61. 61
   Mickis says:

   Oj!
   Om du samarbetar med Axon och vill hans väl lyckas du inte så speciellt bra med din retorik. Hoppas att han har bättre rådgivare och samarbetspartners i framtiden om han vill överleva i branschen och putsa på sitt rykte, du gör lika mycket gott för hans varumärke som artikeln. Med dig som vän behöver han inga ovänner…

  62. 62
   Internetgurun says:

   Alltså, Internet 101, ge inte troll någon uppmärksamhet så slutar de. Tack för mig.

  63. 63
   HVF says:

   2011 mailade Herr Axon en artikel till mig som berörde aspartam, det var en diskussion på hans blogg då någon snacakde i mössan om just aspartam. Den mycket beläste Herr Axon behövde hjälp att tolka studien och få argument. Inte helt ovanligt att man ibland behöver hjälp. Men en med sådan vana att läsa vetenskpliga studier torde klara det på egen hand.

  64. 64
   August says:

   Jovanovic är sannolikt Axon under ett alias än en gång, inte första gången han gör så.

  65. 65
   Jovanovic says:

   Axon , är i Marbella, Kolla mitt IP så är det från Östermalm i Sthlm. Blir komplexen värre så ansök om danskt medborgarskap 🙂 Kan inte den som skrivit stå för sig själv?

   Arne ”mosbrickan” Persson, den är bäst 🙂

   Stackars lilla lilla Jakob 🙂

  66. 66
   Charlie says:

   Såklart Axon är i Marbella, vart skulle han annars vara nu när Axon Beach närmar sig sitt slut och 100 dyrt betalande klienter behöver hans FULLA stöd och UPPMARKSAMHET som han alltid skriver…

  67. 67
   Jovanovic says:

   Alla tjejnamn som skriver = Jakob, moget!

  68. 68
   Fredrik says:

   Där sjönk du i mina ögon. Har alltid uppskattat dina texter men du har typ inget nytt att komma med och bara klankar ner på en person och tillsist avslutar du med ett dagisargument om att han inte gillar cola men blir sponrad av det.

   Avundsjuka?

  69. 69
   Jovanovic says:

   Charlie, röstar du på FI?

  70. 70
   Emil says:

   *länk borttagen*

   Jovanovic, skriver ”visdomsord” som ”Jag tror att vi har 2 val i livet – antigen må bra eller må mindre bra.”

   Passar in med alla tankevurpor här i kommentarerna.

  71. 71
   Arne Persson says:

   Jovanovic:
   Axon , är i Marbella, Kolla mitt IP så är det från Östermalm i Sthlm. Blir komplexen värre så ansök om danskt medborgarskap Kan inte den som skrivit stå för sig själv?

   Arne ”mosbrickan” Persson, den är bäst

   Stackars lilla lilla Jakob

   Är det månne Sid som ”spexar” här? 🙂
   Hur som helst verkar någon ta riktigt illa vid sig… Tycker nästan synd om dig…

  72. 72
   Annica says:

   Det intressanta är att Jovanovic nu helt retirerat till personangrepp och sluggar vilt mot allt och alla, helt utan argument eller reson. Det är faktiskt nästan synd om hen.

  73. 73
   Klara says:

   Jovanovic:
   Axon , är i Marbella, Kolla mitt IP så är det från Östermalm i Sthlm. Blir komplexen värre så ansök om danskt medborgarskap Kan inte den som skrivit stå för sig själv?

   Arne ”mosbrickan” Persson, den är bäst

   Stackars lilla lilla Jakob

   Kan inte martin snacka för sig själv? Du förstör hans rykte _ännu_ mer genom att bete dig som en ouppfostrad 14-åring. Om du nu arbetar tillsammans med honom, varför kan du inte ge ett ärligt försök i att förklara hur det kommer sig att Martin kopierar texter, inte har koll på sina kunder eller besitter den kunskap som han påstår sig ha.

  74. 74
   Daniel Davidsson says:

   Jovanovic:

   Du är pinsam. Dina argument är osakliga (att du t. ex. drar in dödsmisshandeln i HBG på DIF-supporten i sammanhanget är bara löjligt) missar helt poängen med Jacobs artikel. Gå och trolla på något annat forum, tack.

  75. 75
   Björn says:

   Jovanovic,

   Pinsamt beteende du uppvisar här. Du skadar bara Axons rykte än mer. Bemöt det Jacob skriver på ett sakligt sätt, istället för att bara komma med personangrepp och härskartekniker. Du skämmer ut dig.

   Mvh

  76. 76
   Erik says:

   Det är en delad upplevelse att läsa det här inlägget! Min första känsla är att man känner sig lurad och dum för att man till fullo köpt allt man läst och trott att det kommit från Martin själv, men uppenbarligen är det inte så. Samtidigt är jag tacksam Jacob för att du stuckit hål i den falska fasaden, och förhoppningsvis får det fler (inklusive mig själv) att faktiskt välja sina källor mer kritiskt.

  77. 77
   M.R says:

   Det är rätt komiskt att den enda som försvarar Axon argumenterar precis lika illa som honom.

   Jovanovic:
   Ok, lite svårt att tro om man kollar Ip-nr men kul att du håller fasaden uppe Känns aktuellt att du kan förklara din egen metod som uppenbarligen är långt bättre än sveriges bästa PTs dito.

  78. 78
   Nikola says:

   Jacob är kanske Jovanovic, och vill göra en större story. Skämtar bara.

   Jag tror axon är kursledare på bodyfight pt school. Hoppas kursanordnaren gör nåt åt saken och gör sig av med honom i stället.

  79. 79
   complete says:

   Arne Persson: Är det månne Sid som ”spexar” här?
   Hur som helst verkar någon ta riktigt illa vid sig… Tycker nästan synd om dig…

   Polar Fitnessguru och Löwgren?

  80. 80
   M.R says:

   Jovanovic:
   Ok, lite svårt att tro om man kollar Ip-nr men kul att du håller fasaden uppe Känns aktuellt att du kan förklara din egen metod som uppenbarligen är långt bättre än sveriges bästa PTs dito.

   Han har inget med det här att göra, det var Axon det gällde.

  81. 81
   Jovanovic says:

   Hur mår du Jakob? Va inte rädd, det finns hjälp att få. Nästan alltid i livet finns någon som gör det bättre än en själv. Det har med uppfostran att göra men sällan hjälper det en själv att baktala andra,
   När du blir äldre kanske du kommer förstå:)

  82. 82
   Anton says:

   Martin är ej närvarande på BodyFight PT-school längre efter en dispyt.

   Axon är ”sponsrad” utav fitnessguru

   Mvh

  83. 83
   Felicia says:

   Äääääntligen någon som tar upp detta!! Du ska höra våra diskussioner i skolan (Lillsveds idrottsfolkhögskola). Vi är tre i min klass som gått på hans ”beach” program i olika omgångar. När vi börjar prata om honom går det inte många sekunder innan man är så förbannad och skogstokig. Hur han har behandlat oss, mer eller mindre tryckt ner oss, snackade skit om vår utbildning och dumförklarat oss. Blir så arg när jag tänker på hur han skötte sig mot mig efter alla tusen kronor jag betalat. Jag bodde i Växjö då och åkte upp för att besöka honom- vid första träffen hade han inte läst min hälsoenkät eller matdagbok. Kändes bra… Men nervös och rädd som jag då var vågade jag inte säga emot.

   Nu blev det lite skitsnack från min sida- inte tanken, men tack, tack, tack!!!

  84. 84
   Jovanovic says:

   Daniel Davidsson, tror du får läsa innantill innan du skriver för Jakob på nätet.
   Förstår du inte skriven svenska kan jag bara beklaga.

  85. 85
   Lina says:

   Jag försöker att förstå VARFÖR det är så viktigt för dig att tala om att Martin är en bluff?
   Nog för att ni är verksamma inom samma bransch, men ni arbetar knappast sida vid sida. Du verkar inte ha drabbats av hans lurendrejerier som du påstår att han pysslar med. Så varför denna upplysning?
   Jag menar att i slutändan så vet både du och jag att han kommer fortsätta sin verksamhet med nöjda kunder. De som vill anlita honom kommer att fortsätta med det, övriga som håller med dig kommer inte att göra det.
   Det har knappast skett under dödshot att träna med Martin, han har aldrig blivit åtalad för något. Så i mina ögon låter det också mest som den klassiska missunnsamheten.

   Jag har själv tränat med Martin. Får säga maken till ödmjuk människa får man leta efter. Oerhört seriös och kunnig yrkesman, men en gedigen kundkrets som kan styrka detta. Visst, det kostade men jag hade pengarna och blev hjälpt. Mår bättre än någonsin.

   Jag kan inte heller se var du vill komma med påståendet kring plagierade texter? Du verkar sakna kännedom om just det ordet då plagiat är otillåtet. Åter igen så skulle han blivit stämd om det nu var så?
   OCH om han hämtar inspiration eller kopierar en del källinfo, så har jag fortfarande mkt svårt att förstå var du vill komma? Lika många kommer läsa hans blogg imorrn och anlita honom för framtida hjälp vilja synas i hans namn- varumärke.
   Personligen för en som mig, vars liv inte består av träning så struntar jag ganska högaktningsfullt om han citerar bibeln eller Jean Claude van Damme och sedan klistrar in det i sin blogg. Jag hade valt honom i morgon igen- för att jag kan och för att jag uppnådde de resultat jag önskade.
   Det du säger här kan jämföras lite med melodifestivalen, alla gör låtar som föregångaren för att dom vill vinna. Det är nästan att säga att samma låt vinner varje år- tills ngn gör något banbrytande och då försöker man som den som lyckades just då ist.
   Halva Sverige körde Atkins , tills lchf kom, tills 5:2 kom. Vad är problemet? Det är fortfarande frivilligt.
   Tycker bara att det känns larvigt att skriva ner en kollega oavsett om ens träningsmetoder och tänkt går isär.
   Hade förstått ditt inlägg om han hade sabbat folks liv, men du sitter och näthatar för att du har en annan åsikt än honom.

  86. 86
   Konstantin says:

   Välskriven artikel i sedvanlig ordning Jacob. Hoppas verkligen att denna artikel läses av så många personer som möjligt som på något sätt befattar sig närings- och träningslära. Möjligen vidarebefordra artikeln för ev. framtida publikation i Body om det tillåts?
   Skulle ju onekligen nå ut till en bredare publik.

  87. 87
   Roger says:

   Välskriven artikel, responsen var väl inte helt oväntad dock (=
   Men hur kollar man upp ip-adressen på dom som skriver inläggen här?

  88. 88
   Robert says:

   Bra 30-års present du ger honom 🙂

  89. 89
   David says:

   Bra skrivet! Skulle även vilja varna för tidningen ”Fitness for Men” som Martin arbetar som skribent hos.

   Jag läste för någon månad sedan tidningen av ren nyfikenhet. De hade ett stort uppslag om kroppsövningar. Bland annat dips. Lusten att läsa tidningen dog tyvärr när en artikel, bara några sidor senare, helt motsägelsefullt varnade läsarna att dips var en farlig övning som endast borde utföras i tävlingssammanhang och ej i muskelbyggande syfte. Författaren till andra artikeln var så klart deras ”expert” inom ämnet – Martin Löwgren.

   Det är svårt att referera till vilken månadsupplaga av tidningen detta var (eftersom att jag slängde den i sopen utan att läsa klart den), men möjligen december eller januarinumret från i år. Ni får ta mig för mitt ord helt enkelt. Jag kan inte heller uttala mig om de andra skribenterna, men att tidningen är motsägelsefull har jag bevittnat.

  90. 90
   Victor says:

   Klart är detta iaf att

   1: janko = fega Martin

   2: janko = sid (fitnessguru) då dom är tighta polare irl och sid ”sponsrar” Martin.

   Avundsjuka? Han lever lyxliv på ovetandes pengar, blir kul att se honom i lüxfällan nästa år

  91. 91
   Jovanovic says:

   Roger, du kan inte kolla det själv, Har du dock kontakter på myndighet/leverantör är det lätt.
   Har aldrig varit på ett forum då en enda person låtsas vara så många.

  92. 92
   Maria says:

   Lina:
   Jag försöker att förstå VARFÖR det är så viktigt för dig att tala om att Martin är en bluff?
   Nog för att ni är verksamma inom samma bransch, men ni arbetar knappast sida vid sida. Du verkar inte ha drabbats av hans lurendrejerier som du påstår att han pysslar med. Så varför denna upplysning?
   Jag menar att i slutändan så vet både du och jag att han kommer fortsätta sin verksamhet med nöjda kunder. De som vill anlita honom kommer att fortsätta med det, övriga som håller med dig kommer inte att göra det.
   Det har knappast skett under dödshot att träna med Martin, han har aldrig blivit åtalad för något. Så i mina ögon låter det också mest som den klassiskamissunnsamheten.

   Jag har själv tränat med Martin. Får säga maken till ödmjuk människa får man leta efter. Oerhört seriös och kunnig yrkesman, men en gedigen kundkrets som kan styrka detta. Visst, det kostade men jag hade pengarna och blev hjälpt. Mår bättre än någonsin.

   Jag kan inte heller se var du vill komma med påståendet kring plagierade texter? Du verkar sakna kännedom om just det ordet då plagiat är otillåtet. Åter igen så skulle han blivit stämd om det nu var så?
   OCH om han hämtar inspiration eller kopierar en del källinfo, så har jag fortfarande mkt svårt att förstå var du vill komma? Lika många kommer läsa hans blogg imorrn och anlita honom för framtida hjälp vilja synas i hans namn- varumärke.
   Personligen för en som mig, vars liv inte består av träning så struntar jag ganska högaktningsfullt om han citerar bibeln eller Jean Claude van Damme och sedan klistrar in det i sin blogg. Jaghade valt honom i morgon igen- för att jag kan och för att jag uppnådde de resultat jag önskade.
   Det du säger här kan jämföras lite med melodifestivalen, alla gör låtar som föregångaren för att dom vill vinna. Det är nästan att säga att samma låt vinner varje år- tills ngn gör något banbrytande och då försöker man som den som lyckades just då ist.
   Halva Sverige körde Atkins , tills lchf kom, tills 5:2 kom. Vad är problemet? Det är fortfarande frivilligt.
   Tycker bara att det känns larvigt att skriva ner en kollega oavsett om ens träningsmetoder och tänkt går isär.
   Hade förstått ditt inlägg om han hade sabbat folks liv, men du sitter och näthatar för att du har en annan åsikt än honom.

   Bra skrivet!
   Jag har också anlitat Martin och är galet nöjd.
   Och som sagt, otroligt snäll och ödmjuk.

  93. 93
   Jacob Gudiol says:

   Lina: Du verkar inte ha drabbats av hans lurendrejerier som du påstår att han pysslar med. Så varför denna upplysning?

   Om tidningarna skriver om att de finns människor som blåser folk på nätet genom att till exempel sno kontonummer. Är inte det okej om inte journalisten blivit blåst själv?

   Din logik haltar något otroligt. Jag tar givetvis upp det här eftersom det är information som är intressant för många och för att Löwgrens plagiering även faktiskt drabbar de som han plagierat material ifrån.

   Lina: Jag menar att i slutändan så vet både du och jag att han kommer fortsätta sin verksamhet med nöjda kunder. De som vill anlita honom kommer att fortsätta med det, övriga som håller med dig kommer inte att göra det.

   Det här inlägget har ingenting med hans PT-verksamhet att göra. Om du läst kommentarerna innan du kommenterade så hade du vetat det. http://tranastyrka.se/storsta-bluffen-traningssverige-martin-lowgren/#comment-9196

   Lina: Jag kan inte heller se var du vill komma med påståendet kring plagierade texter? Du verkar sakna kännedom om just det ordet då plagiat är otillåtet. Åter igen så skulle han blivit stämd om det nu var så?

   Det är inget påstående, det är välbevisad fakta. Här har du kort om vad ordet betyder, http://sv.wikipedia.org/wiki/Plagiat

   Och nej, han behöver inte nödvändigtvis ha blivit stämd för det. Ofta är själva rättprocessen inte värd omständigheterna. Särskilt inte om någon snott dina texter från tex forum eller wikipedia. Det finns massor av exempel på regler i samhället som människor bryter mot utan att det blir någon större konsekvens av det. Som du kan läsa i länken är det också så att plagiat inte alltid ses som ett brott.

   Lina: OCH om han hämtar inspiration eller kopierar en del källinfo, så har jag fortfarande mkt svårt att förstå var du vill komma?

   Poängen är att många av hans inlägg är inlägg som andra borde få helt eller delvis kredit för. Det verkar onekligen som att inte du bryr dig om det men det verkar samtidigt som att väldigt många andra gör det.

   Lina: Hade förstått ditt inlägg om han hade sabbat folks liv, men du sitter och näthatar för att du har en annan åsikt än honom.

   Inget näthat här förutom från vissa av kommentatörerna.

  94. 94
   Peter Nyström says:

   Maria:
   Bra skrivet!
   Jag har också anlitat Martin och är galet nöjd.
   Och som sagt, otroligt snäll och ödmjuk.

   Finns dom som har anlitat Häxdoktorer och är riktigt nöjda, tar inte bort att personen i fråga är en bluff.

   Lite som att köpa en Iphone 5 och tycka den är perfekt, men man ändå blivit lurad.

  95. 95
   Andreas says:

   Ta och läs artikeln? Du verkar ha missat ganska centrala delar. Martin har plagierat, inte tagit inspiration!

   Lina:
   Jag försöker att förstå VARFÖR det är så viktigt för dig att tala om att Martin är en bluff?
   Nog för att ni är verksamma inom samma bransch, men ni arbetar knappast sida vid sida. Du verkar inte ha drabbats av hans lurendrejerier som du påstår att han pysslar med. Så varför denna upplysning?
   Jag menar att i slutändan så vet både du och jag att han kommer fortsätta sin verksamhet med nöjda kunder. De som vill anlita honom kommer att fortsätta med det, övriga som håller med dig kommer inte att göra det.
   Det har knappast skett under dödshot att träna med Martin, han har aldrig blivit åtalad för något. Så i mina ögon låter det också mest som den klassiskamissunnsamheten.

   Jag har själv tränat med Martin. Får säga maken till ödmjuk människa får man leta efter. Oerhört seriös och kunnig yrkesman, men en gedigen kundkrets som kan styrka detta. Visst, det kostade men jag hade pengarna och blev hjälpt. Mår bättre än någonsin.

   Jag kan inte heller se var du vill komma med påståendet kring plagierade texter? Du verkar sakna kännedom om just det ordet då plagiat är otillåtet. Åter igen så skulle han blivit stämd om det nu var så?
   OCH om han hämtar inspiration eller kopierar en del källinfo, så har jag fortfarande mkt svårt att förstå var du vill komma? Lika många kommer läsa hans blogg imorrn och anlita honom för framtida hjälp vilja synas i hans namn- varumärke.
   Personligen för en som mig, vars liv inte består av träning så struntar jag ganska högaktningsfullt om han citerar bibeln eller Jean Claude van Damme och sedan klistrar in det i sin blogg. Jaghade valt honom i morgon igen- för att jag kan och för att jag uppnådde de resultat jag önskade.
   Det du säger här kan jämföras lite med melodifestivalen, alla gör låtar som föregångaren för att dom vill vinna. Det är nästan att säga att samma låt vinner varje år- tills ngn gör något banbrytande och då försöker man som den som lyckades just då ist.
   Halva Sverige körde Atkins , tills lchf kom, tills 5:2 kom. Vad är problemet? Det är fortfarande frivilligt.
   Tycker bara att det känns larvigt att skriva ner en kollega oavsett om ens träningsmetoder och tänkt går isär.
   Hade förstått ditt inlägg om han hade sabbat folks liv, men du sitter och näthatar för att du har en annan åsikt än honom.

  96. 96
   Jacob Gudiol says:

   Roger:
   Välskriven artikel, responsen var väl inte helt oväntad dock (=
   Men hur kollar man upp ip-adressen på dom som skriver inläggen här?

   Det kan man inte. Jag har koll på det och jag driver min server själv så ingen där heller som kan titta efter. Leverantörer kan inte hjälpa något alls förutom att berätta vissa av de 20000 besökare som varit här idag. Om de sen lämnar en kommentar eller inte har leverantören ingen koll på överhuvudtaget.

   Så Jovanovic bluffar 🙂

  97. 97
   HVF says:

   Maria:
   Bra skrivet!
   Jag har också anlitat Martin och är galet nöjd.
   Och som sagt, otroligt snäll och ödmjuk.

   Jag har hjälpt ett x antal personer som också haft honom som coach som blivit fullkomligt grundlurade och sats på skadliga kostregimer. Men ni kanske tror att all kritik runt honom är ogrundad?

  98. 98
   Jacob Gudiol says:

   Till alla som kommenterar angående att Jovanovic skulle vara Martin eller Sid. Skulle uppskatta om det slutade. Vi vet inte så då kan vi väl avstå från att spekulera. Finns ju flashback för det. Jag har som sagt medvetet hållit mig till saker som verkligen går att visa i inlägget av en orsak.

   Jag har för övrigt så bra koll som det går att få på om det kommer kommentarer under olika namn från samma person/dator och än så länge verkar ingen ha gjort det.

  99. 99
   Micke says:

   Galet kul å läsa svaren från Jovanovic! Helt osaklig, inte ett motargument i sak haha va pinsamt för dig:) Ibland är det bäst att vara tyst… Bra artikel, har blivit en trogen läsare då jag gillar din sakliga ton både i artiklarna samt i svaren i kommentarsfälten. Jovanovic bara läs å lär! Bra att fuskare förs ut i ljuset, vara sig det är intellektuellt fusk eller i annan form. Ren idrott/träning, rena tränare gäller alla dagar i veckan!

  100. 100
   PV says:

   Roger:
   Välskriven artikel, responsen var väl inte helt oväntad dock (=
   Men hur kollar man upp ip-adressen på dom som skriver inläggen här?

   Det kan han förstås inte. Snarare så hoppas han nog att några av de som läser den här artikeln faktiskt ska gå på snacket om att det är *Gudiol* som sitter med fejkkonton. Damage control helt enkelt.

  101. 101
   Lina says:

   Okej men lite lustigt ändå, att du just när du idag nämner Martin att dina inlägg dessförinnan inte har nått samma respons. Detta inlägg har lämnat runt 100 kommentarer.
   När man scroliar tillbaka på första sidan hade du som mest 17 som kommenterade ditt bästa inlägg. Annars verkar det inte ha varit så många. Snittar 2-3 kommentarer på varje inlägg. Har du en verksamhet samma takt så förstår jag att du e avis.

   Sen igen, varför bryr du dig om han snott materialet???
   Du drar ju faktiskt visst upp hans PT verksamhet, så nu säger du emot dig själv. Du pratar om kostnaden för hans beach projekt.
   Din jämförelse med journalism? Du är inte journalist och ingen har blivit blåst. Detta är ngt du anser plus att du drar upp 3 år gamla grejer på flashback som du anser är fakta.
   Det känns meningslöst att diskutera med dig, du tycker som du gör och jag som jag gör.

   Så grattis, får säga att du är oerhört smart som rider på hans våg.
   Hoppas att bloggen kommer gå bra, skriv en bok om Martin också med denna respons så lär det bli en bestseller.

  102. 102
   victor says:

   Lustigt att janko säger att han sitter på en IP från Östermalm då det är där Martin bor. MEN VÄNTA? ;I

  103. 103
   Roger says:

   Jacob Gudiol: Det kan man inte. Jag har koll på det och jag driver min server själv så ingen där heller som kan titta efter. Leverantörer kan inte hjälpa något alls förutom att berätta vissa av de 20000 besökare som varit här idag. Om de sen lämnar en kommentar eller inte har leverantören ingen koll på överhuvudtaget.

   Så Jovanovic bluffar

   Det var lite det jag var ute efter, vem som helst kan ha ”kontakter” och en FB-dase på 25cm SLAK så länge man slipper ge konkreta bevis.

  104. 104
   complete says:

   Kanske är Frank Nilsson som är Jovanovik, liknande skrivsätt samt gömmer sig bakom alias.

  105. 105
   TR says:

   Lina:
   Sen igen, varför bryr du dig om han snott materialet???

   Man plagierar inte andras arbete, det hör till god akademisk sed och vanligt folkvett att inte göra det. Precis som att man inte stjäl andras cyklar.

   Det är oftast ganska enkelt att se om någon plagierat och personen ifråga framstår som en idiot.

  106. 106
   HVF says:

   Vad vet du om att ingen blivit blåst? Bara för att du inte blivit det så är inte fallet så för alla. Jag nämner ju i en tidigare kommentar att folk blivit blåst av honom. Men skönt att du sluppit bli det.

   Hmm, Lina, det är inte Kuijl som skriver?

   Lina:
   Okej men lite lustigt ändå, att du just när du idag nämner Martinatt dina inlägg dessförinnan intehar nått samma respons. Detta inlägg har lämnat runt 100 kommentarer.
   När man scroliar tillbaka på första sidanhade du som mest 17 som kommenterade ditt bästa inlägg. Annars verkar det inte ha varit så många. Snittar 2-3 kommentarer på varje inlägg. Har du en verksamhet samma takt så förstår jag att du e avis.

   Sen igen, varför bryr du dig om han snott materialet???
   Du drar ju faktiskt visst upp hans PT verksamhet, så nu säger du emot dig själv. Du pratar om kostnaden för hansbeach projekt.
   Din jämförelse med journalism? Du är inte journalist och ingen har blivit blåst. Detta är ngt du anser plus att du drar upp 3 år gamla grejer på flashback som du anser är fakta.
   Det känns meningslöst att diskutera med dig, du tycker som du gör och jag som jag gör.

   Så grattis, får säga att du är oerhört smart som rider på hans våg.
   Hoppas att bloggen kommer gå bra, skriv en bok om Martin också med denna respons så lär det bli en bestseller.

  107. 107
   Jacob Gudiol says:

   Lina: Okej men lite lustigt ändå, att du just när du idag nämner Martin att dina inlägg dessförinnan inte har nått samma respons. Detta inlägg har lämnat runt 100 kommentarer.

   Jag vet inte riktigt vad antalet kommentarer säger om inlägget eller hur en ”verksamhet” går men du letar som en kratta. Det finns topplistor på båda mina bloggar. Titta där. Finns många inlägg med både fler kommentarer och delningar.

   Men det här inlägget är ju mer populärt än de flesta då det uppenbarligen var många som engagerat sig.

   Lina: Sen igen, varför bryr du dig om han snott materialet???

   Frågan borde ju snarare vara varför du inte bryr dig. Hur du kan tycka att det är okej?

   Lina: Du drar ju faktiskt visst upp hans PT verksamhet, så nu säger du emot dig själv. Du pratar om kostnaden för hans beach projekt.

   Jag nämner det inte någonstans i inlägget. Sen får jag en direkt fråga kring det bland kommentarerna och då är det klart att jag svarar på det. Och det enda jag svarade var att det var ett högt pris och då ökar givetvis följsamheten hos klienten. Ingenting kring om det är bra eller dåligt eller om det är värt det eller inte. Inte heller någonting kring resultaten han får eller inte får.

   Lina: Din jämförelse med journalism? Du är inte journalist och ingen har blivit blåst.

   Jag har ingen journalistutbildning nej. Men jag har skrivit många artiklar för olika magasin så jag har gjort journalistarbeten.

   Lina: Detta är ngt du anser plus att du drar upp 3 år gamla grejer på flashback som du anser är fakta.

   Alltså, faktan jag visar i inlägget går inte att ifrågasätta. I fall du missat det så finns det screenshots till alla sakerna där du kan läsa de ursprungliga texterna. Undantaget är då texten som Löwgren kopierade från min egna sida, traningslara.se, där han ändrade texten i efterhand innan Joel han ta en bild av det.

   Lina: Så grattis, får säga att du är oerhört smart som rider på hans våg.

   Nja, alltså. Jag har redan det där jobbet på BODY som Martin sökt två gånger men inte fått. Jag har också ett trevligt arbete där jag bland annat föreläser på universitetsutbildningar och får träna ungdomar ett par gånger i veckan. Jag driver en blogg som blev utnämnd till årets träningsblogg 2012. Jag har även medverkat både i TV och flera olika tidningar osv osv. Så jag behöver inte direkt rida på någon våg 🙂

  108. 108
   m says:

   ingen som börjar misstänka att denna jovanovic är herr axon själv;)?

  109. 109
   Lina says:

   HVF:
   Vad vet du om att ingen blivit blåst? Bara för att du inte blivit det så är inte fallet så för alla. Jag nämner ju i en tidigare kommentar att folk blivit blåst av honom. Men skönt att du sluppit bli det.

   Hmm, Lina, det är inte Kuijl som skriver?

   Vem är hon?

  110. 110
   Sven says:

   Man kan som sagt bara spekulera i vem jova är. Vill bara säga BRA skriven artikel, den behövdes! Tycker du lyser upp ett problem som finns idag där alla kan utnämna sig till ”expert och proffs” i sitt lilla hörn av internet. Det är inte lätt för en annan att avgöra vem fan som kan nånting och vart det är värt att läsa och förkovra sig. Det vore trist om internet blev så vilseledande att man måste gå tillbaka till bokform för att det faktiskt ska bli rätt.

  111. 111
   HVF says:

   Inte du 😉

   Det är en PT som har haft å göra med Martin Löwgren bakåt i tiden. Därav min fundering.

   Lina: Vem är hon?

  112. 112
   Andreas says:

   Sluta läs Axons blogg och börja läs här, ett tips som kommer göra dig till en mindre okunnig människa.

   Rida på Martins våg? Du menar en våg som går ut på att lura inkompetenta? Som går ut på att ta andras verk och kalla dom sina egna? Att ge sig själv titlar?

   Lina:
   Okej men lite lustigt ändå, att du just när du idag nämner Martinatt dina inlägg dessförinnan intehar nått samma respons. Detta inlägg har lämnat runt 100 kommentarer.
   När man scroliar tillbaka på första sidanhade du som mest 17 som kommenterade ditt bästa inlägg. Annars verkar det inte ha varit så många. Snittar 2-3 kommentarer på varje inlägg. Har du en verksamhet samma takt så förstår jag att du e avis.

   Sen igen, varför bryr du dig om han snott materialet???
   Du drar ju faktiskt visst upp hans PT verksamhet, så nu säger du emot dig själv. Du pratar om kostnaden för hansbeach projekt.
   Din jämförelse med journalism? Du är inte journalist och ingen har blivit blåst. Detta är ngt du anser plus att du drar upp 3 år gamla grejer på flashback som du anser är fakta.
   Det känns meningslöst att diskutera med dig, du tycker som du gör och jag som jag gör.

   Så grattis, får säga att du är oerhört smart som rider på hans våg.
   Hoppas att bloggen kommer gå bra, skriv en bok om Martin också med denna respons så lär det bli en bestseller.

  113. 113
   HVF says:

   Sven: Det vore trist om internet blev så vilseledande att man måste gå tillbaka till bokform för att det faktiskt ska bli rätt.

   Jag är ledsen, men bokform är ingen garant för sanningsenlig fakta. Finns på tok för mycket skit även där.

  114. 114
   Johanna says:

   Lina: Vem är hon?

   Du har ju redan fått ett par exempel bland kommentarerna.

   Här är ett annat exempel. 1000 kcal/vecka med 14 träningspass för en redan normalviktig/smal ung tjej
   http://fitspooration.myshowroom.se/2013/09/11/my-coach/

  115. 115
   Maria says:

   Lina:
   Okej men lite lustigt ändå, att du just när du idag nämner Martinatt dina inlägg dessförinnan intehar nått samma respons. Detta inlägg har lämnat runt 100 kommentarer.
   När man scroliar tillbaka på första sidanhade du som mest 17 som kommenterade ditt bästa inlägg. Annars verkar det inte ha varit så många. Snittar 2-3 kommentarer på varje inlägg. Har du en verksamhet samma takt så förstår jag att du e avis.

   Sen igen, varför bryr du dig om han snott materialet???
   Du drar ju faktiskt visst upp hans PT verksamhet, så nu säger du emot dig själv. Du pratar om kostnaden för hansbeach projekt.
   Din jämförelse med journalism? Du är inte journalist och ingen har blivit blåst. Detta är ngt du anser plus att du drar upp 3 år gamla grejer på flashback som du anser är fakta.
   Det känns meningslöst att diskutera med dig, du tycker som du gör och jag som jag gör.

   Så grattis, får säga att du är oerhört smart som rider på hans våg.
   Hoppas att bloggen kommer gå bra, skriv en bok om Martin också med denna respons så lär det bli en bestseller.

   Bra skrivet IGEN!

  116. 116
   Peter says:

   ”Blir så arg när jag tänker på hur han skötte sig mot mig efter alla tusen kronor jag betalat. Jag bodde i Växjö då och åkte upp för att besöka honom- vid första träffen hade han inte läst min hälsoenkät eller matdagbok. Kändes bra… Men nervös och rädd som jag då var vågade jag inte säga emot.”

   Detta var det inlägg i hela debatten jag reagerade mest på.

  117. 117
   Anna Bengtsson says:

   Det här var intressant läsning…:)
   Jag är själv ”mitt-i” en online-deal, men har inte följt de råd jag fått då dessa inte fingerat ned mitt liv. Tyvärr har förståelsen för detta inte sjunkit in hos Martin.
   Det är dock ett eget val jag gör, då online innebär mkt eget ansvar. Min upplevelse är att han säkert är duktig i själva träningen. Kosten kan vi diskutera.
   Vad jag kan tycka är relevant, och rätt individuellt, är den känsla av professionalism man vill ha när man betalat mycket pengar.

   Jag skulle tagga honom i alla inlägg som hade med upplägget att göra, men när jag ser vad han lägger ut på sin ”privata” FB/intagram gör det mig skeptisk.
   Vad Martin gör privat är hans business, men då kanske man inte ska visa upp det publikt förhållningssätt till trafikregler och poliser…bl.a…
   Så här tappar han en del professionalism… Och det är ju hans professionalism i artikelskrivande Jacobs artikel handlar om… Eller??!!

  118. 118
   Annica says:

   Andreas:
   Sluta läs Axons blogg och börja läs här, ett tips som kommer göra dig till en mindre okunnig människa.

   Rida på Martins våg? Du menar en våg som går ut på att lura inkompetenta? Som går ut på att ta andras verk och kalla dom sina egna? Att ge sig själv titlar?

   Väl talat.

  119. 119
   BättreHälsaBilligare says:

   När jag ser vad ni betalar för att få råd av denne herre, så är det faktiskt så att jag är redo att starta eget företag själv och ge samma eller rentav bättre råd o program för en femhundring. Mer än så hade jag inte haft mage till att ta betalt av folk som behöver lite hjälp på traven till ett nytt o mer hälsosamt liv. Hade ingen aning om att det finns folk som har mage att ta 15 laxar för samma sak. Att det finns folk som är villiga att betala det vet jag redan, men inte att det fortfarande finns kvacksalvare.

  120. 120
   Robin says:

   Jag hamnade i en diskussion med Martin på hans egna FBsida där han på FULLASTE allvar menade att man fick diabetes av gainers och så stödde han sin tes med en länk till en tråd på ett diabetikerforum som handlade om att diabetiker inte bör dricka gainers….. vilket är en JÄVLA skillnad mot vad vi egentligen pratade om…. Sen när jag påpekade att det var LÅNGT från samma sak så frågade han i princip ”Aa, men var är dina klienter då? Visa att du har klienter som det går bättre för än mina!” Vilket är en sjukt konstig poäng att försöka göra när jag jobbar inom underhållningsbranschen och inte som PT… Bra att han ställs i dålig dager, det är inte mer än rätt!!!

  121. 121
   David says:

   Bra gjort Jacob. Har förresten länge gillat Träningslära, och er bok därifrån.
   Låt sanningen vinna

   Tack,
   D

  122. 122
   Olof says:

   Lina:
   Okej men lite lustigt ändå, att du just när du idag nämner Martinatt dina inlägg dessförinnan intehar nått samma respons. Detta inlägg har lämnat runt 100 kommentarer.
   När man scroliar tillbaka på första sidanhade du som mest 17 som kommenterade ditt bästa inlägg. Annars verkar det inte ha varit så många. Snittar 2-3 kommentarer på varje inlägg. Har du en verksamhet samma takt så förstår jag att du e avis.

   Sen igen, varför bryr du dig om han snott materialet???
   Du drar ju faktiskt visst upp hans PT verksamhet, så nu säger du emot dig själv. Du pratar om kostnaden för hansbeach projekt.
   Din jämförelse med journalism? Du är inte journalist och ingen har blivit blåst. Detta är ngt du anser plus att du drar upp 3 år gamla grejer på flashback som du anser är fakta.
   Det känns meningslöst att diskutera med dig, du tycker som du gör och jag som jag gör.

   Så grattis, får säga att du är oerhört smart som rider på hans våg.
   Hoppas att bloggen kommer gå bra, skriv en bok om Martin också med denna respons så lär det bli en bestseller.

   Var bland de mest ogenomtänkta jag läst idag. Jakob skriver INTE detta inlägg för att samla kommentarer utan för att UPPLYSA. Är det verkligen så svårt att greppa?

   Martin har lurat många personer runt om i Sverige och driver en verksamhet som är uppbyggd kring lögner. Detta kan vara värt att upplysa för folk som funderar på att anlita Martin.

   Det Jakob gör är inte smutskastning, det är fakta! Dessvärre blir det mycket negativ info pga. Martins tidigare snedsteg inom branschen.

  123. 123
   Jovanovic says:

   Det här blir bara värre och värre. Att du Jakob går in och förklarar att man inte kan få ut IP adresser (kanske inte var kursetta i IT med?) och att du kollat upp att ingen skriver under ”flera namn” är nog ett gott bevis för alla att det är just det du gjort.

   Sen. Vilket Scoop att jag bor på Östermalm, Nordens 5e största stadsdel. Jag måste ju vara Axon då 🙂 bara Vi som bor här ju 🙂

   Enligt Jakobs vänner så finns ingen baktanke med inlägget, Jakob själv behöver inte stå till svars för ”han har ju bara skrivit sanning”. Ok, fine men vad är syftet då? Ganska uppenbart att genom att skriva om en så känd person som Martin att du hoppas på lite gratis reklam? Som jag sagt innan så vore det nog bra om du vågade ta debatten och förklara vad det är du gör så mycket bättre? Jag har ett enormt kontaktnät och lät dem leta i arkiven i går. Ingen har hört talas om dig Jakob för än nu:) Vad säger det tycker du?

   Vidare har du inga ”klienter”, vad lever du av då? Man kan nog sammanfatta din enda dag i rampljuset med följande: Har du inget eget att komma med så har du valt fel yrke. Kanske behöver de ngn på typ ”Kalla fakta” som kokar kaffe etc. Sök jobbet för det du pysslar med här har på tok för låg nivå. Eftersom du inte hade något eget att komma med så blir det ganska tydligt att det bor en journalist i dig,

   Tror det är bäst att du kommer upp nästa vecka, flera av dem du skriver om och refererar till vill möta dig, är inte det det bästa? Att hugga på nätet är lite för lågt för min smak, men alla är Vi olika i vår herres hage.

  124. 124
   Chaan says:

   Jag har lagt på mig uppåt två kilo fettfri massa på ungefär 20 träningsår. Ungefär 11 år har varit övervägande styrketräning, resten av tiden har varit övervägande lättare motion och inslag av styrketräning.

   Men då har jag haft ett par-tre fysiologiska problem, som lösts under tiden, som gjorde att jag var smalare än Axon till att börja med, men inte lika smal som Zyzz var som tonåring.

   1 sömnbrist. I början fungerade inte styrketräning, och det tog många år förrän jag förstod varför, men när jag började sova väldigt mycket slutade jag vara ”hardgainer” (ett broscience som jag inte tror på)

   2 matupptag. Jag kopplade bort tarmarna under tidig barndom och nu har det gjort ont när jag äter i över 8 år, men nu har det börjat fungera.

   3 lagring av nutrienter. För första har jag i år lyckats få vattnig fysik, och det bör bero på att någon signalfunktion börjat fungera, som lagrar näring interstitiellt.

  125. 125
   Marcus says:

   Peter Nyström: Finns dom som har anlitat Häxdoktorer och är riktigt nöjda, tar inte bort att personen i fråga är en bluff.

   Lite som att köpa en Iphone 5 och tycka den är perfekt, men man ändå blivit lurad.

   Häxdoktorer fungerar i väldigt många sammanhang och kulturer och är därför ingen bluff. Att de sen inte arbetar inom det biomedicinska fältet är något annat.

  126. 126
   Marcus says:

   Jovanovic:

   Jag har ett enormt kontaktnät och lät dem leta i arkiven i går. Ingen har hört talas om dig Jakob för än nu:)

   lol wat

  127. 127
   Lina says:

   Word!

   Jag fick responsen att Jacob här har vunnit bästa träningsblogg 2012. Fast vänta nu, enligt tidningen BODY. Otippat va?
   Där han och hans polare är skribenter?!??

   Jacobs inlägg om Martin är inget annat än smutskastning. Hade det varit informativt.
   Så hade headlinen inte varit att Martin Löwgren är en bluff!

   Söker man på axon nu så kommer detta inlägg upp som nr 4.
   Fast visst det fanns ngn dåre som skrev en bok om Kamprad och hans nazistsympatier också….

   VIlket ledde till att HELA SVERIGE FORTFARANDE HANDLAR PÅ IKEA!

   Jovanovic:
   Det här blir bara värre och värre. Att du Jakob går in och förklarar att man inte kan få ut IP adresser (kanske inte var kursetta i IT med?) och att du kollat upp att ingen skriver under ”flera namn” är nog ett gott bevis för alla att det är just det du gjort.

   Sen. Vilket Scoop att jag bor på Östermalm, Nordens 5e största stadsdel. Jag måste ju vara Axon då bara Vi som bor här ju

   Enligt Jakobs vänner så finns ingen baktanke med inlägget, Jakob själv behöver inte stå till svars för ”han har ju bara skrivit sanning”. Ok, fine men vad är syftet då? Ganska uppenbart att genom att skriva om en så känd person som Martin att du hoppas på lite gratis reklam? Som jag sagt innan så vore det nog bra om du vågade ta debatten och förklara vad det är du gör så mycket bättre? Jag har ett enormt kontaktnät och lät dem leta i arkiven i går. Ingen har hört talas om dig Jakob för än nu:) Vad säger det tycker du?

   Vidare har du inga ”klienter”, vad lever du av då? Man kan nog sammanfatta din enda dag i rampljuset med följande: Har du inget eget att komma med så har du valt fel yrke. Kanske behöver de ngn på typ ”Kalla fakta” som kokar kaffe etc. Sök jobbet för det du pysslar med här har på tok för låg nivå. Eftersom du inte hade något eget att komma med så blir det ganska tydligt att det bor en journalist i dig,

   Tror det är bäst att du kommer upp nästa vecka, flera av dem du skriver om och refererar till vill möta dig, är inte det det bästa? Att hugga på nätet är lite för lågt för min smak, men alla är Vi olika i vår herres hage.

  128. 128
   Arne Persson says:

   Man förundras över alla stackars Axonbeskyddare o.dyl här…
   Nåväl dessa patetiska företeelser förekommer alltid i liknade situationer, vissa blundar för det uppenbara.
   Man ser liknande paralleller när tex kultfotografen Terje Hellesös fotografiska ”konstverk” avslöjades och bedragarens fans och avgudare försvarade hans person och gärningar med en nästan sjuklig frenesi.

  129. 129
   Emil says:

   Lina: Jacobs inlägg om Martin är inget annat än smutskastning. Hade det varit informativt.
   Så hade headlinen inte varit att Martin Löwgren är en bluff!

   Tråkigt att du inte kom längre än rubriken, för texten var informativ. Sen att du inte bryr dig alls att Martin är en bluff spelar inte så stor roll.

  130. 130
   Tobbe Mieden says:

   Jacob Gudiol: Som jag skrev på Facebook angående hans priser:

   Det är ju imponerande att ha får tag i människor som betalar det. Men om de väl betalar så är det ju en bra idé från hans sida. Svårt för många att strunta i sina program efter någon vecka om de betalt 10000 kr istället för 1000 kr. Det ökar ju då sannolikheten att hans klienter ska få bra resultat.

   Han behöver inte heller direkt anpassa programmet efter klienten. Han kan i princip ge vilket program som helst (och samma till många), oavsett hur hårt, och klienten kommer att göra det under i alla fall några få månader. Han man investerat 10000 kr så har man liksom.

   Men i det här inlägget har jag begränsat mig till de sakerna som faktiskt går att bevisa väldigt lätt. Det finns många fler frågetecken men jag vet ju ärligt talat ingenting om hur många kunder han har, hans verkliga stats, hur hans program ser ut, om hans kunder har ätstörningar mm

   Visst finns där många fler frågetecken men….

   har följt honom på facebook en längre tid och länge undrat hur han haft råd med sina lyxresor..så detta förklarar ju eventuellt detta.

  131. 131
   Tomas says:

   Bra skrivet Jacob!! En sanering av branchen behövs , Trollen som skriver här styrker bara det du skriver att han är oseriös. Med sådana vänner som Jovanovic behöver Axon inga fiender.

  132. 132
   Andreas Karlsson says:

   Ah, Jovanovic ger mig lite flashbacks till tiden då jag skrev med Sid och han började länka massa inlägg jag gjort på andra forum. Nu ska det grävas efter lik 😉

  133. 133
   Andreas Karlsson says:

   Det är precis det här som jag tycker visar att Jacob faktiskt är saklig.
   För övrigt Jacob, väldigt bra skrivet. En artikel som jag, och garanterat flera, har väntat länge på..

   Trevlig påsk!

   Jacob Gudiol: Berkhan är väldigt kunnig, tycker näst inpå allt han skrivit är bra även om jag inte håller med i allt. Men där jag inte håller med honom så kan jag inte säga att jag har mer rätt än honom. Och snackar vi just styrketräning/byggning så har han ju mer praktiskt erfarenhet och resultat än mig.

   Bartoll är också kunnig, ingen tvekan om det. Han tycker jag ligger lite för väl hårt på att sälja kosttillskott men kring allt annat skriver han bra och informationsrikt av det jag har läst. Men det är mest BODY-artiklar som jag har läst så det är inte så värst mycket.

   Ollas har jag inte läst någonting av. Så jag har ingen koll alls. Men jag har inte fått uppfattningen av att han försökt måla upp sig till någon form av guru eller expert.

   Det där är ju jättesvårt. Det är så branschen är tyvärr. Jag är själv med som utbildare på ELEIKOs PT-utbildning och vi försöker att höja kvalitén men så länge kraven från de som anställer inte är högre så är det svårt att motivera en aspirerande PT att betala kanske dubbla priset för 6 veckor när resultatet ändå blir precis samma typ av diplom och arbete.

   Hade jag anställt en PT så hade jag tittat en hel del på personlighet och PTs egna erfarenheter. Men det är jättesvårt. Å andra sidan kan det också vara svårt att hitta en fysioterapeut som verkligen är bra på den skada man har och då har ändå fysioterapeuter legetimation och minst 3 års utbildning bakom sig

  134. 134
   liljeros says:

   Denna tråd är till viss del underhållande men samtidigt nedslående läsning där plötsligt fakta blir ”åsikter” och plagiat ”inspiration”. Återigen visar det att brist på utbildning ökar sannolikheten för att människor inte kan ”tänka rätt”. Det innebär nödvändigtvis inte att människor är korkade utan bara outbildade, ansvaret ligger därför hos dem själva.

  135. 135
   Annica says:

   Det är inte så konstigt att axons försvarare skriker i högan sky, de framstår ju som idioter som pröjsat en charlatan en massa pengar och det vill de ju inte. Men med sådana försvarare, som debatterar på den nivå de gör och med den brist på argument som bara sekterister kan ha, behöver axon inga fiender. Att ingen av dem kan ha läst artikeln i sin helhet bör ju vara uppenbart vid det här laget eftersom ingen av dem försöker bemöta kritiken. De satsar på att försöka smutskasta artikelförfattaren istället. Ett vanligt retoriskt knep när man inte har några argument.

  136. 136
   Jovanovic says:

   Jakob, Måste skriva igen. Du är Civilingenjör? Om du bara klarat sista tentan?! Dvs du är det inte men stoltserar med detta som din utbildning och merit. Hur var det med att hålla sig till sanningen och verkligheten? Klarar man inte tentorna är man inte klar för utbildningen i fråga. Rätt enkelt.

   Tveksamt om du är Katalan ens på riktigt. De brukar i regel ha en bättre självkänsla. Och ärlighet är något som präglat mina ca 50 resor till regionen.

   Vågar du ta debatten? Svara. Dina övriga alias och du själv har snart sänkt hela debatten.

  137. 137
   Victor says:

   Jag håller med, Jovanovic är antagligen Sid från FitnessGuru. Tur att regeln 1.06 inte finns här.

   Det var ganska roligt när jag diskuterade med honom på FitnessGurus FB, han hävdade att inte vara sponsrad av detta företag och ”jag fick några burkar över en lunch”, när det tydligt stod på bloggen att han fått en paket hemskickat samt en bild på FitnessGuru över sponsorer. Jag blev senare avstängd från sidan och alla mina inlägg försvann.

  138. 138
   Anders says:

   Äntligen någon vettig som vågar belysa fenomenet ”Axon”. Har ingen vågat förrän nu?

   Dock måste jag påpeka att om du har gått och knåpat på detta inlägg i flera år, så var det väldigt dåligt författat och ger därmed ett oseriöst intryck.

  139. 139
   Freddy says:

   Jacob; mycket bra skrivet. Jag tycker du skriver nyanserat med väl underbyggda argument. Att du därtill vidgår att Berkhan, Bartoll är kompetenta visar tydligt på att det inte är någon häxjakt eller avundsjuka i det du skriver.

   Sorgligt att se hur dålig argumentationsteknik vissa i kommentatorsfältet har medan andra imponerar med sin saklighet trots upprepade personangrepp.

   Och nej jag känner inte Jacob eller Axon även om jag läst en hel del av vad båda herrarna skrivit.

   Glad påsk!

  140. 140
   Stefan says:

   Tack för ett bra inlägg Jakob, det inspirerar till kritiskt tänkande!

   Och Martin verkar vilja gå vidare i ärendet? (printscreenat från Facebook 140416 ca. 10:10)
   http://postimg.org/image/ez8m71xul/

  141. 141
   Annica says:

   Victor har förmodligen rätt.

   Det är komiskt att en som döljer sig bakom pseudonym och inte törs skriva under sitt riktiga namn anklagar andra för att vara fega och oärliga, snacka om att kasta sten i glashus.

  142. 142
   Hugo says:

   Lina:

   Söker man på axon nu så kommer detta inlägg upp som nr 4.
   Fast visst det fanns ngn dåre som skrev en bok om Kamprad och hans nazistsympatier också….

   VIlket ledde till att HELA SVERIGE FORTFARANDE HANDLAR PÅ IKEA!

   Hahaha, har anat att den varit på gång, och där kom den – nazistreferensen!
   Godwins law: ”…if an online discussion goes on long enough, sooner or later someone will compare someone or something to Hitler or Nazism…”

   Grattis Lina!
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Godwins_lag

  143. 143
   Andreas Karlsson says:

   Och där kom personangreppen. Patetiskt.

   Jovanovic:
   Jakob, Måste skriva igen. Du är Civilingenjör? Om du bara klarat sista tentan?! Dvs du är det inte men stoltserar med detta som din utbildning och merit. Hur var det med att hålla sig till sanningen och verkligheten? Klarar man inte tentorna är man inte klar för utbildningen i fråga. Rätt enkelt.

   Tveksamt om du är Katalan ens på riktigt. De brukar i regel ha en bättre självkänsla. Och ärlighet är något som präglat mina ca 50 resor till regionen.

   Vågar du ta debatten? Svara. Dina övriga alias och du själv har snart sänkt hela debatten.

  144. 144
   Jocke says:

   Jovanovic:
   Jakob, Måste skriva igen. Du är Civilingenjör? Om du bara klarat sista tentan?! Dvs du är det inte men stoltserar med detta som din utbildning och merit. Hur var det med att hålla sig till sanningen och verkligheten? Klarar man inte tentorna är man inte klar för utbildningen i fråga. Rätt enkelt.

   Tveksamt om du är Katalan ens på riktigt. De brukar i regel ha en bättre självkänsla. Och ärlighet är något som präglat mina ca 50 resor till regionen.

   Vågar du ta debatten? Svara. Dina övriga alias och du själv har snart sänkt hela debatten.

   Du verkar vara lite lätt utvecklingsstörd. Inte för att det är relevant i den här diskussionen men Jacob har en omtenta, på 5 år. Vet inte var du får allt ifrån, IT har du helt klart inte koll på heller.

   Riktigt bra artikel, delar den till alla jag känner som har läst axons artiklar.

  145. 145
   Patrik says:

   Kan inte någon låta sina vänner ”leta i arkiven” efter Axon själv. Det skulle vara kul att se kommentarer från honom själv.

   Lina & Jovanovic: ni får ta och googla vart man sätter punkt och komma, det är svårt att läsa det ni skriver.

  146. 146
   johan says:

   om Jovanovic är den jag tror så vet jag ju var jag INTE kommer att köpa mitt nästa proteinpulver eller kosttillskott…

  147. 147
   vemsavadnär? says:

   Intressant att Axon funderar på att dra in en advokat i detta. Är väl svårt att hänvisa till förtal eller slander när det är en faktabaserad text med mängder av riktiga referenser?

   Good luck:)

  148. 148
   Erik says:

   Att fuskare exponeras är alltid bra.
   Texten är saklig, konkret och väl genomarbetad.

   Bra jobb!

  149. 149
   Kim Kotilainen says:

   Väl skrivet Jacob och sakligt bemött i kommentarerna. Snälla sluta aldrig att vara saklig, för är det någonting jag är less på är det ironi och sarkasm. 🙂

  150. 150
   Sussi says:

   Jag ber att få tacka Axons beskyddare – aka nyttiga idioter – för underhållningen.

   Den fitnessindustri som växt fram under de senaste decennierna öppnar tyvärr upp för diverse oseriösa aktörer. Den saknar nämligen reglering och krav utöver gällande lagstiftning vad gäller t.ex. etik och professionalism (i jämförelse med den organiserade idrotten).

   TACK också Jacob!

  151. 151
   Amanda says:

   En till här…

   Helt otroligt att man kan ta 12000 kr betalt för ”ett halvårs coaching med personligt upplägg” oc detta upplägg är ett träningsschema ihopknåpat på fem minuter, och som inte justerades en enda gång på över sex månader!! Trots att jag bad om att få göra ändringar pga stagnation. Kostuppläggen ligger färdiga att bara välja.

   delmätningen vi gjorde halvvägs ”försvann”, vilket förklarades vid slutmätningen. Jag kom nämligen ihåg flera av siffrorna från delmätningen och det stämde INTE överens med de förra siffrorna alls.

   Köpte dessutom en PT-timme för att få hjälp med min halvdåliga teknik. Men då var herrn mer intresserad av att kolla in i datorn och höjs musiken än att screena av min teknik och förbättringsmöjligheter.

   Så, Martin lade totalt kanske Max fyra timmars arbete på mig, varav 2 timmar bestående av två minuter här och där för att svara på ett mejl med en smiley, för 12000 kr… Känns rimligt och förklarar alla resor, eftersom han har hundra (100!!) beach-klienter per termin utöver sina vanliga klienter.

   Ångrar innerligt att jag inte sa något till honom, för det är fan inte okej beteende.

   Felicia:
   Äääääntligen någon som tar upp detta!! Du ska höra våra diskussioner i skolan (Lillsveds idrottsfolkhögskola). Vi är tre i min klass som gått på hans ”beach” program i olika omgångar. När vi börjar prata om honom går det inte många sekunder innan man är så förbannad och skogstokig. Hur han har behandlat oss, mer eller mindre tryckt ner oss, snackade skit om vår utbildning och dumförklarat oss. Blir så arg när jag tänker på hur han skötte sig mot mig efter alla tusen kronor jag betalat. Jag bodde i Växjö då och åkte upp för att besöka honom- vid första träffen hade han inte läst min hälsoenkät eller matdagbok. Kändes bra… Men nervös och rädd som jag då var vågade jag inte säga emot.

   Nu blev det lite skitsnack från min sida- inte tanken, men tack, tack, tack!!!

  152. 152
   J.O says:

   Kommentaren Raderad

   Det är ju inte så att tonen är särskilt trevlig här i övrigt men det finns ingen orsak att blanda in människor som faktiskt inte berörs alls av inlägget, antingen direkt eller genom samarbete/affärsverksamhet. En liten godtycklig gräns givetvis men min blogg så jag bestämmer 🙂

   //Jacob

  153. 153
   Bosse says:

   Hahaha Gudiol fyfan asså. Grymt inlägg och lite väl lågt hängande frukt att besvara vissa dönickar. Svaret där du skrev ”jag har redan jobbet han sökt 2 ggr” fick mig att skratta högt. Hatten av för Sveriges bästa träningsblogg.

   //Bosse

  154. 154
   complete says:

   johan:
   om Jovanovic är den jag tror så vet jag ju var jag INTE kommer att köpa mitt nästa proteinpulver eller kosttillskott…

   Ja om så är fallet så är det riktigt tragiskt, jag trodde Sid var seriös men även om dom är ”partners” har jag ändå svårt att förstå hur man på ett så korkat sätt försvarar en annan, vad kan Sid vinna på det?

   Jag hoppas att Jonavonik är Axon och att Sid håller sig utanför detta.

  155. 155
   Peter Nyström says:

   Marcus: Häxdoktorer fungerar i väldigt många sammanhang och kulturer och är därför ingen bluff. Att de sen inte arbetar inom det biomedicinska fältet är något annat.

   Sant dåligt ordval av mig, men tror ändå man kunde läsa ut vad jag menade 🙂

  156. 156
   Walter says:

   complete:
   Jag hoppas att Jonavonik är Axon och att Sid håller sig utanför detta.

   Vem fan bryr sig om vad du hoppas? Sitt inte och yra om saker du inte har en aning om, tack.

  157. 157
   Axon not says:

   complete: Ja om så är fallet så är det riktigt tragiskt, jag trodde Sid var seriös men även om dom är ”partners” har jag ändå svårt att förstå hur man på ett så korkat sätt försvarar en annan, vad kan Sid vinna på det?

   Jag hoppas att Jonavonik är Axon och att Sid håller sig utanför detta.

   Alltså Jovanovic heter Vladimir i förnamn om ni hade orkat att googla lite och det är inte Sid, tror knappast han har kommenterat något här.

  158. 158
   Olof says:

   Jovanovic:
   Jakob, Måste skriva igen. Du är Civilingenjör? Om du bara klarat sista tentan?! Dvs du är det inte men stoltserar med detta som din utbildning och merit. Hur var det med att hålla sig till sanningen och verkligheten? Klarar man inte tentorna är man inte klar för utbildningen i fråga. Rätt enkelt.

   Tveksamt om du är Katalan ens på riktigt. De brukar i regel ha en bättre självkänsla. Och ärlighet är något som präglat mina ca 50 resor till regionen.

   Vågar du ta debatten? Svara. Dina övriga alias och du själv har snart sänkt hela debatten.

   Pinsamt vad snabbt dina argument rinner ut till rena personangrepp. Skulle vara väldigt intressant om du vågar gå ut med din riktiga identitet herr Jovanovic 🙂

   Jakob är förövrigt en av landets mest respekterade skribenter i Träningssverige, att han är okänd i din umgängeskrets bevisar hur oinsatta dina expertvänner egentligen är.

  159. 159
   Åsa says:

   Detta med att han blir sponsrad av Coca-Cola stämmer INTE.
   Coca-Cola i Sverige sponsrar aldrig enskilda personer.
   Jag har, för säkerhets skull, stämt av med både Marknadsavdelningen på Coca-Cola Enterprises Sverige (producerar, distribuerar och säljer produkterna) och med The Coca-Cola Company i Sverige (ägare av varumärkena) och responsen var ett enda stort frågetecken.

  160. 160
  161. 161
   Axon not says:

   Åsa: h responsen var ett enda stort frågetecken.

   Åsa:
   Detta med att han blir sponsrad av Coca-Cola stämmer INTE.
   Coca-Cola i Sverige sponsrar aldrig enskilda personer.
   Jag har, för säkerhets skull, stämt av med både Marknadsavdelningen på Coca-Cola Enterprises Sverige (producerar, distribuerar och säljer produkterna) och med The Coca-Cola Company i Sverige (ägare av varumärkena) och responsen var ett enda stort frågetecken.

   Lite udda sak att hitta på, någon med mycket Coca-Cola verkar ha bjudit till iaf.

   http://web.archive.org/web/20131002181117/http://axonblogg.se/idrottsskadecenter-coca-cola-sant/

  162. 162
   Annica says:

   Åsa, menar du att axon ljuger om Coca Cola-sponsringen på sin blog?
   http://axonblogg.se/kinebrasil-idrottsskadecenter/

   Citat från bloggen:
   ”Självklart fanns mina grymma sponsorer Coca Cola ZERO och Fitnessguru på plats och delade ut smakprover <3 "

   Screenshottade också för säkerhets skull, axon historiereviderar rätt friskt:
   http://tinyurl.com/pmok2o7

  163. 163
   Glenn says:

   Guldhjärtat, som delar ut pris för bla ”årets träningsblogg/hemsida”, är väl (iaf delvis) frikopplat från BODY magazine samt bygger på nomineringar gjorda av lekmän?

  164. 164
   Chris says:

   Jovanovic:
   Det här blir bara värre och värre. Att du Jakob går in och förklarar att man inte kan få ut IP adresser (kanske inte var kursetta i IT med?) och att du kollat upp att ingen skriver under ”flera namn” är nog ett gott bevis för alla att det är just det du gjort.

   Rättelse. Det han sa att han sa är att *utomstående* inte kan få ut IP-adresser. Men nu sitter vi och kommenterar på hans server, dvs, all information, inklusive IP-adresser (som går att maskera med för den delen) passerar framför hans ögon, om han bara har kunskapen att läsa den.

   Däremot kan inte du kolla upp ett skit, så länge du inte har en gömd kunskap i server-hacking.

  165. 165
   Niklas says:

   Väldigt bra och sakligt Jacob! Cred till bra inlägg och bra respons på kommentarerna!

   Men hur kan ni år 2014 i inte se att Jovanovic är ett klassiskt troll som förmodligen varken är Axon eller har någon koppling till Axon över huvud taget utan sitter här enbart för att trolla och skapa reaktioner?

  166. 166
   Åsa says:

   Annica:
   Åsa, menar du att axon ljuger om Coca Cola-sponsringen på sin blog?
   http://axonblogg.se/kinebrasil-idrottsskadecenter/

   Citat från bloggen:
   ”Självklart fanns mina grymma sponsorer Coca Cola ZERO och Fitnessguru på plats och delade ut smakprover<3 ”

   Screenshottade också för säkerhets skull, axon historiereviderar rätt friskt:
   http://tinyurl.com/pmok2o7

   Enligt informationen jag har så sponsras Axon inte av Coca-Cola, dvs. uttalandet på hans hemsida stämmer inte.
   Coca-Cola sponsrar inte enskilda personer utan enbart förbund på lokal nivå och större tilldragelser på global nivå, såsom OS och FIFA.

  167. 167
   Chris says:

   Åsa: Enligt informationen jag har så sponsras Axon inte av Coca-Cola, dvs. uttalandet på hans hemsida stämmer inte.
   Coca-Cola sponsrar inte enskilda personer utan enbart förbund på lokal nivå och större tilldragelser på global nivå, såsom OS och FIFA.

   Well… Leder inte det tillbaka till poängen från första början med artikeln? Att han ”tänjer på sanningen” lite för mycket…?

  168. 168
   Charlie says:

   Nu har Axon tagit bort Coca-Cola fran sin sponsorsida

  169. 169
   Annica says:

   Åsa: Enligt informationen jag har så sponsras Axon inte av Coca-Cola, dvs. uttalandet på hans hemsida stämmer inte.
   Coca-Cola sponsrar inte enskilda personer utan enbart förbund på lokal nivå och större tilldragelser på global nivå, såsom OS och FIFA.

   Intressant! Jag har aldrig sett Coca Cola sponsra småföretag eller lokala events, så det stämmer antagligen som du skriver.

   Fast varför skulle man vara så dum och ljuga om något sådant? Om inte annat borde Coca Cola Company bli rätt sura över att omnämnas som något de inte är i sammanhang de inte själva valt att synas?

  170. 170
   Peter Nyström says:

   Om nu Martin är så hederlig som många här hävdar kan ju ringa/Maila till Coca Cola och höra hur förträfflig person dom måste tycka han är.

  171. 171
   Henrik says:

   Axon är naturligtvis en stor bondfångare men där är han väl, ärligt talat, i väldigt gott sällskap. Kanske är han Sveriges största träningsbluff men då skall man också komma ihåg att konkurrensen om den tveksamma titeln är knallhård. Egentligen är det svårare att komma på någon som inte är kontroversiell. Förhållandet internationellt är jämförbart: det kryllar av kontroversiella s.k. träningsgurus. Vi har Simmons, Chek, Poliquin, Rippetoe, Arthur Jones, etc. etc. Nu skall vi dock inte förta från dessa personer att de kan kompetenta trots att de bitvis bluffar, ljuger och bedrar. Kompetent inom träning är man om man kan ta sina adepter till resultat. Punkt. Där skiljer sig experten från internetexperten som bara kan reproducera vad andra kommit fram till utan att egentligen tillföra några egna erfarenheter. BODY har nämnts i förbifarten och det är väl en i största grad kontroversiell tidning i det avseendet att den hyllar dopade atleter som övermänniskor. Det fråntar dock inte från tidningen det faktum att den inspirerat otaliga gymtränande och att dess träningsprogram och kostråd hjälpt dessa människor till framgång. På motsvarande vis får man anse Axon kompetent om man han levererar resultat till sina adepter.
   Axon är en bluffmakare, ja, men skall man vara helt ärligt har han väl egentligen inte avvikit alltför mycket från det normala inom hälso- och träningsbranschen ändå.

  172. 172
   Calle says:

   liljeros:
   ….eller för den delen få för sig att gå på en föreläsning med honom: http://www.finest.se/userBlog/?uid=55933&beid=2521339

   Just detta gig har nu Axon tappat enl deras sida. De sa ensidigt upp samarbetet igår kväll.

  173. 173
   Jacob Gudiol says:

   Dags att upprepa det här:

   Jacob Gudiol:
   Till alla som kommenterar angående att Jovanovic skulle vara Martin eller Sid. Skulle uppskatta om det slutade. Vi vet inte så då kan vi väl avstå från att spekulera. Finns ju flashback för det. Jag har som sagt medvetet hållit mig till saker som verkligen går att visa i inlägget av en orsak.

   Jag har för övrigt så bra koll som det går att få på om det kommer kommentarer under olika namn från samma person/dator och än så länge verkar ingen ha gjort det.

  174. 174
   Henrik Holst says:

   vemsavadnär?:
   Intressant att Axon funderar på att dra in en advokat i detta. Är väl svårt att hänvisa till förtal eller slander när det är en faktabaserad text med mängder av riktiga referenser?

   Good luck:)

   Tror snarare det är rent snack från Axons sida, vanligt att folk hotar med sånt.

  175. 175
   Jacob Gudiol says:

   Anders: Dock måste jag påpeka att om du har gått och knåpat på detta inlägg i flera år, så var det väldigt dåligt författat och ger därmed ett oseriöst intryck.

   Givetvis har jag inte arbetat på det i flera år. Men jag har då och då tänkt tanken att någon borde berätta om de här sakerna för allmänheten. Själva inlägget började jag skriva på för några dagar sen bara. Inget mästerverk, verkligen inte. Inte särskilt roligt inlägg att skriva heller. Men poängen kom onekligen fram verkar det som.

  176. 176
   johan says:

   Axon skriver själv på hemsidan att han ”har över 10års yrkeserfarenhet och har bland annat varit medicinskt ansvarig för Djurgårdens innebandy” stämmer detta eller är det bara förskönande av verkligheten igen?

  177. 177
   Jacob Gudiol says:

   Axon not: Alltså Jovanovic heter Vladimir i förnamn om ni hade orkat att googla lite och det är inte Sid, tror knappast han har kommenterat något här.

   Vi har ingen aning om det är samma Jovanovic heller. Så spekulationerna kan vi strunta i. Ingen som vet om de inte vill avslöja det. Om det inte sker något brottsligt kommer inte jag heller göra något med de IP-nummer som finns.

  178. 178
   Jacob Gudiol says:

   Glenn:
   Guldhjärtat, som delar ut pris för bla ”årets träningsblogg/hemsida”, är väl (iaf delvis) frikopplat från BODY magazine samt bygger på nomineringar gjorda av lekmän?

   Nomineringen är av lekmän. Sen bestäms pristagaren av en jury där jag tror att Alex från BODY sitter med. Mer inverkan än så har de inte vad jag vet i alla fall. Själva priset ges ut av Strong Events som driver fitnessfestivalen och galamiddagen.

  179. 179
   Jovanovic says:

   Jakob, du har kallat en kollega för bluff etc varför svarar du inte på raka frågor?
   Varför är du så rädd? Har man lagt in det du gjort till allmän beskådan är det minsta man kan begära att du själv står till svars och vågar ta debatten.

   Din gen utbildning var visst inte klar, men annars fuskar du inte till vardags, eller?

   Tycker så synd om dig. Stackars människa så ont din avundsjuka måste göra.

   Glad Påsk,

  180. 180
   Calle says:

   johan:
   Axon skriver själv på hemsidan att han ”har över 10års yrkeserfarenhet och har bland annat varit medicinskt ansvarig för Djurgårdens innebandy” stämmer detta eller är det bara förskönande av verkligheten igen?

   Han var medicinskt ansvarig för DIF DAM innebandy en säsong, det är vanligt att studenter får erbjudande om detta då det vanligtvis är ett lågbetalt arbete. I yrkeserfarenheten ingår även PT-kunder och praktik under naprapatutbildningen. Tänk på att han gick ut utbildningen 2009! Det är inte 10 års erfarenhet efter utbildningen vi talar om.

  181. 181
   Annica says:

   Fast nu handlade det inte om någon annan är axon och hans skojarfasoner, att dra in artikelförfattarens vandel är irrelevant. Det är så dåliga debattörer försöker dölja att de inte längre vet vad de ska svara. Genom att undvika den egentliga frågan och gå till personangrepp hoppas de på att det inte ska synas hur illa pålästa de är.

   Det roliga är att ingen går på det.

  182. 182
   Jacob Gudiol says:

   Henrik: men då skall man också komma ihåg att konkurrensen om den tveksamma titeln är knallhård.

   Du har givetvis en poäng där. Jag har ju skrivit några inlägg av den här typen med tidigare av olika orsaker och då är det ju alltid någon form av offentlig person. Jag ser ingen anledning att skriva kritik mot personer som inte har någon form av räckvidd. Men Löwgren har stor räckvidd, ingen tvekan om det och bland dessa tycker jag onekligen att han är unik.

   Finns säkert fler som hade förtjänat ett benämnande. Men även om de här inläggen får många läsare är det inte direkt de inlägg som jag föredrar att skriva.

   Henrik: Egentligen är det svårare att komma på någon som inte är kontroversiell

   Om vi tänker Sverige så tycker jag verkligen inte det. Möjligt att jag rör mig i ”fel” kretsar när det gäller det här men det är väldigt få Polinquintyper i Sverige.

   Rent plagieringsmässigt så vet jag bara Alwyn Cosgrove som får ses som ett större namn i USA som just tagit äran för andras arbeten. http://www.bodyrecomposition.com/miscellany/plagiarism-part-2.html

  183. 183
   Jacob Gudiol says:

   Jovanovic: Har man lagt in det du gjort till allmän beskådan är det minsta man kan begära att du själv står till svars och vågar ta debatten

   Jag har bemött alla frågor som verkligen varit frågor och inte dåliga retoriska frågeställningar där du har hittat på dina premisser som inte stämmer.

   Jovanovic: Din gen utbildning var visst inte klar

   Nej, jag har en omtenta jag inte gjort. Det har jag varit väldigt tydlig med i alla år. Står på flera ställen, jag har skrivit det ända sen början av träningslära för 6 år sen. Och på den tiden så var det ändå bara något år sen jag gick den där kursen som inte är avklarad 🙂

   När det gäller titlar så är civilingenjör inget legitimerat yrke. Du kan alltså både kalla dig själv och arbeta som civilingenjör även utan en slutförd utbildning. Det är många som gör det med. Personer som hoppat på något arbete när de egentligen haft någon eller några enskilda kurser kvar. Jag har ändå valt att vara väldigt tydlig med att jag inte har min examen. Just för att jag vet att det finns personer som dig på internet 🙂

  184. 184
   Tim says:

   Är så glad att någon äntligen skrev det här. Har vänner som sagt ”du är bara avundsjuk” när jag försökt förklara hur Martin Löwgren har lyckats tabba sig själv. Har bekanta som till och med betalat honom tiotusentals kronor för kost-schema och träningsupplägg (via mail!).

   Från och med nu har jag alltid detta att hänvisa till. TACK för det! Bra jobbat!

  185. 185

   Jacob Gudiol: Nomineringen är av lekmän. Sen bestäms pristagaren av en jury där jag tror att Alex från BODY sitter med. Mer inverkan än så har de inte vad jag vet i alla fall. Själva priset ges ut av Strong Events som driver fitnessfestivalen och galamiddagen.

   Notera att ”juryns röst” har 50% att säga till om vem som ska få priserna i Guldhjärtat. Resterande 50% bestäms av ”folkets röst” – en omröstning där alla besökare kan lägga en röst per kategori.

  186. 186
   Dennis says:

   Calle: Just detta gig har nu Axon tappat enl deras sida. De sa ensidigt upp samarbetet igår kväll.

   På Bodyfights hemsida säljs ett dyrt, magiskt armband. Det går att tolka på olika vis, t.ex. att de normalt inte drar sig för att tjäna pengar på humbug.

  187. 187
   Fredrik says:

   Jovanovic:
   Jakob, du har kallat en kollega för bluff etc varför svarar du inte på raka frågor?
   Varför är du så rädd? Har man lagt in det du gjort till allmän beskådan är det minsta man kan begära att du själv står till svars och vågar ta debatten.

   Dingen utbildning var visst inte klar, men annars fuskar du inte till vardags, eller?

   Tycker så synd om dig. Stackars människa så ont din avundsjuka måste göra.

   Glad Påsk,

   Skillnaden är att Jacob inte skriver att han är civilingenjör utan att ha med informationen att han har en omtenta. Han har fullgjort en treårig högskoleutbildning minus en omtenta vilket han också nämner. Han jobbar med Eleiko och föreläser på Lunds Universitet samt studerar mastersprogram i sports science också på högskolenivå. Tror dom flesta har hört talas om och erkänner dom som utbildningsinstutioner.

   Martin Löwgren har utbildningar utan en enda högskolepoäng och/eller med nån sorts kvalitetsstandard samt med en utbildningslängd på ett par dagar till ett par veckor utöver NPH(vilken talar för sig själv).
   Utbildningar man kan hitta på groupon för en billig penning utan prestations eller förkunskapskrav.

   Förresten, vilken ip har jag?

  188. 188
   Jacob Gudiol says:

   Fredrik: Han har fullgjort en treårig högskoleutbildning minus en omtenta vilket han också nämner.

   Civilingenjörsutbildningar är på 5 år numera. När jag läste det så var utbildningen 4,5 år. Högskoleingenjör kallas det vanligen när det är på 3 år.

  189. 189
   Tomas says:

   Tråkigt att se att alla motargument från samma person endast är motfrågor, aldrig något konkret för att motbevisa. Bidrar inget till diskussionen utan blir bara ett av de miljontals internet troll som sitter i säkerhet bakom sin datorskärm och provocerar.
   Spot on att nämna utbildning. Min upplevelse är att det märks att Jacob har studerat vid högskola/universitet med minst en kandidatexamen i bagaget. DOCK är detta inget annat än ett debatt-/blogginlägg och bör läsas därefter, det är upp till läsaren att granska all fakta som presenteras. Ingen som tvingar dig att tro på vare sig det ena eller det andra, så gör dig själv en stor tjänst genom att skapa en egen uppfattning med allt vad det innebär, och handla därefter. Har du gjort en grundlig undersökning av Axon (eller Jacob eller vem du nu önskar) och fortfarande önskar just honom som PT, kostrådgivare eller vad än han erbjuder så har du åtminstone gjort ett medvetet välgrundat val och bör kunna argumentera varför.

  190. 190
   Johnny says:

   Har följt tråden från början tills nu med en känsla av olust, tänker dock inte grotta ner mig mer i den utan ska bara skriva mitt inlägg.
   Jag använde Martin som online-PT under våren 2013, som lite halvfet gubbe ville jag se vad man kunde göra med rätt träning och ett kostschema.
   Jag var mycket medveten om att man var en av 40 online-kunder och att Martin dessutom tog emot 60 kunder utöver det och förstod att det inte skulle bli mycket konversation pga det.

   Jag fick ett 3-split träningsschema, ett kostschema , rådet att prova periodisk fasta 8/16.
   Fick kosttillskottsschema också men där hängde jag inte på lika fokuserat.
   Mitt resultat efter avslutad coachning från Martin var över min förväntan så när det gäller kunskapen om träning, kostupplägg har jag ingen anledning att komma med någon kritik mot Martin.

   Givetvis kostade kalaset en slant, men jag hade inte kunskapen att hitta rätt ”verktyg” på nätet själv…
   Martin väckte mitt intresse för att träna mer seriöst och jag har efter det gått en PT-utbildning, dels för min egen tränings skull och för att jag blev erbjuden en tjänst som PT på ett gym.
   Men…jag är såklart längst ner på hierarkin bland PT:n eftersom jag gick en utbildning på 12 dagar varav bara en dag med kost och näringslära
   Jag följer Jakob Gudiol med stort intresse och även Martin Löwgren, givetvis är jag inte i närheten så utbildad och kunnig som Jakob men försöker ta till mig utav det som skrivs.
   När det gäller artiklar och blogginlägg från Martin har Jakob alldeles säkert torrt på fötterna och där har jag inga synpunkter, mer än att det klipps in, kopieras, omskrivs en hel del i dagens samhälle.
   Det viktiga i så fall är väl att man hänvisar till originalartiklar, bloggar mm (källhänvisning)

   Glad Påsk…kuckelikuuuu…:-)

  191. 191
   adam says:

   Johnny: Det viktiga i så fall är väl att man hänvisar till originalartiklar, bloggar mm (källhänvisning)

   Det är det som är problemet Axon säger aldrig att han tar någon annans text. Han jobbar som en lat högstadieelev.

  192. 192
   complete says:

   Var inte Axon, enligt han själv, sponsrad av Twinlab? Har för mig han hade det i sin signatur på Kolozzeum, nån som vet om det stämde?

  193. 193
   Victor says:

   complete:
   Var inte Axon, enligt han själv, sponsrad av Twinlab? Har för mig han hade det i sin signatur på Kolozzeum, nån som vet om det stämde?

   Jo det stämmer: http://axonblogg.se/wnt-bringwells-uppgang-och-fall/

   Det roligaste han skrev i detta inlägget:
   ”För egen del känns ett sådant resonemang både oetiskt, respektlös och oacceptabelt. Jag har högre moral än så och dessutom tänker jag aldrig arbeta för ett företag som behandlar sina anställda på sättet de gjort med Cidvall och Frisk.”
   Ska man verkligen tro på detta? Att Axon har någon moral? Skrattretande.

  194. 194
   HVF says:

   När jag själv kollade upp det med Coca-Cola så fick jag det bekräftat att de hade ett samarbete.

   Åsa: Enligt informationen jag har så sponsras Axon inte av Coca-Cola, dvs. uttalandet på hans hemsida stämmer inte.
   Coca-Cola sponsrar inte enskilda personer utan enbart förbund på lokal nivå och större tilldragelser på global nivå, såsom OS och FIFA.

  195. 195
   Millz says:

   Grymt bra skrivet, Jacob. Att du sen har tålamod med dryga troll som jovanovic höjer dig mer i mina ögon. Stå på dig och fortsätt med ditt arbete. Vi håller din rygg!

  196. 196
   Jovanovic says:

   Fredrik (läs Jakob) tror det kanske vore bra om du visste lite om det du skriver om.
   Tror du på riktigt att man kan få en högskoleexamen som Ingenjör på 3 år?.
   Har man inte examen för att man inte klarar tentamen kan man heller inte åberopa utbildningen i fråga.
   Hur fan kan man skriva att man är det ena eller det andra om man är underkänd?

   Tror kanske att du förväxlade hans ”utbildning” med fordonsprogrammet på gymnasiet i Helsingborg.

   Jakob själv (men med annan signatur) berömmer sig själv för tålamod etc, men sanningen är ju att du inte vågar ta debatten i Sthlm nästa vecka. Svara på detta om du har en ryggrad.

   Se upp för det obildade packet.

  197. 197
   Trance says:

   Jovanovic, om du inte har koll på rätt grundläggande saker om högre utbildning så kanske du inte skall ta upp det eller säga ”Se upp för det obildade packet”

   http://www.kth.se/utbildning/hogskoleingenjor/hogskoleingenjor-pa-kth-1.700

  198. 198
   Björn Elmlund says:

   Jakob själv (men med annan signatur) berömmer sig själv för tålamod etc, men sanningen är ju att du inte vågar ta debatten i Sthlm nästa vecka. Svara på detta om du har en ryggrad.

   Varför skulle han göra det? Han har väl bättre saker för sig än att tjafsa med stolpskott. Skärp dig, klipp dig och gör något vettigt istället.

  199. 199
   Victor says:

   Jovanovic:
   Fredrik (läs Jakob) tror det kanske vore bra om du visste lite om det du skriver om.
   Tror du på riktigt att man kan få en högskoleexamen som Ingenjör på 3 år?.
   Harman inte examen för att man inte klarar tentamen kan man heller inte åberopa utbildningen i fråga.
   Hur fan kan man skriva att man är det ena eller det andra om man är underkänd?

   Tror kanske att du förväxlade hans ”utbildning” med fordonsprogrammet på gymnasiet i Helsingborg.

   Jakob själv (men med annan signatur) berömmer sig själv för tålamod etc, men sanningen är ju att du inte vågar ta debatten i Sthlm nästa vecka. Svara på detta om du har en ryggrad.

   Se upp för det obildade packet.

   Högskoleingenjör är tre år på exempelvis KTH. Så ja, du skulle kunna kalla dig ingenjör efter tre år på högskola. Eller gå på någon PT-skola och kalla sig häxdoktor efter en vecka, det fungerar lika bra.

  200. 200
   Jovanovic says:

   Jakob, själv säger att han gick en 5 årig utbildning. Tror Ni i Helsingborg måste synka motangreppen lite. Det 3e ögat i pannan blir lite för synligt annars.

   Nästa tomte, du menar på allvar att Jakob inte skulle ta debatten? Om man refererar till 8 år gamla saker torde han funderat lite för länge på sin artikel.

   Jakob, vad är det du kan då som Martin inte? Våga svara nu, fegis.

   Hade jag varit medförfattare till en bok som sålt i hela 1900 ex hade jag inte nämnt detta för en levande själ men som jag sagt innan är Vi alla olika. Väldigt olika.

   Vidare så refererar Jakob (Och hans alias) till att Martin skulle ha tjatat om ett jobb på BODY 🙂 då är min fråga då Vi känner Paulo Roberto privat, exakt hur många gånger ringde du och grät innan du fick komma på TV under industrisemestern, då typ ingen kollar. Var ärlig nu, tvivlar dock på att du vågar….

  201. 201
   Björn Elmlund says:

   Jovanovic:
   Jakob, själv säger att han gick en 5 årig utbildning.Tror Ni i Helsingborg måste synka motangreppen lite. Det 3e ögat i pannan blir lite för synligt annars.

   Nästa tomte, du menar på allvar att Jakob inte skulle ta debatten? Om man refererar till 8 år gamla saker torde han funderat lite för länge på sin artikel.

   Jakob, vad är det du kan då som Martin inte? Våga svaranu, fegis.

   Hade jag varit medförfattare till en bok som sålt i hela 1900 ex hade jag inte nämnt detta för en levande själ men som jag sagt innan är Vi alla olika. Väldigt olika.

   Vidare så refererar Jakob (Och hans alias) till att Martin skulle ha tjatat om ett jobb på BODY då är min fråga då Vi känner Paulo Roberto privat, exakt hur många gånger ringde du och grät innan du fick komma på TV under industrisemestern, då typ ingen kollar. Var ärlig nu, tvivlar dock på att du vågar….

   Frågan är väl snarare: Varför ska han investera tid och ork i dig? Vad gör dig värd den tiden?

  202. 202
   Damon says:

   Jag har aldrig läst den här bloggen innan och såg att den delades av en vän på Facebook.

   Jag var kund hos Martin för något år sedan i hans beachupplägg. Åkte till Stockholm, träffade honom. Han var ganska så ointresserad och gav mig vad som verkade vara ett generiskt upplägg i både kost och träningsprogrammet. Jag fick mejla honom och konstant ta initiativ etc – blev noll kontakt efter cirka 3-4 veckor varpå jag skrev till honom på FB att pengarna är skickade till honom (han fakturerade mig), varpå han skrev ”hur går det för dig förresten?” sista kontakten vi hade. Inget intresse i att faktiskt se till att man lyckades.

   Vände mig till en bättre PT och fick fantastiska resultat. Värsta pengarna jag någonsin spenderat.

  203. 203
   Jacob Gudiol says:

   Jacob Gudiol: Nomineringen är av lekmän. Sen bestäms pristagaren av en jury där jag tror att Alex från BODY sitter med. Mer inverkan än så har de inte vad jag vet i alla fall. Själva priset ges ut av Strong Events som driver fitnessfestivalen och galamiddagen.

   Hittade mer korrekt information kring guldhjärtat. Verkar som att jag inte hade helt rätt i förra kommentaren.
   Guldhjärtat
   Ingen på BODY är alltså inblandad i det hela.

   Här är källan. Lite mer än halvvägs ner på sidan står det: http://fitnessfestivalen.se/guldhjartat/

  204. 204
   Ewe says:

   Felicia:
   Äääääntligen någon som tar upp detta!! Du ska höra våra diskussioner i skolan (Lillsveds idrottsfolkhögskola). Vi är tre i min klass som gått på hans ”beach” program i olika omgångar. När vi börjar prata om honom går det inte många sekunder innan man är så förbannad och skogstokig. Hur han har behandlat oss, mer eller mindre tryckt ner oss, snackade skit om vår utbildning och dumförklarat oss. Blir så arg när jag tänker på hur han skötte sig mot mig efter alla tusen kronor jag betalat. Jag bodde i Växjö då och åkte upp för att besöka honom- vid första träffen hade han inte läst min hälsoenkät eller matdagbok. Kändes bra… Men nervös och rädd som jag då var vågade jag inte säga emot.

   Nu blev det lite skitsnack från min sida- inte tanken, men tack, tack, tack!!!

   Har han varit o föreläst på skolan igen? Gick på Lillsved 2010-2011. En i min parallellklass tog in honom som föreläsare en gång. Hade ingen aning om vem han var då, men samma dag som min dåvarande coach fick reda på att han varit där, så fick jag höra vilken mytoman han är. Började googla och hittade massa trådar..

  205. 205
   Trance says:

   Jovanovic:
   Jakob, själv säger att han gick en 5 årig utbildning.Tror Ni i Helsingborg måste synka motangreppen lite. Det 3e ögat i pannan blir lite för synligt annars.

   Nästa tomte, du menar på allvar att Jakob inte skulle ta debatten? Om man refererar till 8 år gamla saker torde han funderat lite för länge på sin artikel.

   Jakob, vad är det du kan då som Martin inte? Våga svaranu, fegis.

   Hade jag varit medförfattare till en bok som sålt i hela 1900 ex hade jag inte nämnt detta för en levande själ men som jag sagt innan är Vi alla olika. Väldigt olika.

   Vidare så refererar Jakob (Och hans alias) till att Martin skulle ha tjatat om ett jobb på BODY då är min fråga då Vi känner Paulo Roberto privat, exakt hur många gånger ringde du och grät innan du fick komma på TV under industrisemestern, då typ ingen kollar. Var ärlig nu, tvivlar dock på att du vågar….

   Civilingenjörsutbildning (som inte är samma sak som högskoleingenjör) är på 5 år eller innan 4.5 år. Du kan läsa på wikipedia om du vill veta hur det fungerar.

   För övrigt så måste du verkligen träna på trash talk. Just nu påminner du mer om en 12-årig grabb som spelar CS än en vuxen som debatterar. Har du åsikter om att saker i texten skulle vara felaktiga så bemöt dem istället för att försöka Jacob att slåss efter att skolan är slut. Du gör inte Axon en tjänst genom att försvara honom (eller indirekt dina ekonomiska intressen antar jag) på det sättet du gör nu.

  206. 206
   Jacob Gudiol says:

   Jovanovic: Jakob, själv säger att han gick en 5 årig utbildning

   Någon behöver jobba på sin läsförståelse

   Jacob Gudiol: Civilingenjörsutbildningar är på 5 år numera. När jag läste det så var utbildningen 4,5 år. Högskoleingenjör kallas det vanligen när det är på 3 år

   Här är mitt examensarbete. Är du sugen på att lära dig lite om design av biljettautomater kan du ladda ner hela, http://www.lunduniversity.lu.se/o.o.i.s?id=24965&postid=1894563

   Här har du också lite nyhetsartiklar kring arbetet:
   http://www.sydsvenskan.se/sverige/ny-biljettautomat-far-kritik/
   http://www.nyteknik.se/special/teknikutbildningar/article264315.ece
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3367&artikel=3120757
   http://www.skanskan.se/article/20090924/NYHETER/891550054/-/student-sagar-de-nya-automaterna

   Jovanovic: då är min fråga då Vi känner Paulo Roberto privat, exakt hur många gånger ringde du och grät innan du fick komma på TV under industrisemestern, då typ ingen kollar. Var ärlig nu, tvivlar dock på att du vågar

   Det var någon från redaktionen som ringde mig först och frågade om jag kunde. Jag svarade ja och då ringde Paolo lite senare och vi diskuterade eventuella ämnen att ta upp. Han ville så klart ha med något kring kolhydrater sen fick jag flika in annat som jag trodde kunde vara intressant 🙂

   För övrigt, som en liten notis:
   Paolo Roberto på Twitter

  207. 207
   Jacob Gudiol says:

   Hur går förresten de här två påståendena ihop? 😀

   Jovanovic: Jag har ett enormt kontaktnät och lät dem leta i arkiven i går. Ingen har hört talas om dig Jakob för än nu:) Vad säger det tycker du?

   Jovanovic: då är min fråga då Vi känner Paulo Roberto privat

  208. 208
   Glenn says:

   Jovanovic:
   Fredrik (läs Jakob) tror det kanske vore bra om du visste lite om det du skriver om.
   Tror du på riktigt att man kan få en högskoleexamen som Ingenjör på 3 år?.
   Harman inte examen för att man inte klarar tentamen kan man heller inte åberopa utbildningen i fråga.
   Hur fan kan man skriva att man är det ena eller det andra om man är underkänd?

   Tror kanske att du förväxlade hans ”utbildning” med fordonsprogrammet på gymnasiet i Helsingborg.

   Jakob själv (men med annan signatur) berömmer sig själv för tålamod etc, men sanningen är ju att du inte vågar ta debatten i Sthlm nästa vecka. Svara på detta om du har en ryggrad.

   Se upp för det obildade packet.

   ”utbildad civilingenjör (- en omtenta jag aldrig orkat ta tag i)”

   Det är ju inte samma sak som att säga att man har ”Civilingenjörsexamen”, Jacob skriver ju tydligt att han saknar examina. Han har heller aldrig sagt hur lång utbildning var; som tidigare har diskuterats så var civ ing 4.5år förut men är numera 5år. Jacob har aldrig skrivit eller sagt något om längden på sin utbildning. Du har redan fått svar på att Högskoleingenjör är 3års utbildning, se även http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6gskoleingenj%C3%B6r

   Jag vet inte var du fick siffran ”1900 exemplar” ifrån heller på deras bok… kan du upplysa oss?

   Snälla Jovanovic, lägg ner, det börjar bli pinsamt för dig…

  209. 209
   Glenn Wouda says:

   Sedan kan man ju undra varför Jacob skulle behöva åka till Sthlm på en debatt redan nästa vecka för att ”bevisa att han har en ryggrad”?

   Javonovic, du har ju inte ens ryggrad att skriva i ditt riktiga namn.

  210. 210
   Niklas says:

   Men Jacob, varför argumenterar du med ett troll?!?!

  211. 211
   Jovanovic says:

   Trance, tror du missade en eller flera lektioner i det Svenska språket. Blir lättare att om du skriver in alla ord som skall vara i en mening. Blir så jobbigt att tolka ”D.L bortfallet”.

   Jakob du svarar inte på frågor utan letar bakåt i tiden och lägger ut gammal skåpmat i debatten.

   Din slutledningsförmåga är inte helt lysande men det har Du visat hela Sverige så inget scoop direkt 🙂

   Varken jag själv eller mina anställda hade någonsin hört talas om dig (Vi är alla glada för det). En i personalen hade möte med Paulo nyligen och så fick jag reda på att du varit på TV. Är det något i det händelseförloppet du inte förstår så kan jag förklara mer ingående.

   Vidare är det roligt att bli påhoppad av folk att man inte skriver under sitt eget namn och kallar sig själv det Ni gör. Som sagt Jakob är välkommen på en sittning. Jag kan betala flyget etc men tror ngnstans att du vet om själv att du svävat ut på ett vis som du aldrig kommer kunna försvara.

   Alla din referenser kommer bli kallade på mötet. Axon kommer själv vara med. Du har kallat en kollega BLUFF och nu vågar du inte stå för jack shit. Pinsamt. Ni som referear till att man skall slåss etc får nog fundera på vilken människosyn Ni har därnere. Vem har ens varit nära att prata om fysiskt våld? Men igen Ni bor i en stad då man mördar familjefäder (Bakifrån) som skall gå på fotboll så något med våld och Helsingborg tycks ju höra i hop rätt hårt. Ofta är det så när man inte längre kan argumentera så glider man in på våldsbiten.

   Sammanfattning:

   Du har nästan en utbildning 🙂
   Du har skrivit en halv bok som ingen ville läsa
   Du har gråtit dig till 5 min på TV
   Du har inga Klienter
   Du tränar barn
   Du tolkar andras forskning, men har ingen egen idé

   För mig låter som ett superunderlag att såga din mest framgångsrika kollega 🙂
   Är du spanjor på riktigt får du nog kamma dig lite nu. Det är aldrig för sent att göra om och göra rätt, Jakob.

  212. 212
   Stina says:

   Jovanovic, berätta för en som inte förstår, vad vill du åstakomma med dina inlägg. För den stilen du kör hjälper då inte Axon överhuvudtaget, snarare tvärtom. Så förklara för denna dumma Norrlänning.

   Nu har du även öppet mål att kasta lite skit uppåt i landet.

  213. 213
   Erik says:

   Stina

   Låt honom fortsätta – ett gott skratt förlänger livet.

  214. 214
   vemsavadnär? says:

   Jovanovic.

   Jag hoppas innerligt att du trollar. För om du verkligen är vän med Axon så inser du väl att du bara gör det värre?
   Kan inte förstå hur man kan argumentera så oerhört barnsligt och kasst som du gör. Man blir ju frustrerad!

   Jag tröstar mig med vetskapen om att du antagligen bara trollar.

  215. 215
   Alexander says:

   Jovanovic:
   Trance, tror du missade en eller flera lektioner i det Svenska språket. Blir lättare ATT OM du skriver in alla ord som skall vara i en mening. Blir så jobbigt att tolka ”D.L bortfallet”.

   Jakob du svarar inte på frågor utan letar bakåt i tiden och lägger ut gammal skåpmat i debatten.

   Din slutledningsförmåga är inte helt lysande men det har Du visat hela Sverige så inget scoop direkt

   Varken jag själv eller mina anställda hade någonsin hört talas om dig (Vi är alla glada för det). En i personalen hade möte med Paulo nyligen och så fick jag reda på att du varit på TV. Är det något i det händelseförloppet du inte förstår så kan jag förklara mer ingående.

   Vidare är det roligt att bli påhoppad av folk att man inte skriver under sitt eget namn OCH KALLAR SIG SJÄLV DET NI GÖR. Som sagt Jakob är välkommen på en sittning. Jag kan betala flyget etc men tror ngnstans att du vet om själv att du svävat ut på ett vis som du aldrig kommer kunna försvara.

   Alla din referenser kommer bli kallade på mötet. Axon kommer själv vara med. Du har kallat en kollega BLUFF och nu vågar du inte stå för jack shit. Pinsamt. Ni som REFEREAR till att man skall slåss etc får nog fundera på vilken människosyn Ni har därnere. Vem har ens varit nära att prata om fysiskt våld? Men igen Ni bor i en stad då man mördar familjefäder (Bakifrån) som skall gå på fotboll så något med våld och Helsingborg tycks ju höra i hop rätt hårt. Ofta är det så när man inte längre kan argumentera så glider man in på våldsbiten.

   Sammanfattning:

   Du har nästan en utbildning
   Du har skrivit en halv bok som ingen ville läsa
   Du har gråtit dig till 5 min på TV
   Du har inga Klienter
   Du tränar barn
   Du tolkar andras forskning, men har ingen egen idé

   För mig låter som ett superunderlag att såga din mest framgångsrika kollega
   Är du spanjor på riktigt får du nog kamma dig lite nu. Det är aldrig för sent att göra om och göra rätt, Jakob.

   Ska du klaga på någons språkbruk bör du i alla fall få den mening du påpekar det i korrekt.

  216. 216
   Alexander says:

   Varken jag själv eller mina anställda hade någonsin hört talas om dig (Vi är alla glada för det). En i personalen hade möte med Paulo nyligen och så fick jag reda på att du varit på TV. Är det något i det händelseförloppet du inte förstår så kan jag förklara mer ingående.

   Har du någon kommentar till att Paolo Roberto har retweetat jacobs tweet om detta inlägg? Han verkar ju uppenbarligen hålla med om det som skrivs.

  217. 217
   Glenn Wouda says:

   Jovanovic:
   Trance, tror du missade en eller flera lektioner i det Svenska språket. Blir lättare att om du skriver in alla ord som skall vara i en mening. Blir så jobbigt att tolka ”D.L bortfallet”.

   Jakob du svarar inte på frågor utan letar bakåt i tiden och lägger ut gammal skåpmat i debatten.

   Din slutledningsförmåga är inte helt lysande men det har Du visat hela Sverige så inget scoop direkt

   Varken jag själv eller mina anställda hade någonsin hört talas om dig (Vi är alla glada för det). En i personalen hade möte med Paulo nyligen och så fick jag reda på att du varit på TV. Är det något i det händelseförloppet du inte förstår så kan jag förklara mer ingående.

   Vidare är det roligt att bli påhoppad av folk att man inte skriver under sitt eget namn och kallar sig själv det Ni gör. Som sagt Jakob är välkommen på en sittning. Jag kan betala flyget etc men tror ngnstans att du vet om själv att du svävat ut på ett vis som du aldrig kommer kunna försvara.

   Alla din referenser kommer bli kallade på mötet. Axon kommer själv vara med. Du har kallat en kollega BLUFF och nu vågar du inte stå för jack shit. Pinsamt. Ni som referear till att man skall slåss etc får nog fundera på vilken människosyn Ni har därnere. Vem har ens varit nära att prata om fysiskt våld? Men igen Ni bor i en stad då man mördar familjefäder (Bakifrån) som skall gå på fotboll så något med våld och Helsingborg tycks ju höra i hop rätt hårt. Ofta är det så när man inte längre kan argumentera så glider man in på våldsbiten.

   Sammanfattning:

   Du har nästan en utbildning
   Du har skrivit en halv bok som ingen ville läsa
   Du har gråtit dig till 5 min på TV
   Du har inga Klienter
   Du tränar barn
   Du tolkar andras forskning, men har ingen egen idé

   För mig låter som ett superunderlag att såga din mest framgångsrika kollega
   Är du spanjor på riktigt får du nog kamma dig lite nu. Det är aldrig för sent att göra om och göra rätt, Jakob.

   Jakob är legitimerad sjukgymnast (fysioterapeut) vilket är en minst 3årig utbildning på högskola/niversitet.

   Du skrev att du kände P. Roberto personligen, men ingen i ditt ”enorma” kontaktnät hade hört talas om Jacob. Dessa två utsagor är inte logiskt konsistenta.

   Extremt konstigt att köra med ett slags argument att alla som bor i Helsingborg är våldsamma idioter, vad tusan tror du inte händer i Stockholm? Extremt konstigt argument, bissart.

   Det är ganska många som vill läsa Jacobs och Nicklas bok; minst 2000st. Jacob vill inte ha PT-klienter, han undervisar på högskolan. Är det högsta målet i livet att ha PT-klienter? Vad tusan vill du uppnå med din sammanfattning?

   Jag tror säkerligen att Jacob står för det han skrivit, annars skulle inte inlägget ligga kvar här.

   Du gör inte speciellt bra reklam för ditt och Axons företag direkt.

  218. 218
   Jovanovic says:

   Länken Jakob skickat kan Vi inte få upp så det är lite svårt att ha en åsikt.

   Nu frågar Vi Jakob igen, Vad är din idé och vad gör dig unik? Ditt hat mot de som har framgång gör dig till en sådan liten, sorglig man. Hur känns det?
   Med tanke på det du kastat ur dig tror jag du måste svara. Annars går du till historien som mest avundsjuka, bittraste och troligen minst pålästa mannen i träningssverige.

   Lätt är det att ha ” bollar” på nätet sen när man skall stå för det blir det lätt som i ditt fall en ”aku anka”
   Du hade ju funderingar på att skriva i 8 år,vad fick dig att bajsa i byxan nu och backa?

  219. 219
   Glenn Wouda says:

   Jovanovic:
   Länken Jakob skickat kan Vi inte få upp så det är lite svårt att ha en åsikt.

   Nu frågar Vi Jakob igen, Vad är din idé och vad gör dig unik? Ditt hat mot de som har framgång gör dig till en sådan liten, sorglig man. Hur känns det?
   Med tanke på det du kastat ur dig tror jag du måste svara. Annars går du till historien som mest avundsjuka, bittraste och troligen minst pålästa mannen i träningssverige.

   Lätt är det att ha ” bollar” på nätet sen när man skall stå för det blir det lätt som i ditt fall en ”aku anka”
   Du hade ju funderingar på att skriva i 8 år,vad fick dig att bajsa i byxan nu och backa?

   Vilken länk fungerade inte? Alla länkar som Jacob har postat fungerar för mig.

   Jacob har inte ens påstått att han är unik, avundsjuk eller bitter. Inlägget är av upplysningskaraktär, så att folk som vill anlita Axon får lite bakgrundsfakta till vem det är man egentligen anförtror. Det är som när man ska köpa en ny TV eller mobiltelefon. Då googlar man fram recensioner och artiklar om just den apparaten man har lite intresse av att införskaffa.

  220. 220
   Jovanovic says:

   Alla kommentarer som Jakob skriver via alias kommer inte att bemötas, så vet du vad Broder lägg ner ditt försök till upprättelse på nätet.

   Frågan kvarstår detta är den värsta typen av förtal jag läst på 20 år i businessen.

   Ta debatten, annars tror jag att även dina Huliganpolare med det både 3e och 4e ögat i pannan riskerar att svika dig hårt.

   Vad vågar du inte stå för Jakob av det du säger? Paulo och alla ”dina” vänner kan vara med på mötet om du är så rädd. Tror dock att det kan bli ganska hårt när Vi förklarar att BODYS största annonsörer genom tiderna kliver av för att Vi anser att du är kriminell. Läs min egen tolkning av att det JG skrivit om ML rimligen borde falla under de långt hårdare lagar om förtal som nu är införda.

   Kanske borde du läst på innan du skrev?! Mosbricka?

  221. 221
   Felicia says:

   Oj var han där och föreläste?! Nej, han har inte varit på skolan- vilket jag är glad för. Vill inte föda honom med mer inkomst än jag redan gjort… Däremot har han snackat skit om skolan som ”ingen bra utbildning” inför en tjej som går i min klass och var hans klient. (På samma sätt som han snackade skit om Växjö, som en tråkig stad jag inte borde vilja bo i, under tiden jag var hans klient och bodde i Växjö).
   Åter till Lillsved- då vi pratat en hel del och bra och dåliga PTs har han kommit på tal och diskuterats hejvilt. Blir mer och mer irriterad av tanken på honom. Hans makt och pondus är enorm och jag önskar så att jag hade vågat ifrågasätta lite tidigare. Det är tragiskt att fula knep och översittarroller kan komma så långt inom branschen. En bransch jag vill in men för att jobba med människan i fokus utan alla spel.

   Än en gång Jakob- stort av dig att skriva artikeln, du är grym!!

  222. 222
   Glenn Wouda says:

   Jovanovic:
   Alla kommentarer som Jakob skriver via alias kommer inte att bemötas, så vet du vad Broder lägg ner ditt försök till upprättelse på nätet.

   Jag är inget alias till Guddi, om du googlar mitt namn så får du fram en e-mailadress som du kan kontakta.

   Om inlägget i fråga faller under ramen för förtal är upp till domstol att besluta.

   Jag tror att BODY klarar sig utmärkt även utan Fitnessgurus annonser.

  223. 223
   Walter says:

   Jacob minst påläst i träningssverige? Han gör väl inget annat än att läsa? Däremot Han tränar knappt överhuvudtaget enligt sin senaste medverkan i Body-radio.

  224. 224
   Jovanovic says:

   Kom igen nu ”spaggen” som du kallar dig själv, Varför vågar du inte möta Axon och mig? Läs vad du har skrivit broder. Vågar du inte stå upp är värdet exakt 0. Paulo sa att du inte var en fegis. men det vet i fan:)

  225. 225
   Glenn Wouda says:

   Skulle vara intressant med Axon på BODY-radio… Vad tror ni?

  226. 226
   Jacob Gudiol says:

   Walter:
   Jacob minst påläst i träningssverige? Han gör väl inget annat än att läsa?Däremot Han tränar knappt överhuvudtaget enligt sin senaste medverkan i Body-radio.

   Eey, jag tränar inget specifikt med något större mål men visst tränar jag 🙂 Idag blir det match i div 3 fotboll tex. Jag tränar även tyngdlyftning ~3ggr/vecka och mer fotbollsträning då. Det händer också att jag tar några längre cykel eller löpturer. Inte tillräckligt varmt för det än dock 🙂

  227. 227
   Glenn Wouda says:

   Jovanovic:
   Kom igen nu ”spaggen” som du kallar dig själv, Varför vågar du inte möta Axon ochmig? Läs vad du har skrivit broder. Vågar du inte stå upp är värdet exakt 0. Paulo sa att du inte var en fegis. men det vet i fan:)

   Jag hittade ingen här i kommentatorsfältet som kallar sig själv för ”spaggen”.
   Vad du anser att inlägget har för värde är inte relevant, det har ju redan fått slagkraft.

  228. 228
   Åsa says:

   HVF:
   När jag själv kollade upp det med Coca-Cola så fick jag det bekräftat att de hade ett samarbete.

   Hmm…konstigt.
   Vem har du pratat med?

   Jag arbetar där själv nämligen…

  229. 229
   Jovanovic says:

   Jakob, sluta skriv under Walter & Glenn de skadar din karriär för mycket.

   Tips från en nästan färdig coach.

  230. 230
   Stina says:

   Den enda karriär som blir skadad här är snarare Axon:s.

  231. 231
   Jovanovic says:

   Jakob, du får träna vad du vill. Resultatet har dock inte infunnit sig alls. Blir så för många men i ditt fall borde det inte kännas hundra?

   Nu är min tanke att åka ut i skärgården och fira Påsk. Du Jakob kan bekräfta exakt nu att du inte vågar stå för det du sagt. Annars boka mötet.

   Önskar en framtid för dig med mindre komplex och en Glad Påsk.

   J

  232. 232
   Walter says:

   Jacob Gudiol: Eey, jag tränar inget specifikt med något större mål men visst tränar jag Idag blir det match i div 3 fotboll tex. Jag tränar även tyngdlyftning ~3ggr/vecka och mer fotbollsträning då. Det händer också att jag tar några längre cykel eller löpturer. Inte tillräckligt varmt för det än dock

   Ok, sorry. När jag hörde podradion lät det mest som du körde några styrkevändningar två ggr i veckan efter träningarna med ungdomslaget.

  233. 233
   Glenn Wouda says:

   Åsa: Hmm…konstigt.
   Vem har du pratat med?

   Jag arbetar där själv nämligen…

   Det är felskrivet, HVF menade nog

   När jag själv kollade upp det med Coca-Cola så fick jag det bekräftat att de INTE hade ett samarbete.

   ”INTE” hade fallit bort där.

  234. 234
   Glenn Wouda says:

   Jovanovic:
   Jakob, sluta skriv under Walter & Glenn de skadar din karriär för mycket.

   Tips från en nästan färdig coach.

   Jovanovic:
   Jakob, sluta skriv under Walter & Glenn de skadar din karriär för mycket.

   Tips från en nästan färdig coach.

   glenn.wouda@physics.uu.se

   maila så får du svar av mig, denna mail är kopplat till min riktiga identitet, så du kan vara säker på att det inte är Guddi som sitter bakom spakarna.

   Du vet inte ett skvatt om vilka reslutat Guddi har uppnått med sin träning, alla tränar inte för utseendet du vet.

  235. 235
   Annica says:

   Det mest underhållande är att om effekten var att misskreditera artikelförfattaren så misslyckas det kapitalt tack vare den låga nivån den så kallade debattören håller; ingen tar hen på allvar.

   En annan bieffekt är att ju mer hen bråkar och postar, ju mer spridning får inlägget. Fler träffar i sökmotorerna, mer klick, mer trafik och fler får veta hurdan axon egentligen är. Hen gör mer skada på axons rykte än artikeln själv någonsin hade kunnat göra på egen hand.

  236. 236
   Alex says:

   Trevligt om man hade kunnat få se Jovanovic meriter inom området.

  237. 237
   rebecca_ says:

   Till er som skrivit att han har 100 klienter (på internet?), var kommer den siffran ifrån? Låter som att den är tagen lite ur luften.

  238. 238
   Alice says:

   rebecca_:
   Till er som skrivit att han har 100 klienter (på internet?), var kommer den siffran ifrån? Låter som att den är tagen lite ur luften.

   Han har själv skrivit i sin blogg att han brukar erbjuda 100 platser till sina projekt. Hur många klienter utanför dessa projekt han har kan jag dock inte svara på. Men med tanke på att de flesta får samma schema kan han i princip ha hur många som helst.

  239. 239
   Walter says:

   Glenn Wouda: Det är felskrivet, HVF menade nog

   När jag själv kollade upp det med Coca-Cola så fick jag det bekräftat att de INTE hade ett samarbete.

   ”INTE” hade fallit bort där.

   Hur fan vet du det???? Sitt inte och gissa om skit du inte har en aning om. Om HVF har kollat upp det så är det så, PUNKT.

  240. 240
   Andy says:

   Jovanovic

   …Du Jakob kan bekräfta exakt nu att du inte vågar stå för det du sagt.

   Han har en blogg under sitt eget namn där han ger ut artiklar i sitt eget namn som han komentrar under sitt eget namn. Är inte det att stå för vad han säger?
   Du å andra sidan har ju inte vågat stå för dina åsikter och personangrepp!!

  241. 241
   Glenn Wouda says:

   Walter: Hur fan vet du det???? Sitt inte och gissa om skit du inte har en aning om. Om HVF har kollat upp det så är det så, PUNKT.

   Du behöver inte ha den tonen mot mig.

   Vi vet ännu inte säkert hur det ligger till eftersom ingen officiell person från Coca-Cola har uttalat sig om detta (ännu).

  242. 242
   Rebecca says:

   Jovanovic:
   Fredrik (läs Jakob) tror det kanske vore bra om du visste lite om det du skriver om.
   Tror du på riktigt att man kan få en högskoleexamen som Ingenjör på 3 år?.
   Harman inte examen för att man inte klarar tentamen kan man heller inte åberopa utbildningen i fråga.
   Hur fan kan man skriva att man är det ena eller det andra om man är underkänd?

   Tror kanske att du förväxlade hans ”utbildning” med fordonsprogrammet på gymnasiet i Helsingborg.

   Jakob själv (men med annan signatur) berömmer sig själv för tålamod etc, men sanningen är ju att du inte vågar ta debatten i Sthlm nästa vecka. Svara på detta om du har en ryggrad.

   Se upp för det obildade packet.

   Ja du kanske själv borde kolla upp det du skriver om! Man kan få en högskoleingenjörsexamen på 3 år! jag utbildar mig nämligen till det och då krävs endast 3 år! Och man behöver heller inte hämta ut sin examen för att jobba som ingenjör! Har många bekanta som gör detta! De har kanske en eller två tentor kvar men har heltidsjobb som ingenjörer!

  243. 243
   Felicia says:

   Nu har jag inte helt ordagrant eller exakt hur det ligger till- men har för mig han gått ut med att han i beachprojektet har 75 ”hela kunder” och 25 online. Detta då han ville hålla en god kvalitet och inte satsa på kvantitet. Då någon kommenterade att det ju låter ganska mycket ändå så svarade Axon något i stil med att ”sen har jag ju 200 vanliga klienter också”. Något jag inte vet om jag hade velat skryta med då man då förstår (även de som inte haft honom som PT- för de vet redan) hur lite tid och engagemang varje kund får.

   Mycket handlar om pengar och det är svårt att säga hur man själv skulle vara i vissa sitser. Sponsorer, antal klienter, hur mycket man ger av sig själv osv. Men när man ser det såhär blir det ändå tragiskt hur en individ blir lurad och behandlad. Jag vill som PT se människan och vara ett bollplank som finns där.

  244. 244
  245. 245
   Peter Nyström says:

   Walter: Hur fan vet du det???? Sitt inte och gissa om skit du inte har en aning om. Om HVF har kollat upp det så är det så, PUNKT.

   HAHa seriöst ett av dom sjukaste inläggen jag sett på länge.

   Även om HVF fått svar på att dom har samarbete och andra hävdar tvärt om borde du kanske kolla upp det själv istället?

   Är väl bara att du själv ringer/mailar som otaliga redan gjort? Så som tidigare hänvisat i denna tråd samt kolozzeum.

  246. 246
   Walter says:

   Peter Nyström: HAHa seriöst ett av dom sjukaste inläggen jag sett på länge.

   Även om HVF fått svar på att dom har samarbete och andra hävdar tvärt om borde du kanske kolla upp det själv istället?

   Är väl bara att du själv ringer/mailar som otaliga redan gjort? Så som tidigare hänvisat i denna tråd samt kolozzeum.

   Det är väldigt korkat att anta att ett ”inte” har fallit bort av misstag. Det är inget man ska spekulera om. Man ska bara hålla käften då, och låta HVF tala för sig själv.

  247. 247
   Peter Nyström says:

   Walter: Det är väldigt korkat att anta att ett ”inte” har fallit bort av misstag. Det är inget man ska spekulera om. Man ska bara hålla käften då, och låta HVF tala för sig själv.

   Absolut och då kan man skriva som en normal person att HFV för sin egen talan och lämna det där, men vad vet jag.

   Jag som skriver med mitt eget namn och står jag för allt jag skriver på internet och alltid gjort så jag har väl inte lärt mig att man ska vara arg på allting.

  248. 248
   Andreas A says:

   Du är Kung Josse!

  249. 249
   HVF says:

   Åsa: Hmm…konstigt.
   Vem har du pratat med?

   Jag arbetar där själv nämligen…

   Svaret jag fick var skrivet av Madeleine Eriksson och löd som följer:

   ”Hej igen Henrik!

   Martin Löwgren kontaktade Coca-Cola för ett tag sedan och uppgav att han tyckte väldigt mycket om vår produkt Coca-Cola Zero och ofta använde den själv och med sina klienter. Vi valde att efter det tillgodose honom med dryck för egen konsumtion samt till hans klienter. Martin Löwgren är på inget sätt styrd att prata om våra produkter men självklart är vi glada att han uppskattar dem.

   Önskar dig en trevlig dag!

   Med vänliga hälsningar
   Madeleine
   Konsumentkontakt
   Coca-Cola Enterprises Sverige AB

   Visiting address: Dryckesvägen 2c
   Postal address: 136 50 · Jordbro · Sweden
   Tel: 020-65 60 70, +46 8 500 75 118
   Email: konsumentkontakt.se@cokecce.com

  250. 250
   HVF says:

   Se tidigare kommentar, var inte någon avsaknad av ord.
   Blev faktiskt förvånad över svaret jag fick av de.

   Glenn Wouda: Det är felskrivet, HVF menade nog

   När jag själv kollade upp det med Coca-Cola så fick jag det bekräftat att de INTE hade ett samarbete.

   ”INTE” hade fallit bort där.

  251. 251
   Victor says:

   Då har han själv alltså kontaktat Coca Cola att fått några backar läsk, men de har inget sponsoravtal? Han har ju även tagit bort Coca Cola som sponsor från sin blogg.

  252. 252
   Hillary says:

   Ganska stor skillnad på att vara sponsrad och att få några kartor läsk för att man smörat för kundtjänst

  253. 253
   Jacob Gudiol says:

   Victor:
   Då har han själv alltså kontaktat Coca Cola att fått några backar läsk, men de har inget sponsoravtal? Han har ju även tagit bort Coca Cola som sponsor från sin blogg.

   Hillary:
   Ganska stor skillnad på att vara sponsrad och att få några kartor läsk för att man smörat för kundtjänst

   Det är dock väldigt lätt att missförstå. Det är till exempel många inom fitnessbranschen som säger sig vara sponsrade som bara får produkterna till ”inköpspris” från sina respektive sponsorer. Här verkar det ju som att han fått produkterna gratis och då är det inte konstigt att han kan ha tolkat det som sponsorskap.

   Även inom lagidrott och liknande är det väldigt vanligt att sponsorer till turneringar och liknande faktiskt bara tillhandahåller typ en dryck eller bulle till alla spelare…

  254. 254
   HVF says:

   Ja visst är det de, i min enfald så tänkte jag att det var på stående basis och tolkade det då som att han hade sponsring från Coca Cola. Eller enfald, hade inte tid eller lust att grotta ner mig mer i frågan. 🙂

   Det är hur som haver en man med noll samvete och han verkar leva i en verklighet som få av oss andra gör.
   Inte en person jag har mycket till övers för.

   Hillary:
   Ganska stor skillnad på att vara sponsrad och att få några kartor läsk för att man smörat för kundtjänst

  255. 255
   Annica says:

   Om det handlar om riktiga sponsorer skriver man avtal som specificerar parternas skyldigheter och rättigheter, annars är det inte avdragsgillt för det sponsrade företaget. Det kan bli tråkigheter med Skattemyndigheten också om man inte är väldigt tydlig i sina avtal.
   http://www.privataaffarer.se/smaforetag/sponsring-kan-ge-bakslag-76823

  256. 256
   Dr.K says:

   Kära Jovanovic,
   Om du skulle kunna tänka dig att faktiskt argumentera för din ”sak” skulle det kunna bli en debatt/diskussion av det hela. Det är möjligt att du har information som skulle kunna tänkas belysa situationen annorlunda. Istället lämnar ditt sätt en sur smak i munnen hos oss övriga (i och för sig kan jag bara tala för mig själv) som läser och det gör det lätt att av princip ogilla det du skriver. Just nu upplevs du som rent osympatisk och juvenil, vilket inte gör något som helst för din sak. Så om du nu är så säker på din sak kan du väl pröva att argumentera som en vuxen människa. Är det svårt kan du väl i fortsättningen svara på kommentarer i ett word-dokument, skriva ut dem och slänga pappret i närmsta papperskorg så att jag vänligen slipper se skiten.

   I övrigt önskar jag dig en bra och produktiv dag!
   Vänligen Dr. K

  257. 257
   Walter says:

   Peter Nyström: HAHa seriöst ett av dom sjukaste inläggen jag sett på länge.

   Är du lika road fortfarande???

   Vad är det som är så beaktansvärt med att skriva sitt riktiga namn? Tror du att du är den enda personen i Sverige som heter Peter Nyström? Tror du jag vill ha kontakt med dig på något annat sätt än via det här kommentarsfältet?

  258. 258
   Shrinkin David says:

   OJ!
   Den här tråden måste innehålla nordeuropas mättaste troll! 🙂

  259. 259
   Jacob Gudiol says:

   Walter: Är du lika road fortfarande???
   Vad är det som är så beaktansvärt med att skriva sitt riktiga namn? Tror du att du är den enda personen i Sverige som heter Peter Nyström? Tror du jag vill ha kontakt med dig på något annat sätt än via det här kommentarsfältet?

   Lägg ner Walter. Jag raderade en av dina tidigare kommentarer av en orsak.

  260. 260
   Jovanovic says:

   Jakob, nu har du börjat med ngt nytt, Att ta bort inlägg som är för graverande.

   REDIGERAT AV JACOB: Jovanovic -> Dina inlägg raderas givetvis av en orsak. Att kalla folk rasister, smutskasta hela folkgrupper och generalisera kring dessa är givetvis inte okej och det har inte ett dugg med inlägget att göra. //JACOB

  261. 261
   robbelibu says:

   haha. Det här blogginlägget skadar definitivt AXON´s intressen rätt hårt, men det är fan på håret att användaren ”jovanovic” skadar AXON ännu mer :).

   Med det sagt, så är ”jovanovic” till 100% ett troll för det kan inte finnas en sån klåpare på vår jord som kan paja sig själv i ansiktet så hårt som han har gjort, samtidigt som han skjuter sig i foten och kastar yxan i sjön, eller nåt i den stilen. Tar jag på mig foliehatten / KEANUCONSPIRACYFACE.JPG så skulle jag spekulera i att ”jovanovic” = jacob gudiol för det skulle vara rent mästerligt utfört, i nivå med Ocean´s Eleven planering.

   Glad Påsk!

  262. 262
   robbelibu says:

   ^vill bara klargöra för dem som inte är så kunniga på internet och uttrycken därefter, jag tror INTE att jacob är jovanovic :).

   Ut och leta ägg nu barn!

  263. 263
   Walter says:

   Jacob Gudiol: Lägg ner Walter. Jag raderade en av dina tidigare kommentarer av en orsak.

   Ok, det är noterat. Men det är viktigt att kritiken mot Axon är 100% saklig och inte spårar ur. Han var faktiskt sponsrad av CC och om det kommer fram att folk anklagade honom för lögn kan hela kritiken vändas till att ALL kritik är lögn. Men så är det inte och det är väldigt viktigt när man kritiserar att ENDAST kritisera det som VERKLIGEN ÄR RIKTIGT DÅLIGT OCH BEDRÖVLIGT. Så därför ska alla be MIG och Axon om ursäkt för att någon tog upp det här med CC. PUNKT.

  264. 264
   Jovanovic says:

   Att fördöma Ryska eller Jugoslaviska är för mig vidrigt,

   Hata rasism och rashat, överallt, alltid, oavsett!

  265. 265
   Glenn Wouda says:

   Walter: Ok, det är noterat. Men det är viktigt att kritiken mot Axon är 100% saklig och inte spårar ur. Han var faktiskt sponsrad av CC och om det kommer fram att folk anklagade honom för lögn kan hela kritiken vändas till att ALL kritik är lögn. Men så är det inte och det är väldigt viktigt när man kritiserar att ENDAST kritisera det som VERKLIGEN ÄR RIKTIGT DÅLIGT OCH BEDRÖVLIGT. Så därför ska alla be MIG och Axon om ursäkt för att någon tog upp det här med CC. PUNKT.

   sponsrad och sponsrad, han fick ett flak läsk.

   står mycket mera om det på kolozzeums forum

  266. 266
   Jacob Gudiol says:

   Walter: Ok, det är noterat. Men det är viktigt att kritiken mot Axon är 100% saklig och inte spårar ur. Han var faktiskt sponsrad av CC och om det kommer fram att folk anklagade honom för lögn kan hela kritiken vändas till att ALL kritik är lögn. Men så är det inte och det är väldigt viktigt när man kritiserar att ENDAST kritisera det som VERKLIGEN ÄR RIKTIGT DÅLIGT OCH BEDRÖVLIGT. Så därför ska alla be MIG och Axon om ursäkt för att någon tog upp det här med CC. PUNKT.

   Du har rätt i din poäng Walter men det finns olika sätt att uttrycka saker på. Du framförde inte direkt din kritik på ett ”lugnt och sansat” sätt om man nu kan säga så när det gäller text. Men det kan likaväl vara det Peter reagera på.

   Sen vet både du och han att du hade en bra poäng i slutändan. Finns ingen orsak att dra upp det igen.

  267. 267
   Jacob Gudiol says:

   Jovanovic:
   Att fördöma Ryska eller Jugoslaviska är för mig vidrigt,

   Hata rasism och rashat, överallt, alltid, oavsett!

   Var får du det här ifrån? Jag har sökt igenom kommentarerna både med blicken och genom sökfunktion på webbläsaren och hittar ingenting alls kring juggar och ryssar från någon.

   Den enda exempel jag kan hitta på någon som tidigare inte fattat att det är skillnad på personer i en folkgrupp och hela folkgruppen är du när du började snacka om Helsingborg.

   Dina kommentarer går, som du märkt, först till granskning nu. Jag ska snart iväg och jag är inte sugen på att komma tillbaka till en massa kommentarer av den typen som dina senaste (numera raderade).

  268. 268
   Peter Nyström says:

   Jacob Gudiol: Du har rätt i din poäng Walter men det finns olika sätt att uttrycka saker på. Du framförde inte direkt din kritik på ett ”lugnt och sansat” sätt om man nu kan säga så när det gäller text. Men det kan likaväl vara det Peter reagera på.

   Sen vet både du och han att du hade en bra poäng i slutändan. Finns ingen orsak att dra upp det igen.

   Jag Reagerade på tonläget då detta ändå är kommentarer om det som skrivs i artikeln och det man pratar om här ska handla om det. Inte skriva ”fula” ord och skrika åt varandra oavsett om ens poäng är giltig eller inte.

  269. 269
   Jovanovic says:

   Jakob du sade det själv till en 3e person ”Du letar som en kratta” Nu måste du väl för i helvete kamma dig? Är du rasist på riktigt? Korkad och ordblind måste vara en sjukt jobbigt kombo.
   Mot all form av rashat. Överallt, alltid oavsett.

  270. 270
  271. 271
   johan says:

   Det var ju jävligt oväntat att rastistköret skulle dyka upp här också….

  272. 272
   Annica says:

   johan:
   Det var ju jävligt oväntat att rastistköret skulle dyka upp här också….

   Givetvis, hen har ju inget annat att komma med.

  273. 273
   Claes says:

   Nu har trollen börjat styra diskussionen över mot något hela annat än vad artikeln handlar om. Låt oss hålla till saken istället och sluta svara på dessa trolls kommentarer.

  274. 274
   Vladan jovanovic says:

   Bara så alla vet så är det inte jag VLADan Jovanovic som skriver under namnet jovanovic! En kille tog kontakt med mig precis och berätta detta men så folk fattar det är någon som är så jävla idiotisk och vill förstöra för andra / h Vlado

  275. 275
   Robert Säverström says:

   Ser att det gnälls om avundsjuka, vad fan är det med er? Har man blivit bestulen, och någon annan tjänar pengar och berömmelse på det de stulit ifrån en har man all rätt i världen att vara just avundsjuk.

  276. 276
   Niklas says:

   Jag anlitade Martin i januari förra året och blev inte speciellt nöjd med hur han behandlade mig som kund. Jag ville ha ett kostschema samt ett träningsschema som var baserat på övningar med enbart fria vikter då jag tränade på ett gym utan maskiner. Han skickade ett träningsschema som bestod till över en tredjedel med maskinövningar. Jag ifrågasatte honom om han ens hade läst vilka förutsättningar som fanns på mitt gym och fick ett i mina ögon ett småkaxigt svar tillbaka,
   ” Har du inte tillgång till ens de banala maskinerna benpress, lårcurl och liknande?”

   Efter detta fick jag ett nytt schema som var helt okej. Kostschemat som han skrev att det var ”skräddarsytt efter individuella förutsättningar”, det enda som skiljer sig ifrån en kund till en annan är kcal-intaget, vilket väl är helt okej, men sluta då sväng med ord som ”skräddarsytt” när det knappt tagit en lunchrast att sätta ihop. Avslutar kostschemat med att han har satt ihop det på ett speciellt sätt och vill inte avslöja sina hemligheter bakom framgången i sina kostscheman. Detta upplevde jag som oprofessionellt särskilt när man betalar dyra pengar.

   Han var väldigt opersonlig, inte alls den uppfattningen man får av honom genom att läsa hans blogg.
   Frågade honom vid ett tillfälle om vi kunde dra av 200-300 kcal på maten och hans svar på detta var ”OK”, inte av vilka födoämnen eller så.
   Ställde en fråga om en av mina övningar i 3-4 mail innan han bemödade sig att svara.
   För att summera mina erfarenheter av Martin så var han väldigt opersonlig, taskig attityd mot mig som kund. Jag skulle skicka in träningsrapporter en gång i veckan under 12 veckors tid men slutade med det efter 4 veckor då jag inte tyckte att det gav något, upplevde att när han fått sina pengar av mig så var jag avklarad. Både träningsschemat och kostschemat var okej men jag skulle aldrig rekommendera honom till någon, dels på grund av hans behandling mot en men även det höga priset.

  277. 277
   Nikola says:

   Vladan Jovanovic. Ett tag så låg du risigt till hehe

  278. 278
   Sophia says:

   Jovanovic, killen helt utan studieskulder.

   Jovanovic:
   Fredrik (läs Jakob) tror det kanske vore bra om du visste lite om det du skriver om.
   Tror du på riktigt att man kan få en högskoleexamen som Ingenjör på 3 år?.
   Harman inte examen för att man inte klarar tentamen kan man heller inte åberopa utbildningen i fråga.
   Hur fan kan man skriva att man är det ena eller det andra om man är underkänd?

   Tror kanske att du förväxlade hans ”utbildning” med fordonsprogrammet på gymnasiet i Helsingborg.

   Jakob själv (men med annan signatur) berömmer sig själv för tålamod etc, men sanningen är ju att du inte vågar ta debatten i Sthlm nästa vecka. Svara på detta om du har en ryggrad.

   Se upp för det obildade packet.

  279. 279
   Jacob Gudiol says:

   Robert Säverström:
   Ser att det gnälls om avundsjuka, vad fan är det med er? Har man blivit bestulen, och någon annan tjänar pengar och berömmelse på det de stulit ifrån en har man all rätt i världen att vara just avundsjuk.

   För det första har inte jag blivit bestulen på något. Löwgren tog stora delar från ett inlägg som Joel hade skrivit på Träningslära och en vän till mig tyckte att en av Löwgrens nyare texter vad lik en text jag haft med i BODY. Jag tyckte dock inte den senare artikeln var särskilt farlig som jag skriver i inlägget. Likheter kan jag väl se men inget värt att hänga upp sig på för sig själv.

   Sen är inte mitt mål med allt det jag gör att tjäna massor av pengar. Jag hade gärna velat leva på det så klart men jag gör det jag tycker är kul. Jag skriver artiklar och försöker informera människor i frågor kring kost, träning och hälsa. Jag tar inte klienter, varken i verkligheten eller online och jag har heller aldrig gjort det. Inget jag är intresserad av helt enkelt, i alla fall inte fram tills nu och så långt jag kan ”se framåt”.

   Det här inlägget är för att informera andra. Jag har skrivit många inlägg av den här typen tidigare kring både personer, facebooksidor drivna av personer, produkter, organisationer, kostupplägg, tidningsartiklar, tränings-”experter” mm. Det här är helt enkelt det jag gör då och då för att informera om felaktiga/negativa saker i ”träningsvärlden”. Den här artikeln drog väldigt många besökare de första två dagarna. Mycket mer än jag hade väntat mig och det är nu i efterhand uppenbart att väldigt många velat säga mycket men inte velat sätta bollen i rullning. Det var ju inget jag hade förutsett.

   Min poäng är att jag inte är avundsjuk på Löwgren. Precis som jag inte är avundsjuk för att matfusket har typ 20 ggr fler följare än mig, att kosttillskottsföretag tjänar mängder av pengar på att sälja ”tveksamma” produkter, att RF får skattepengar för att till viss del sälja propaganda. Att det finns personer i media som uppenbarligen saknar kompetens men ändå får stort utrymme osv.

   Personer jag är avundsjuk på är tex. de tränare i HIF som får vara där på heltid. Eller Anders Lindsjö som dels kan enormt mycket om träning (speciellt tyngdlyftning) och dels har ett väldigt roligt arbete där han tränar ungdomar på idrottsgymnasiet och får åka runt och föreläsa kring det han gillar mest. Helt enkelt personer som gör saker som jag hade velat göra. Inte personer som får mycket uppmärksamhet/kändisskap/pengar på att göra något som verkligen inte vill göra.

  280. 280
   Jacob Gudiol says:

   Vladan jovanovic:
   Bara så alla vet så är det inte jag VLADan Jovanovic som skriver under namnet jovanovic! En kille tog kontakt med mig precis och berätta detta men så folk fattar det är någon som är så jävla idiotisk och vill förstöra för andra / h Vlado

   Hallå Vlado!
   Jag ber om ursäkt. Jag har raderat fler kommentarer där du nämndes och någon sida länkades men ser att jag missade en. Jag försöker tillåta i princip alla kommentarer och låta allt komma igenom förutom väldigt kränkande eller utelämnande inlägg. Hängde nog inte riktigt med att läsa allt igår.

   Bra att du redde upp det. Jag har raderat länken med nu så ingen som börjar läsa kommentarerna från början och inte sen läser hela vägen ner tror fel.

  281. 281
   Alex says:

   Walter: Är du lika road fortfarande???

   Vad är det som är så beaktansvärt med att skriva sitt riktiga namn? Tror du att du är den enda personen i Sverige som heter Peter Nyström? Tror du jag vill ha kontakt med dig på något annat sätt än via det här kommentarsfältet?

   Hahahahahahahahaha riktigt roligt!

  282. 282
   Robert Säverström says:

   Jakob: Med avundsjuka menade jag ett generellt svar till de som drar fram ”Du är bara avundsjuk” som ett slags försvar mot att man klagar på plagieringen. Man har all rätt i världen att vara avundsjuk om man själv skrivit något bra, lagt ner tid och möda på det och Axon helt enkelt snor det man har skrivit och tjänar feta pengar och berömmelse på det.

  283. 283
   Millz says:

   Jovanovic:
   …Jakob själv (men med annan signatur) berömmer sig själv för tålamod etc…

   Haha, du är för härlig. Sluta inte.

   Hälsningar, Jacob Gudiol nr 24 (tydligen är alla som kritiserar dig Jacob under olika signaturer)

  284. 284
   Simon says:

   Jovanovic:
   Jakobs Vänner,

   Nu har alla missat frågan. Mytoman hit och dit. Vilka är Era bevis? En bittrare människa än artikelförfattaren har nog inte Sverige skådat. Det är lite kul att man kan bli så avundsjuk ju
   Men har man så liten kuk att man jämför en hårt arbetande kollega med Iraks diktator så är det färdigdebbaterat för min del.
   Ni verkar ha en bra människosyn i Helsingborg. Fotboll inräknat.
   Fy fan!

   Är det Herr Axon som skriver under ett annat nick månntro? Det är ju inte heller någon ovanlighet….

  285. 285
   Rikard Dahl says:

   Oj vilket trollande i det här kommentarsfältet. Måste ta reda på vilka bolag den där Jovanovic kör så man kan bojkotta dem. Älskar mythbusting och att grilla gurus! Jag blir så glad :))

  286. 286
   Peter says:

   Informativ artikel och intressanta kommentarer, inte minst från en speciell individ som uppenbarligen har en del att lära sig om både det ena och det andra, inte minst inom IT.

   Mest intressant dock hur en person lyckas bränna så mycket tid från så många (och menar då inte Jacob utan en ”vars namn inte får nämnas” 😀

  287. 287
   Majje says:

   Det jag avskyr är att så fort någon av dessa självutnämnda experter som Axon eller hans fjortisförsvarare blir ifrågasatta så bölas det om avundsjuka. AVUNDSJUKA?!
   Samhället 2014: Kritik avfärdars som ”haterzzz”. Suck.

   Ett uppvaknande till alla narcissistiska instagram/blogg-experter: Lär er sakligt bemöta kritik och fakta så ska ni se att ni inte längre blir tagna som ett skämt utav folk som faktiskt kan någonting..
   Bra artikel!

  288. 288
   Anonym i norr says:

   Jag är ytterligare en som är missnöjd med hans beach-program. Som ville få en kick, och trodde det kostade att få kvalitet. Vilket var ungefär det sista jag kände att jag fick, samt att han tyckte jag som vardagsmotionerande skulle köpa alla kosttillskott o pulver som Fitnessguru sålde för att få bättre resultat o snabbare. Hade lika kunna mala ner pengarna i strimlaren. Jävla lurare. Besviken en bit in men hade förhoppning om förbättring.
   Sa även hur jag ville ha konkreta tips o råd om. Visst svarade han, men var kortfattade o energilösa. Vilket jag i slutet när jag genomfört allt har skrivit till han o berättat. Svaret jag fick av han var (citerad ur minnet) ”vad tråkigt att du upplevde tiden så, jag däremot tycker du gjort riktigt bra ifrån dig och tycker det är synd tiden är slut så jag inte kan försöka förbättra mig”.
   Min egna slutsats i skallen just då – ”vill han jag betalar han ytterligare mer för att han ska bevisa motsatsen att han visst är bra?! nä fy!”
   Jag har även funderat om det inte finns nått slags ”nöjd-kund-garanti” inom sånt här område?! Någon som vet??
   För nöjd är ungefär det sista jag är o känner jag köpt ett luftslott. Bortkastade 10.000:- som kunnat gå till härlig resa eller investering av annat istället.

  289. 289
   Peter says:

   Jag tycker att det är bra att allmänheten kan få ta del av sådan här granskande journalistik! Det är faktiskt många som blir lurade av personer som låtsas att de kan sina saker. Att man är fullbokad betyder inte att man är duktig i yrket, ta t.ex en massa marknadsföringsprodukter som är enormt populära men som egentligen kostar bra mycket mer än de levererar.

   Nästa namn på tur, tycker jag är FitnessRichard som gång på gång har visat liknande tendenser som personen i denna artikel.

  290. 290
   Anders says:

   Hatten av Jacob, har länge stört mig på charlatanen Löwgren. Sen förstår ju alla som tagit del av dessa kommentarer att Jovonovic/Löwgren är samma individ vilket ytterligare bara stärker tesen att något är graverande fel. Vem i normal fattning skulle rycka in till någon annans försvar på detta sätt?

  291. 291
   Mr J says:

   Då var det definitivt sluthandlat på Fitnessguru (synd – gillar deras proteinpulver).
   Vilket företag är värt att stödja?

  292. 292
   johan says:

   ”Då var det definitivt sluthandlat på Fitnessguru (synd – gillar deras proteinpulver).”

   Vet vi detta säkert?

  293. 293
   Christian says:

   Äntligen kommer detta inlägg med information som man gått och spekulerat kring i flera år. Så jävla bra gjort Jacob!! Jag har läst igenom alla kommentarer nu och fick mig många goa skratt. Tack till trollen. Jag har dock också läst igenom många kunder till Axon som kommenterat med missnöje och känner medlidande. Tråkigt att ni blivit lurade på detta vis. Han ska ner!

  294. 294
   Carl says:

   Kan rekommendera Gymvaruhuset.se. Snabb leverans & gott vassle (billigt med mängdrabatt)!

   Mr J:
   Då var det definitivt sluthandlat på Fitnessguru (synd – gillar deras proteinpulver).
   Vilket företag är värt att stödja?

  295. 295
   Jacob Gudiol says:

   johan: Vet vi detta säkert?

   Det enda vi vet om Fitnessguru i allt det här är att företaget har gett stöd till Löwgren i form av sponsring och även använt sig av några av hans kopierade artiklar på sin sida. Till exempel den här texten som man la upp nästan ett år efter att man visste att det var plagierade delar i texten. Det finns inga belägg för att någon som kommenterat här på något sätt representerat Fitnessguru. Att ge stöd till Löwgren och dessutom publicera texter som man sen tidigare vet innehåller plagierat material är dock illa nog enligt mig.
   https://fitnessguru.se/skadefri-pa-gymmet-del2
   http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=4434328&postcount=77

   Länkarna här ovanför är för övrigt ett bra exempel på att Löwgren inte tog till sig något av kritiken för 4 år sen angående plagiering av texter. Han har inte ens adderat referenser till den här texten i efterhand.

  296. 296
   Henrik Harding says:

   Claes:
   Nu har trollen börjat styra diskussionen över mot något hela annat än vad artikeln handlar om. Låt oss hålla till saken istället och sluta svara på dessa trolls kommentarer.

   Det var ju det Jova började med…

  297. 297
   Henrik Harding says:

   johan:
   ”Då var det definitivt sluthandlat på Fitnessguru (synd – gillar deras proteinpulver).”

   Vet vi detta säkert?

   Att de samarbetar med Löwgren? Titta på deras sida.

  298. 298
   Peter h says:

   Jag fattade rätt fort att Jovanovic var ett troll. Sluta besvara honom så tröttnar han. Han kommer fortsätta i evigheter och bli mer taggad desto fler som citerar honom.

   Fortsätt producera jacob!

  299. 299
   Robert says:

   Handlar verkligen folk hos Fitnessguru och stödjer dessa? Trodde det va allmänt känt vilka skojare dessa personer va. Har träffat Sid vid ett tillfälle för några år sedan och det räckte gott och väl för att aldrig handla hos Fitnessguru. Vid tillfället pluggade jag till civilingenjör inom kemi och nämnde detta för Sid varpå han svarade att han också va kemist. Kul tänkte jag att ha någon kunnig person man kan ställa frågor till, men märkte ganska snabbt att något inte va rätt när han gav väldigt konstiga råd. Bland annat rekomenderade han starkt en fettförbrännare som hade riktigt bra vätskedrivande effekter och föreslog senare att den faktiskt va riktigt bra att ta på bakfyllan… Fick senare reda på av hans kollega att Sid inte alls hade någon utbildning inom kemi men att han tyckte kemi va roligt, tveksamt då om man kan utge sig för att vara utbildad kemist.

   Fitnessguru gick ju själva till attack mot Fredrik Paulun och anklagade honom för att ha tagit cred för deras arbete när det visade sig va en journalist på Aftonbladet som hade vinklat en artikel, lite ironiskt med tanke på att detta är ett signum för hur fitnessguru driver sin egna verksamhet med plagierade artiklar och produkter.
   http://fitnessguru.se/48660-fredrik-paulun-var-tids-storsta-charlatan

   Bra skrivet Jacob! Förstår att det inte va roligt att skriva denna text men du har nog med detta hjälpt många människor.

  300. 300
   Tomas says:

   Jag har en fråga som inte har tagits upp, hur är det med artiklarna Axon skriver om Anatomi? Varför visa övningar är dåliga ur ett anatomiskt perspektiv? Är de skrivna av han själv? Ligger det fakta bakom de, jag tänker på att han har utbildning som Naprapat.

  301. 301
   @rnHomE says:

   En viss blogg har nu försvunnit från blogg.se.. det går inte att finna Axon där längre! Hade varit kul att läsa en samling av internets alla träningsartiklar på ett ställe 😛

  302. 302
   Alice says:

   Han bytte till axonblogg.se för snart ett år sedan om inte längre och den fungerade för 2 minuter sedan.

   @rnHomE:
   En viss blogg har nu försvunnit från blogg.se.. det går inte att finna Axon där längre! Hade varit kul att läsa en samling av internets alla träningsartiklar på ett ställe

  303. 303
   Amir-Sam Adamsson says:

   Jag förstår problematiken med Axons artiklar då jag för länge sedan kommenterade en artikel och bad om att se vilka källor som har som artikeln bygger på. Axon svarade med att han tyckte att det var onödigt och att sådant höll han bara på när han skrev sin examensarbete på naprapatskolan. Några veckor senare började han dock lägga ut källförteckning till sina artiklar. Tyvärr var det bara efternamn, årtal och et. al. som skrevs till så det var svårt att hitta artikeln på pubmed.com!! Kanske kan det vara så att Naprapatskolan inte lägger stor tyngd på källförteckning??

  304. 304
   Jacob Gudiol says:

   Tomas:
   Jag har en fråga som inte har tagits upp, hur är det med artiklarna Axon skriver om Anatomi? Varför visa övningar är dåliga ur ett anatomiskt perspektiv? Är de skrivna av han själv? Ligger det fakta bakom de, jag tänker på att han har utbildning som Naprapat.

   Hallå Tomas!
   Angående dessa artiklar så är det några av dessa som Löwgren alltså ”inspirerats” av från Traningslara.se där de finns med titeln ”dåliga övningar på gymmet” http://traningslara.se/?s=D%C3%A5liga+%C3%B6vningar+p%C3%A5+gymmet

   Den skillnaden som finns är att Joel, som skrev inläggen på Traningslara endast skrev 7 delar och då var det för hela kroppen. Löwgren har ju skrivit en väldig massa om tex bara axlar. Om du frågar mig så kan du i princip inte träna någonting om du skulle följa hans råd där. Att träna på gymmet är en väldigt säker form av träning och de skador som sker kommer allt som oftast av överbelastning. Så man ska inte vara rädd för att göra saker ovanför huvudet vilket jag tycker mer eller mindre blir budskapet om man läser alla Löwgrens inlägg.

   Men den frågan är ju faktiskt en fråga om tycke/tro mer än vetenskap. Det är ingen tvekan om att det är lägre skaderisk för axlarna om du håller armarna nära kroppen jämfört med utåt eller ovanför. Men personligen ser jag alla dessa rörelser som relativt säkra så länge man väljer rätt övningar, har en ok teknik mm.

  305. 305
   Jacob Gudiol says:

   Amir-Sam Adamsson: Några veckor senare började han dock lägga ut källförteckning till sina artiklar. Tyvärr var det bara efternamn, årtal och et. al. som skrevs till så det var svårt att hitta artikeln på pubmed.com!!

   Som jag skrev i mitt inlägg så verkar dessa referenser mest finnas där när han kopierat dem från någon annan. Det var en av dessa referenser som var till en artikel på japanska. Referenserna är också utskrivan på olika vis i olika inlägg vilket också talar för att det mer är ctrl-c ctrl-v än Löwgren som skrivit dem allt eftersom han refererat till dem i texten.

  306. 306
   Tomas says:

   Tack för ett informativt och snabbt svar!

  307. 307
   Ulrik says:

   Hej Jakob

   On topic

   Tack för detta inlägg. Det behövs. Det finns oerhört mycket b.s, lurendrejeri och dåligt underbyggda teorier inom tränings/friskvårdsvärlden. Det var samma sak för hundra år sedan och troligen kommer inget att ha förändrats om hundra år.

   Så även om det är tråkigt jobb är vi nog alla tacksamma när bluffare avslöjas.

   Off topic

   Det var först nu jag fattade att du inte tagit ut din civ.ing. examen. Jag har alltid fattat det som att du gick rakt igenom med en tenta du var tvungen att skriva 2 gånger. Dumma mig

   I alla fall, du har inte funderat på att ta den där sista tentan? Du tror inte att du ångrar dig om 10-15 år för att du inte avslutat det kapitlet? Jag vet inte hur reglerna på LU ser ut, men rimligen har du bara några år på dig om du vill kunna ta ut din examen, utan att läsa om bra mycket mer än bara den där tentan vill säga. Hur tror du det skulle kännas för dig att inte ens ha en realistisk möjlighet att bli klar? För en tenta klarar man ju alltid, oavsett arbetsbelastning i övrigt.

   Jag gissar att du har koll, men om inte, dags att kolla upp?

  308. 308
   Jacob Gudiol says:

   Ulrik: I alla fall, du har inte funderat på att ta den där sista tentan?

   Givetvis har jag det, många gånger om. Men civilingenjörsyrket är inget som intresserar mig längre och det är en tidsinvestering om jag ska kunna ta tag i den kursen nu. Snart 10 år sen jag gick kursen så jag behöver uppdatera en hel del kunskap.

   Jag har koll på hur det ligger till. Tar jag inte tentan innan i år så måste jag ta examen på 5 år istället för 4,5. Så jag kommer behöva läsa till 30 hp till. Men hade jag velat så hade inte det varit några problem heller. Jag var väldigt lite i skolan på den tiden som jag läste till civilingenjör. Så problemet ligger i min motivation, jag har ingen lust helt enkelt.

  309. 309
   Mattias says:

   Jag var nära på att anlita axon som PT, men det rann ut i sanden pga en axelskada. Insåg att eftersom en dedikerad sjukgymnast med specialkunskaper på min skada och dessutom grenspecifik kunskap inom min sport tyckte att rehabiliteringen var knepig så var det ingen ide at kliva på med ett PT program.

   Personligen tycker jag 15′ är en rimlig summa att investera i sig själv, men alla är väl olika. I efterhand så är jag glad att jag inte spenderade de pengarna, för axeln är inte i topptrim. Och i ljuset av den här artikeln så ger jag hellre mina pengar till någon annan.

   I övrigt vill jag bara tacka Herr J för underbara kommentarer. Länge sedan jag jag läste så många kommentarer med så stor behållning. Kudos till dig Gudiol som orkar bemöta och kontrollera diskussionen. Det hela påminner så mycket om uttrycket ”you are not even wrong” – men det är en helt annan diskussion 😉

  310. 310
   Roberth says:

   HURRA! Jag har också följt denna bluff i många år. Men det räcker att se hur han lyckats i sina tävlingar han vart med i. Jag glömmer aldrig hur han försökte baktala Arne Persson på FB det gick väl inte så bra haha

  311. 311
   johanna says:

   Snart kommer väl jantelagen och slår dig på fingrarna. Han är ett skämt och tjänar pengar på obildade. Generellt sätt så är det väl så för ”naprapat-släktet” deras utbildning präglas ju inte av vetenskap och det finns ju en anledning till att man får betala för utbildningen samt att axon är lärare där. Haha!
   Dessutom är ju de flesta som går till naprapater inte medvetna om att det finns någon vetenskap bakom deras metoder.

  312. 312
   Jesper says:

   Först av allt, Jovanovic, tack för den underhållande läsningen en tisdagsmorgon som denna. Alltid roligt att se hur folk kan bete sig. Du borde dock se över dina skrivkunskaper innan du påpekar någon annans. Jag antar att svenska inte är ditt modersmål så snälla sluta hacka på andra då du själv inte förstår vad Jakob eller de andra skriver.

   För det andra, skitbra artikel Jacob! Alltid undrat om alla ”rykten” angående Axon stämmer.

  313. 313
   A says:

   johanna:
   Snart kommer väl jantelagen och slår dig på fingrarna. Han är ett skämt och tjänar pengar på obildade. Generellt sätt så är det väl så för ”naprapat-släktet” deras utbildning präglas ju inte av vetenskap och det finns ju en anledning till att man får betala för utbildningen samt att axon är lärare där. Haha!
   Dessutom är ju de flesta som går till naprapater inte medvetna om att det finns någon vetenskap bakom deras metoder.

   Axon är INTE lärare på naprapathögskolan.

  314. 314
   B says:

   johanna är ett nytt troll, ids inte svara…

  315. 315
   Olle says:

   Jacob Gudiol: s har jag inte läst nå

   Det mesta Bartoll kommer ”på” är kopierat direkt från tnation och Christian Thibaudeu. Men vem kommer egentligen på nått nytt?

  316. 316
   adam says:

   Har stämningen kommit än? Eller var det bara snack? 😀

  317. 317
   Jacob Gudiol says:

   Ingen stämning ännu

  318. 318
   Mattias says:

   Svårt att stämma för det du skrivit. Till och börja med så är det bara person som kan stämma (dvs dra någon till tingsrätten) för förtal, inte företag. Det kommer till en svårighet i att ”varumärket” axon och personen axon är så sammanblandade. Så vad har du åsamkat i skada, personlig vandel eller ljugit om? Uppsåten att skada måste först bevisas. Sedan måste det bevisas vilken ekonomisk skada personen lidigt. Och efter det så kommer det kanske dömas ut ett skadestånd.

   Eftersom den ekonomiska skadan är minimal så blir det en avvägningsfråga om kostnader kring rättegång och möjlighet att få ekonomisk upprättelse. Vilket kommer ta tid.

   Men en stor skillnad är att han börjat blogga mer, och att det kommer fler framgångsexempel på hans arbete nu. Så ditt engagemang ledde snarare till ökad aktivitet snarare än något annat. Oh the irony…

   Jacob Gudiol:
   Ingen stämning ännu

  319. 319
   Anders says:

   Hej Jacob,

   Jag har med glädje rekommenderat Martin Löwgren och kommer fortsättningsvis att göra det, detta då jag själv är en väldigt nöjd kund hos honom.
   Han har hjälpt mig med en skada på min axel. Detta efter att ha blivit mer eller mindre lurad i flera års tid av den allmänna sjukvården. Ingen av dem c.a 8 ”experter” jag träffade hittade problemet.

   Låt mig ställa en fråga: Om en människa utövar ett yrke under 10års tid och dessutom lär sig av allt som finns att lära, borde inte denne kallas expert?

   Att citera texter utan att referera till författare är självklart inte okej, men att skriva som du har gjort om Martin är inte heller okej. Tycker i alla fall jag.

   Med vänlig hälsning,

  320. 320
   Roberth says:

   Anders du ljuger! Eller så är du Axon.

  321. 321
   Sven says:

   Var inne och ”axon-surfade” idag för att se om man kunde hitta nåt nytt spännande som jag säkert sett förut.

   Fastnade för en bild på hans andra hemsida:
   http://www.martinlöwgren.se/online/

   Bilden (som ligger lite längre ned) föreställer en man som marklyfter för kung och fosterland. Proffsig ljus-sättning och bra modell tänker jag, knivskarpt och ådrigt tänker jag också. Den måste vara tagen av en fotograf, och den kostade säkert en del pengar tänker jag också. Nån har faktiskt lagt ner ordentligt med jobb på den här bilden.

   Så jag googlade ”Deadlift” och fick givetvis upp bilden på första sidan – den är ju trotts allt ganska stilig. Jag kliade mig dock lite i huvet då det faktiskt inte var Axons blogg jag kom in på utan hemsidan ”Muscle & Fitness”

   http://www.muscleandfitness.com/workouts/legs-exercises/deadlift-step-step-optimal-results

   Nu ska jag läsa aftonbladet istället men jag hittar säkert nåt ”nytt” och spännande i morgon! 🙂

  322. 322
   Thomas says:

   Rätt löst att kalla sig själv eller någon annan för expert.
   Att lägga vikt i att någon pysslat med en viss sak i 10år gör inte per automatik personen till bäst i världen/expert?.
   När man dessutom lägger mer krut på att svamla ihop ett innehåll stulet från andra för att med hjälp av detta försöka bygga ett eget anseende, ja då faller den där expertisen ganska tungt.

   Att folk är villiga att betala de summor dom gör för onlinecoaching är kanske galet men helt upp till dem.
   Martin har lyckats hypea sig själv på ett mer eller mindre bra sett (därav denna diskussion) men helt bakom flötet är han inte. Jag skulle titulera honom till lekman när det kommer till träning och kost.
   Sen är han säkert en duktig naprapat. Vill ni nå framgång i livet, måla upp en grandios självbild kring er, ljug lite när det behövs, få det att låta som ni tränar AIK, skriv på ett sätt som får era läsare att tro att alla söker upp er för ni är en guru osv. Detta har han lyckats med och det är inte illa. Flocken följer alltid…

   Det ”magiska” med viktnedgång inte är mer magiskt än den enkla ekvationen energi in ut ett underskott.

   Alla ni som fått hjälp och faktiskt lyckats, grattis!
   Till er andra, ni kan hitta hur mycket information som helst på nätet gratis. Både hur ni ska träna
   och äta för att nå er drömfysik. Inte minst på den här sidan.

   Krävs det en person för att motivera er till att gå ner vikten kommer ni troligast behöva en för att hålla den med. Försök hitta er själva och välj en sund livsstil. Resten kommer av sig självt.

   Nästan alla gym har hjälpsamma människor som visar och kan dela erfarenhet HELT GRATIS. Vill ni tävla inom AF, Bikini eller vad det nu kan vara anlitar ni en riktig Coach.

  323. 323
   Google says:

   Starkt att våga ställa sig upp och säga vad du tycker och dessutom har bra underlag för. Hedrande för dig och din verksamhet Jacob! Det är inte lätt och säkert inte heller roligt att behöva soppa rent inför sin egna dörr och ämnesområde bara för att andra sprider spit och skit omkring sig. Vilket också syns bland de bittra kommentarerna som stiltypiskt försöker projicera bitterheten på andra. Ack, säg de mönster som icke går igen…

   Efter en långt genomläsning både här och på flashback så är det nog tämligen uppenbart vad som är vad, för den som själv har lite egna erfarenheter i ämnet, även om de är på distans. Det enda jag kan ha emot den här typen av artiklar är väl principen att ha psykoterapi med psykopater, vilket i princip gör psykopaten bättre på hur andra upptäcker psykopatin och därmed lär sig att dölja den bättre, vilket på sikt kan leda till att denne tar sig längre fram med sina från början relativt hjärtlösa metoder.

  324. 324
   Anna says:

   Ja, de va ju tur att man drog iväg en Google innan man skickade in sin ansökan till fitnessgurus after beach 2014….

  325. 325
   Josefin says:

   Jovanovic:
   Hehe vad kul det blir när författaren inte vågar skriva själv Oj jag kanske kände allt och alla på alla tidningar etci hela Sverige. Då är det bäst att låsa in sig och skapanya identiteter på nätet.
   Debatten slut som sagt, tror ingen i hela landet har ngt att säga till Helsingborg, har ni?

   Hej!!
   blir så arg på dina kommentarer, har själv råkat ut för en PT med plagierat träningsprogram som dessutom gav alla kunder samma typ av program och detta betalade jag för.. inte någigt arg man var när man märkte det. Jacob har skrivit en bok (om du missat) som är kanon bra som tar upp många forkningsstudier som är trovärdiga och källor finns (har själv läst endel källor då jag pluggar inom idrott idag),. skulle aldrig ta hans artiklar och kopiera dom…. då hade jag på universitetet blivit avstägd för plagiat… !!! Det är inte OK trots att de gäller en av dina medarbetare…

   Felix:
   Hans hutlösa priser för bland annat kosttillskottsschema och andra tjänster som ingår i hans ”beach”-projekt borde också lyftas fram. Rena rånet.

  326. 326
   Åsikt says:

   Känner inte Axon men brukar besöka hans blogg ibland. Förvisso är det inte bra att ljuga om sponsorer, begagna sig av svarta pengar eller plagiera delar av artiklar. Samtidigt tycker jag det är en överdrift av Jacob att kalla Axon för ”största bluffen i träningssverige”. ”Största bluffen” ger lätt intrycket av att det rör sig om en riktig kvacksalvare som ljuger om det mesta, utför bedrägerier och blåser folk till höger och vänster. Mer nyanserade rubriker borde väl vara något i stil med ”Martin Löwgren far med osanning”, ”Martin Löwgren ljög om sponsorkontrakt”, ”Granskning av Martin Löwgren” etc. Jacob, det är lite kvällstidningsrubrik över detta inlägg. Du är betydligt mer intellektuell än så vilket är något synd.

   Axon tillhandahåller inspiration och framåtanda, det är väl hans stora bidrag som jag ser det, under tiden Jacob är mer teknisk och noggrann vilket givetvis också är mycket bra. Ni kompletterar varandra bra kan man nog säga och att läsa båda bloggarna kanske är det bästa? 🙂

   Att sedan ”sno” bilder från nätet (som någon konstaterade att Axon gjort) och lägga upp på ens blogg för att de ser bra ut vet jag inte hur allvarligt det är, det gör ju i princip alla bloggare. Förvisso är det nog olagligt, men som sagt, hur pass allvarligt?

   Självklart skall allt kunna granskas, men gör det då gärna i samma stil som dina övriga blogginlägg, dvs. nyanserat och avvägt, och se även det positiva med Axon, då blir det nyanserat. Han har tillhandahållit en hel del intressanta inlägg enligt mig, om skador, torsokänningar etc.

   Efter detta inlägg sjönk min respekt för Axon med ca 20 % och för Jacob med ca 10 %.

  327. 327
   N says:

   Åsikt:
   Ni kompletterar varandra bra kan man nog säga och att läsa båda bloggarna kanske är det bästa?

   Varför skulle det vara ”det bästa” att läsa en blogg med plagierat material?

  328. 328
   Åsikt says:

   Att plagiera material är oseriöst och synnerligen dubiöst, inget jag förespråkar. Däremot finns det en viss framåtanda på bloggen och den delen tycker jag är positiv.

  329. 329
   Olov A says:

   Veritas omnia vincit!

  330. 330
   Tobias says:

   Det hade varit intressant och se hur hans upplägg ser ut då man får betala runt 25000 -40000 kr och då är rabatten inräknad. Papper i guld kanske.

  331. 331
   TOMMy says:

   Ja, finns det ingen som köpt detta ”program” och kan dela med sig av det?

  332. 332
   ALice says:

   1200 kcal om dagen, 7 promenader, 2-3 HIIT, och 6-7 styrkepass/vecka.
   Det är hans upplägg för en tjej på ca 70kg med 50kg muskler.

  333. 333
   tommy says:

   Det låter inte direkt optimalt. Hiit?? Ingen tid för någon vila? Periodisk fasta?

   ALice:
   1200 kcal om dagen, 7 promenader, 2-3 HIIT, och 6-7 styrkepass/vecka.
   Det är hans upplägg för en tjej på ca 70kg med 50kg muskler.

  334. 334
   Alice says:

   Jag hade PF, fick chansen att välja om hjag ville ha fasta eller vanligt upplögg med många måltider med det andra skulle inte ändras. Vila var de dagar som endast inehöll promenad.

  335. 335
   Hilti says:

   Det har gått några månader nu och jag utgår ifrån att Axons stämningsansökan har nått Jacob. Annars kan vi bara konstatera att Axon än en gång far med osanning och raljerar friskt (precis som Jovanovic – oj vilket sammanträffande).
   Att Jovanovic svarar i affekt är uppenbart och det är UPPENBART att det är Axon bakom nicket. Vem annars skulle vara i affekt och bli så till den grad upprörd för något som inte är riktat till ens person?

   Jag utgår också ifrån att en officiell inbjudan från Jovanovic och co har kommit angående det berömda mötet med ”experter” och ”vänner”. Annars är det bara luft och ett desperat försök att tysta debatten.

  336. 336
   Jacob Gudiol says:

   Det finns ingen stämning vad jag vet. Ingen ny inbjudan till någonting heller.

   Jag tror för övrigt inte att Jovanovic är Löwgren.

  337. 337
   Vasastan says:

   Hej,

   Denna artikel verkar syfta till att påverka befintliga och potentiellt nya kunder till Martin. Jag är kund och kan bidra med min input; positiv som negativ.

   Innan jag anlitade honom läste jag den långa Facebook-tråden och den gjorde mig mycket skeptisk till att gå vidare. Jag noterade dock att inga kunder syntes till där, såvitt jag kunde se. Avsaknaden av kundinlägg tolkade jag som att det som att skribenterna vad tidigare, och nuvarande branschkollegor. Möjligen utgör vanlig svensk missunnsamhet och trampade tår bränslet när det påpekas brister. Och…handen på hjärtat – hade det varit lika viktigt/angeläget att påpeka fel, om det inte fanns någon framgång (uppmärksamhet, fin bil etc.)? Betänk gärna metaforen om krabborna i burken; en ensam krabba tar sig ur burken, men är de flera så drar de andra ner den som försöker ta sig över kanten.

   Jag kan medge att han är lite speciell som person och kan uppfattas som lite kaxig och distanserad, men alla har någon egenhet. Jag lade det åt sidan och tänkte att det är ju resultatet som räknas för mig som kund. Jag förstår också att det upprör branschkollegor med lånat material etc. Som synes hade han vunnit en del på att vara smidigare i diverse ordväxlingar. Ingen är perfekt och han är heller inte det.

   Innan jag anlitade Martin hade jag jobbat med tre stycken välmeriterade PT samt en kostrådgivare. Jämförelsevis har jag aldrig fått lika bra program, motivation, eller lika bra resultat. Det är möjligt att det finns de som är bättre men jag hade inte stött på dem innan.

   Det jag fick var; kostupplägg baserat på periodisk fasta (på grammet angivet hur mycket som kunde ätas), plan för kosttillskott, träningsplan och löpande rådgivning. Allt samverkade tillsammans. Jag hade inte klarat kosten utan tillskotten exempelvis. Detta var bra material, anpassat för mig och vi justerade lite efter hand.

   Det ovanstående är jag övertygad om att de flesta kompetenta rådgivare kan leverera. Det unika han gör är ju det engagerande programmen Beach och After Beach. De skapar en bra känsla som är svårt att sätta fingret på. Min uppmaning till er som är branschkollegor till honom – är att skapa era egna, bättre versioner av Beach-programmen. Det är ju en ”make-over” trend i samhället nu. Dra nytta av den ni också! Jag föreslår att ni själva startar och driver lika engagerande projekt. Termer som ”Beach 20XX” är inga skyddade varumärken. Se det som en kommersiell förebild – och gör det bättre istället!

   Resultatet då. Jag mer än halverade mitt kroppsfett med ökande styrka hela tiden. Jag hade nöjt mig med hälften av resultatet, men detta var över förväntan. Det tog mig till samma form som när jag gjorde värnplikten många många år sedan med ett kroppsfett med god marginal under 10%. Idag efter genomfört program har jag något som håller för många år framåt. Det är nästan ett större värde än projektet i sig.

   Hade jag gjort det igen? Ja, tveklöst. Värt pengarna? Ja, lätt. Jag hade kunnat betala 50% mer för det resultat jag uppnått. Rekommenderar jag en student/motsvarande att satsa på det? Nej, det är i mitt tycke för mycket pengar om man måste låna för det. Då kan man vänta. I viss mån är ju prissättningen ett sätt att välja klienter också.

   Finns det någon annan rådgivare som kan göra det bättre? Tipsa gärna så kan jag någon av dem en chans nästa halvår. Gärna någon som vet hur man tar periodisk fasta till perfektion.

   /Nöjd kund ändå
   (ja, jag är en riktigt kund med riktiga resultat)

  338. 338
   Roberth says:

   HEJ MARTIN!

  339. 339
   Vasastan says:

   Roberth:
   HEJ MARTIN!

   Nej, faktiskt inte.

  340. 340
   Vasastan says:

   En utmaning då: jag anlitar Guddi för tre månaders kost- och träningsprogram. Jag gör sedan samma sak med Axon och vi utvärderar sedan vilket som gick bäst. Guddi kan få välja om han tar första eller andra tremånadersperioden. Jag utgår från Delta gym i Stockholm och följer programmen väldisciplinerat.

   Guddi borde kunna se min kontaktinfo genom detta inlägg.

   Vad sägs?

  341. 341
   Mikael says:

   Vasastan.

   Jag tror du har missuppfattat vad Jacob gör. Jacob skriver inte att han är en bättre coach, utan han tar upp vad Löwgren gör som i bästa fall kan beskrivas som ytterst tveksamt. (Dvs. plagiera andras texter osv.)

   Trots att han uppenbarligen har plagierat kan fortfarande träningsupplägget du tränade efter fungera.

  342. 342
   Vasastan says:

   Mikael:
   Vasastan.

   Jag tror du har missuppfattat vad Jacob gör. Jacob skriver inte att han är en bättre coach, utan han tar upp vad Löwgren gör som i bästa fall kan beskrivas som ytterst tveksamt. (Dvs. plagiera andras texter osv.)

   Trots att han uppenbarligen har plagierat kan fortfarande träningsupplägget du tränade efter fungera.

   Det är möjligt. Min utmaning gäller fortfarande. Har man skrivit en sådan artikel tycker jag att man kan ta den. Jag tror att många skulle tycka att det vore kul att följa. Eller hur?

  343. 343
   Alice says:

   Kära Vasastan.
   Jag förstår inte riktigt vad din utmaning skulle bevisa.
   Jacobs artikel handlar om någon som påstår sig vara expert utan att ha gjort någon research själv eller ens brytt sig om att sätta sina egna ord på kuskapen denne måhända besitter.
   Dessutom: En 1200 kcal diet plus 8h träning kommer ge alla resultat under förutsättning att de följer upplägget. Skillnaden kan vara att du får samma resultat med Jacobs upplägg men att du får äta mera, träna mindre och ha mera energi. Ska verkligen slutresultatet (kroppsbilden) ansvara för huvudutvärderingen och inte allt annat runtomkring?

  344. 344
   @rnHomE says:

   Nu är det ju inte riktigt Martins personkemi och bemötande mot kunder som hela artikeln handlar om egentligen..
   Fokus ligger på vad han skriver och inte skriver i sina kommentaren, inlägg och bloggar där han tar cred för vad någon annan gjort eller inte gjort! Likaså så är inte frågan vad han kan eller inte, utan vad han lyckats att klipp och klistra under sina år på nätet. Förhoppningsvis har han lyckas lära sig något på alla de åren han hållit på.
   Det verkar som han fortfarande ligger i gränslandet, då han på sin hemsida nämner att man kan få sjukgymnastik, det känns som det krävs en legitimation för att få ge sjukgymnastik, men det skiter han i.
   Att sedan försöka göra detta till en tävling mellan Guddi och Axon är ju lite konstigt, då vad jag vet Guddi inte är PT och inte hävdat att han skulle vara det heller!
   Är du nöjd och tycker han är värd de pengar du betalar så låt gå för det, men det kan ju ha något med att ju mer pengar man spenderar på något ju nöjdare tenderar man att bli (typ BMW & Iphones 😉

   Vasastan:
   En utmaning då: jag anlitar Guddi för tre månaders kost- och träningsprogram. Jag gör sedan samma sak med Axon och vi utvärderar sedan vilket som gick bäst. Guddi kan få välja om han tar första eller andra tremånadersperioden. Jag utgår från Delta gym i Stockholm och följer programmen väldisciplinerat.

   Guddi borde kunna se min kontaktinfo genom detta inlägg.

   Vad sägs?

  345. 345
   Vasastan says:

   Helt rätt Alice. Givna utvärderingsparametrar vore också (1) hur enkelt programmet är för mig att följa; och (2) hur bra jag mår när jag utför det. Ett program som inte klaras att följa har inget större värde.
   Båda får också göra det bästa av mina förutsättningar. Jag har ett krävande jobb och hinner träna i normal mängd som vem som helst. Det blir samma ingångsvärden för båda. Lika mycket träningstid får de att disponera.

  346. 346
   Mikael says:

   Vasastan: Det är möjligt. Min utmaning gäller fortfarande. Har man skrivit en sådan artikel tycker jag att man kan ta den. Jag tror att många skulle tycka att det vore kul att följa. Eller hur?

   Jaha? Varför det? Det finns ingen koppling mellan artikeln och din utmaning.

   Vasastan: Helt rätt Alice. Givna utvärderingsparametrar vore också (1) hur enkelt programmet är för mig att följa; och (2) hur bra jag mår när jag utför det. Ett program som inte klaras att följa har inget större värde.

   Och det skulle bevisa vilket du tycker är bäst. Inget annat. Varför det har är relevant ser jag inte.

  347. 347
   Vasastan says:

   Mikael: Jaha? Varför det? Det finns ingen koppling mellan artikeln och din utmaning.

   Och det skulle bevisa vilket du tycker är bäst. Inget annat. Varför det har är relevant ser jag inte.

   Ja, jag tror att läsarna är intresserade av praktiska resultat. Det är ganska hög svansföring att namnge en annan branschaktör på detta sätt. Då tycker jag att man kan ta en utmaning som sträcker sig längre än tangentbordet. Jag lyfter vikterna, betalar för programmen och läsarna får följa utvecklingen. Detta kommer visa vem som bäst tillämpar sina teoretiska kunskaper i ett (1) fall. Min gissning är att de är lika duktiga och att det blir ganska jämnt. Vem vill inte se det? Guddi vs. Axon 2014.

  348. 348
   @rnHomE says:

   Ärligt talat, så tror jag inte så många bryr sig. Antagligen bara du och din polare Axon, men inte så många fler!

   Vasastan: sina teoretiska kunskaper i ett (1) fall. Min gissning är att de är lika duktiga och att de

  349. 349
   Mikael says:

   Vasastan: Ja, jag tror att läsarna är intresserade av praktiska resultat. Det är ganska hög svansföring att namnge en annan branschaktör på detta sätt. Då tycker jag att man kan ta en utmaning som sträcker sig längre än tangentbordet.

   Ja det kan du tro. Men det spelar ingen roll. För vilka praktiska resultat du kan få spelar ingen roll för denna artikel. Vad Löwgren har gjort rättfärdigas inte om du i ditt test skulle tycka hans tränings- och kostschema var bättre. Ja det kan vara ganska hög svansföring, men det är ju underbyggt. Det är vad artikeln är baserad på man ska kritisera den. Det är uppenbart att Löwgren har plagierat och det försvinner inte även om han vinner ditt test.

   Vasastan: Detta kommer visa vem som bäst tillämpar sina teoretiska kunskaper i ett (1) fall. Min gissning är att de är lika duktiga och att det blir ganska jämnt. Vem vill inte se det? Guddi vs. Axon 2014.

   Nej, det är inte så det funkar. Finns flera felkällor, din inställning, övrig stress från jobb osv. sjukdomar osv. osv.

  350. 350
   Shrinkin David says:

   Vasastan:
   Helt rätt Alice.Givna utvärderingsparametrar voreockså (1) hur enkelt programmet är för mig att följa; och (2) hur bra jag mår när jag utför det. Ett program som inte klaras att följa har inget större värde.
   Båda får också göra det bästa av mina förutsättningar. Jag har ett krävande jobb och hinner träna i normal mängd som vem som helst. Det blir samma ingångsvärden för båda. Lika mycket träningstid får de att disponera.

   Jag läser här för att slippa tester där antal personer = 1 och alla åsikter är subjektiva.

  351. 351
   Vasastan says:

   Mikael: Ja det kan du tro. Men det spelar ingen roll. För vilka praktiska resultat du kan få spelar ingen roll för denna artikel. Vad Löwgren har gjort rättfärdigas inte om du i ditt test skulle tycka hans tränings- och kostschema var bättre. Ja det kan vara ganska hög svansföring, men det är ju underbyggt. Det är vad artikeln är baserad på man ska kritisera den. Det är uppenbart att Löwgren har plagierat och det försvinner inte även om han vinner ditt test.

   Nej, det är inte så det funkar. Finns flera felkällor, din inställning, övrig stress från jobb osv. sjukdomar osv. osv.

   Jag håller med dig Mikael. Det är många faktorer som spelar in, och de måste beskrivas så att läsaren kan bilda sin egen uppfattning.

  352. 352
   Roberth says:

   Axon är en nolla! Ett skämt

  353. 353
   Vasastan says:

   Roberth:
   Axon är en nolla! Ett skämt

   Då borde han vara en enkel match för Guddi i en utmaning? Jag är redo att köra igång.

  354. 354
   Roberth says:

   Han är en enkel match för mina dammråttor!

  355. 355
   Vasastan says:

   Roberth:
   Han är en enkel match för mina dammråttor!

   Haha.

  356. 356
   Hilti says:

   @Vasastan
   Nice try!
   Det är uppenbart att du är subjektiv – för att inte säga polare – till Axon. Din ”utmaning” är irrelevant då Jacobs post överhuvudtaget inte handlar om resultat. Läs om läs rätt.
   Du är rent ut sagt kass på att låtsas vara opartisk. Ännu ett av Axons troll som hittat hit och inte kan bemöta vad Jacob verkligen skriver. Tragiskt!

   Utmaningen borde snarare bestå i att se vem av Axon och Jacob som plagierat mest i sina publiceringar.

  357. 357
   Hilti says:

   Vasastan:
   Innan jag anlitade honom läste jag den långa Facebook-tråden och den gjorde mig mycket skeptisk till att gå vidare. Jag noterade dock att inga kunder syntes till där, såvitt jag kunde se.

   Inte sant. Tråden innehåller flera reflektioner från Axons kunder där omdömena är blandade.

  358. 358
   Vasastan says:

   Hilti: Inte sant. Tråden innehåller flera reflektioner från Axons kunder där omdömena är blandade.

   Du hade jag missat inläggen, eller så har de tillkommit senare tid. Oavsett är jag inget ”troll”, eller haft något med Axon mer än ett ”beach-program” att göra. Det kan verifieras i senare om vi har något sätt man slipper skylta med namn i forum.

   Guddi riktar sig mot en namngiven person som då skall vara ”den största bluffen i träningssverige”. Det går svårligen att uttrycka sig starkare. För en näringsverksamhet innebär artikeln potentiellt sett en mycket stor skada. En näringsidkare vill ”ta fajten för vad om är rätt” – och det råkar sammanfalla med dennes ekonomiska intressen. Den ena (Axon) hjälper en och en. Den andra (Guddi) vill att man skall köpa hans bok. Oavsett distribution tjänar båda pengar på vårt intresse att ”träna styrka”.

   Samtidigt har jag lite svårt att ta en artikel med akademisk ambition på allvar – med en sådan rubriksättning. Vilka är de andra träningsbluffarna? Finns det verkligen ingen annan? Vem är träningsbluff nummer 2, 3 och 4 och hur viktas dessa? Men jag är inte den som dömer; alla kan förivra sig i sin vilja att upplysa.

   Därför erbjuder jag Guddi en gentlemannamässig utmaning av Axon i teoretisk tillämpning. Det är väl ändå det läsarna ändå tänkt göra med sina teorier. Eller skall teorierna bara sorteras in i en pärm under rätt flik där de kan få samla damm, i perfekt ordning med felfri källförteckning?

   Komigen nu! Ta utmaningen och bjud på lite underhållning, om inte annat! Mitt intresse är att se vad som funkar bäst för min egen del, lära mig mer om vad min kropp svarar på. Kan jag bjuda på lite underhållning samtidigt så är det en bonus.

  359. 359
   Roberth says:

   Vasafjanten skit på dig ingen varken gillar elelr anser Axon vara bra! En lögnare, mytoman och plagiatör är han!

  360. 360
   Vasastan says:

   Roberth:
   Vasafjanten skit på dig ingen varken gillar elelr anser Axon vara bra! En lögnare, mytoman och plagiatör är han!

   Kommentarer är överflödiga.

  361. 361
   Petter says:

   @Vasastan
   Egentligen OT, men utifrån vad du säger om Jacob som branschaktör så vore det väl mer relevant om du köpte boken, läste den ett par gånger, reflekterade över det som står i den samt omsatte innehållet i praktiken. Och sedan jämförde resultatet mot vad du åstadkom med Axons hjälp. Givetvis i beaktande av vad du betalat för respektive produkt etc.
   Men vad det överhuvudtaget har att göra med det Jacob skrivit i artikeln förstår jag faktiskt inte. ”Axon plagierar samt är oärlig i sin marknadsföring etc.” betyder väl inte ”Jag är bättre på att coacha folk till ett maffigt sexpack!” ?

  362. 362
   Vasastan says:

   Petter:
   @VasastanEgentligen OT, men utifrån vad du säger om Jacob som branschaktör så vore det väl mer relevant om du köpte boken, läste den ett par gånger, reflekterade över det som står i den samt omsatte innehållet i praktiken. Och sedan jämförde resultatet mot vad du åstadkom med Axons hjälp. Givetvis i beaktande av vad du betalat för respektive produkt etc.
   Men vad det överhuvudtaget har att göra med det Jacob skrivit i artikeln förstår jag faktiskt inte. ”Axon plagierar samt är oärlig i sin marknadsföring etc.” betyder väl inte ”Jag är bättre på att coacha folk till ett maffigt sexpack!” ?

   Ja, visst har du en poäng. Boken är beställd. Får se vad det ger.

  363. 363
   Shrinkin David says:

   Vasastan: Ja, visst har du en poäng. Boken är beställd. Får se vad det ger.

   Du kommer inte ångra dig! 🙂

  364. 364
   Hilti says:

   Vasastan: Du hade jag missat inläggen, eller så har de tillkommit senare tid. Oavsett är jag inget ”troll”, eller haft något med Axon mer än ett ”beach-program” att göra. Det kan verifieras i senare om vi har något sätt man slipper skylta med namn i forum.

   Faktum kvarstår att du blundat för de ”recensioner” som finns i tråden. Jacob är långt ifrån den enda som håller Axon för en akademisk lurendrejare.

   Guddi riktar sig mot en namngiven person som då skall vara ”den största bluffen i träningssverige”. Det går svårligen att uttrycka sig starkare. För en näringsverksamhet innebär artikeln potentiellt sett en mycket stor skada. En näringsidkare vill ”ta fajten för vad om är rätt” – och det råkar sammanfalla med dennes ekonomiska intressen. Den ena (Axon) hjälper en och en. Den andra (Guddi) vill att man skall köpa hans bok. Oavsett distribution tjänar båda pengar på vårt intresse att ”träna styrka”.

   Jag kan hålla med om att rubriken är aggressiv. Men innehållet går inte att misstolka. Om en näringsidkare vill undvika att ta en ”potentiell stor skada” bör vederbörande undvika att publicera plagiat. Rekommenderas starkt!

   Samtidigt har jag lite svårt att ta en artikel med akademisk ambition på allvar – med en sådan rubriksättning. Vilka är de andra träningsbluffarna? Finns det verkligen ingen annan? Vem är träningsbluff nummer 2, 3 och 4 och hur viktas dessa? Men jag är inte den som dömer; alla kan förivra sig i sin vilja att upplysa.

   Om du tycker rankingen är orättvis utmanar jag dig att namnge en person som bättre förtjänar titeln. Kom ihåg att hela artikeln behandlar just hur Axon plagierat akademiskt material och att utgångspunkten just därför är rent akademisk.
   Man ska komma ihåg att Axon naturligtvis försöker tillförskanska sig meriter han inte besitter i en branch där kunskap är A och O. Att träna en kropp under fel förutsättningar kan vara förödande.

   Därför erbjuder jag Guddi en gentlemannamässig utmaning av Axon i teoretisk tillämpning. Det är väl ändå det läsarna ändå tänkt göra med sina teorier. Eller skall teorierna bara sorteras in i en pärm under rätt flik där de kan fåsamla damm, i perfekt ordning med felfri källförteckning?

   Hur ska denna teoretiska jämförelse gå till menar du? Mitt förslag är följande:
   Gå igenom samtlig publicerat material från båda och se vem som har plagierat mest.

   Att Axon är träningsvärldens Refaat El-Sayed står utom tvivel.

  365. 365
   Magnus says:

   Läge att ge en mer nyanserad bild i denna hets och hat kampanj!

   Har sedan 2.5 månad hjälp av Martin med att förändra kost och träning med målsättning att minska fett procent rejält från 25%, öka styrkan samtidigt göra bättre resultat i roddmaskin och inte minst gå ner i vikt.
   Avstämning i veckan visade:
   Fett% 15,6%
   Vikt 99,3 kg från 107,9 kg, midja från 110 cm till 96 cm
   Klart förbättrad styrka i de flesta övningarna, pers i roddmaskin.

   Jag är allmänt piggare både i kropp och knopp, sover bättre , magen mår bättre osv.
   Jag hade aldrig kommit hit utan Martins hjälp och mycket tid kvar att jobba på med alla delar, han har tagit fram verktygen för både kost och träning.
   Det är sedan upp till mig att göra jobbet i köket och på gymmet, ingen annan kan göra det år mig. Martin svarar alltid på mina frågor när jag behöver återkoppling. Feedback kommer alltid efter mina tvåveckors rapporter.
   Behöver man en dadda och samtals terapeut så ska titta på annat håll, Martin sätter höga målkrav och det kräver hängivelse, inte dalt och snack.
   Till er som hatar, lägg ner! Gör nåt bättre av livet, träna tex så orkar ni inte vara så arga och hatiska.
   Till er bittra som inte lyckats hos Martin. Titta er i spegeln och fråga er, gjorde jag jobbet fullt ut i träningen? Stoppade jag i mig rätt käk i rätt mängd? Skippade jag småätande? Sov jag tillräckligt?
   Om svaren är nej. , sitt kvar i soffan med chipsskålen, ingen PT i världen kommer kunna hjälpa dig!
   Till sist, förvånad och besviken att en som jag uppfattad seriös debatör sjunker så lågt och underblåser hat och hets på sin site på detta sätt, smaklöst! Köpt och läst böcker med intresse men efter den här vandettan får det nog vara.

  366. 366
   Jacob Gudiol says:

   Tack för din nyanserade bild som inte hade någonting med det som står i inlägget att göra Magnus. Om du verkligen köpt min bok och ändå inte förstår varför din kommentar här ovanför inte är relevant så ber jag dig om ursäkt. Jag skrev den tydligt inte tillräckligt bra för att den skulle få dig att tänka lite mer sakligt och kunna skilja på saker och ting.

  367. 367
   adam says:

   Magnus: Till er bittra som inte lyckats hos Martin. Titta er i spegeln och fråga er, gjorde jag jobbet fullt ut i träningen? Stoppade jag i mig rätt käk i rätt mängd? Skippade jag småätande? Sov jag tillräckligt?

   Allt det där går att säga till vilken person som helst som inte betalat en krona. Det är enormt lätt att hitta ”vad man ska göra” för att nå alla de mål du har satt.

   Så du betalade 10 000+ för att få motivation, svar på frågor (finns forum med MER kunniga personer än Axon 😉 , som svarar utan att ta betalt) och en återkoppling varanan vecka..

   Min slutsats är att det krävdes 10 000+ för att du skulle följa dina egna ord. Bara en tanke.

  368. 368
   Magnus says:

   Du är självklart fri att dra vilka slutsatser du vill. Det är ju även helt upp till var och en att välja vilken väg man vill gå för att förändra kost, träning och till viss del livet.
   Den som har all kunskap själv är bara att gratulera, den som vill söka på nätet och styra upp allt själv får givetvis göra så. Vi som kan och vill betala för oss ska kunna göra det men oavsett vilken väg man väljer så är slutresultatet det intressanta, min åsikt…

  369. 369
   Rickard says:

   Hej,

   En liten fundering, med all respekt förstår jag att vissa retar sig på att han plagierat ( många hänvisningar till texter från före 2010. Men att älta sånt här, hur orkar ni?

   Istället för att lägga så mycket tid och krut på att ” tala sanningen” om andra i detta fallet axon, genom att skitsnacka ner ( jo för det är precis så lågt som det är). …..

   Jag har ingen som helst relation till axon, ja jag följer honom, men aldrig varit en klient. Jag gillar hans inlägg och jag läser mycket, jag tar in det som är intressant ( oavsett vem som skrivit inlägg/artikel).

   Jag har själv ett par utbildningar i bagaget och har faktiskt trots det tänkt anlita någon med mer kunskap och erfarenhet än mig för att få hjälpen jag behöver. Men nu när jag ser hur gåpåiga många av er är, så skulle jag ALDRIG anlita någon av er just för att ni beter er på det här barnsliga sättet.

   Personangrepp eller inte, jag fattar inte att ni orkar. Istället för att jobba för att sänka någon annan bör ni kanske lägga större fokus på att lyfta er själva i erat arbete med era klienter mm. Det värderar jag högt och respekterar mer. Jag vet väldigt många som resonerar som jag ( påstående jag vet det). Men skulle du själv anlita någon som du vet gör allt de kan för att sänka andra i branschen istället för att jobba för sånt som faktiskt har betydelse i längden ( dvs ett sjukt bra jobb och delge ännu bättre artiklar, föreläsningar osv).

   Ta till er eller inte, men mig har ni snarare fått närmare axon än bort från honom. Just för att ni sjunker lika lågt som han gjorde då han som mest plagierade. I mina ögon skjuter ni från höften och hoppas saker ska träffa. Synd bara att det gör att ni träffar andra i branschen som gör att vårat namn svärtas också.
   Även vi som är oskyldiga till orsakerna bakom.

   Kan ge cred för ert engagemang iaf. Ni ska ha en eloge för det. Undrar vad som skulle ske om ni alla lade ner samma krut på yrket och de jobb vi ska göra istället.

  370. 370
   Jacob Gudiol says:

   Rickard: Men skulle du själv anlita någon som du vet gör allt de kan för att sänka andra i branschen

   Jag tror du grovt överskattar arbetet som någon lägger ner här. Jag tyckter det var väl investerad tid då det i princip är det jag gör på den här bloggen. Jag granskar påståenden och personer kring kost, träning och hälsa samtidigt som jag skriver om lite nyare studier på området. Samtidigt är det är inga besvär att hitta den här informationen utan det var mest en fråga om att samla den på en plats så det här inlägget gick fort att få ihop. Och syftar du på de som lägger kommentarer så skulle jag nog säga att de lagt ner minuter, max kanske en kvart, på sina kommentarer.

   Så de har haft gott om tid att göra allt det andra som du så gärna vill belysa är viktigt. Med största sannolikhet har de haft precis lika mycket tid på sig som du har med tanke på att du också precis la ner några minuter på att skriva en kommentar här. Eller vi kanske totalt ska överdriva tiden du spenderar här med nu? Hur hinner du med någonting annat? Jag förstår inte hur någon kan anlita dig nu med tanke på all tid du slösar på att skriva saker på internet 🙄

  371. 371
   adam says:

   Rickard: Jag har själv ett par utbildningar i bagaget och har faktiskt trots det tänkt anlita någon med mer kunskap och erfarenhet än mig för att få hjälpen jag behöver. Men nu när jag ser hur gåpåiga många av er är, så skulle jag ALDRIG anlita någon av er just för att ni beter er på det här barnsliga sättet.

   Det låter som ett lysande löfte!! Det är ju jättebra om ens blog funkar som ett filter, mot personer som tycker det är mindre barnsligt att vara en tjuv än att avslöja tjuven(Polis måste ju vara det barnsligaste yrket som finns 😉 )…

   Länkar till lagen som axon bryter mot när han plagierar (https://lagen.nu/1960:729) .

   Saken som gör att Axon kommer undan är att han plagierar texter som författarna inte tjänar pengar på från början. Vilket gör det väldigt omständigt att ta det till domstol.

  372. 372
   James says:

   Har Axons stämningsansökan om förtal kommit in ännu?
   Han kunde ju enligt egen utsago inte kommentera denna artikel för att det eventuellt kunde försvåra utredning enligt hans advokat.

  373. 373
   Jacob Gudiol says:

   Ingenting än så länge

  374. 374

   […] Det finns en rad trådar om honom på flashback med folk som granskat honom och lagt upp bevis samt så har Jacob Gudiol skrivit om honom på sin hemsida.(http://tranastyrka.se/storsta-bluffen-traningssverige-martin-lowgren/). […]

  375. 375
   Hilti says:

   Nu är jag nyfiken! Har Axons utlovade stämningsansökan äntligen kommit in till Tingsrätten? Han och hans juridiska biträde har haft låååååååååång tid nu att förbereda stämningen.
   Dessutom undrar jag om hans advokat har släppt på Axons munkavel som gjorde att Axon inte kunde uttala sig om blogginlägget. Känns som att den borde ha lättat nu efter mer än ett år. =) (En advokat kan – naturligtvis – inte beordra sin klient att vara tyst, utan snarare rekommendera det om han anar att klienten är mindre bemedlad och riskerar öppna mun och radera all trovärdighet)

   Nä, Axon var smart och gömde sig bakom en lögn om att det skulle bli rättsliga följder. Alternativet hade varit att konfrontera Jacob, vilket inte hade landat bra.

  376. 376
   Nicklas says:

   Mytomanen och fullblodsnarcissisten Martin Löwgren vill nog helst glömma detta blogginlägg. Tror han är ganska nöjd med att ta ut hutlösa priser för sina värdelösa beach-projekt han driver online.

  377. 377

   […] har nu gått över ett år sedan jag publicerade min text om Martin Löwgren där jag tog upp hur han via en hel del kopiering av andras material tillsammans med tvivelaktig […]

  378. 378
   sanna says:

   För mig vinner inte den här texten något förtroende för dig.
   För mig vinner den som inte skriver illa om andra, den som faktist har en jätte bra karriär och som dessutom bara blomstrar inom allt detta.
   Vad hände med att hjälpa inte stjälpa. Inom samma branch trodde man att ni hade samma anda, det är ju ändå välmående det handlar om.
   Jag skulle försöka vara neutral men jag tycker du är väldigt orättvis i ditt knappande på datorn.
   Martin bryr sig och tar sig verkligen tid med alla sina klienter, även mig! Jag är dessutom en PRO Bono kund.
   Jag har fått allt gratis och fått träffat Martin 3 ggr han hade inte alls bråttom eller va oengagerad. Tvärtom! Trodde inte jag skulle fått all den tid och engagemang PRO Bono. Av över 6000 sökande så fick jag alltså en plats gratis. Och en himla bra kost och träningslära.
   Jag har gått ner 30 kilo och är mer än nöjd med allt jag fått hjälp med av Martin.
   Och vet du, han hade ingen baktanke alls. Han brinner för det han jobbar med,
   Mvh Sanna

  379. 379
   Roberth says:

   Sanna eller sa jag säga Martin ingen köper dina lögner!

  380. 380
   TBONE says:

   Sanna:

   Skitsnack – du ljuger helt och hållet.
   Varför skulle Martin bjuda på sin tid då han kan ta 15.000kr+ för det?
   Förmodligen är du en nära vän och då är det väl solklart att du kan få lite tid på hans förövrigt ofta tomma lokal och lite ”råd” över en middag eller två.

  381. 381
   Sanna says:

   Varför skulle jag ljuga det finns hur mycket bevis som helst, och jag vinner väl inget på att sitta och hålla Martin om ryggen om jag inte ville de? Jag heter Sanna fors och jag har fått allt PRO Bono av Martin finns ingen anledning gör mig och sitta här och ljuga.

  382. 382
   Nicklas says:

   Sanna:

   Självklart finns det kunder som är hur nöjda som helst med Martins träningsscheman och råd. Det är inte där skon klämmer. Detta inlägg handlar om att Martin i flera års tid (utan lov) plagierat andra hårt arbetande människors arbete och sedan satt sitt egna namn på det. Han har byggt sig ett namn på ett oärligt och manipulativt sätt. Efter ett tag hade han retat upp tillräckligt många människor i branschen med sitt beteende vilket ledde till att han blev portad från alla stora träningsforum.

   Att lära sig kost och näringslära kan vem som helst och köper man dessutom sina diplomutbildningar så gör det en inte till expert. Att sen ta ut löjligt höga priser för väldigt enkla träningsråd är något bara charlataner sysslar med. Det är synd att människor inte kan läsa på lite mer innan de ger bort sina pengar för kunskap de kan hitta gratis på internet.

   Gör Martin något olagligt när han säljer sina tjänster? Svar Nej.
   Gör han något olagligt när han gång på gång plagierar texter? Svar Ja.

  383. 383
   Vasastan says:

   Jag köpte din bok Jacob. På första sidan står att du är ”sjukgymnast och civilingenjör från Lunds Universitet respektive Lunds Tekniska Högskola”.

   Studentreceptionen i Lund:
   ”Jacob Gudiol har blivit antagen till civilingenjörsutbildningen och tog 270 Högskolepoäng men har tagit sjukgymnastexamen som slutfördes 2009, januari.”

   Civilingenjör är en skyddad titel.

   Genast dyker några frågor upp;
   1. Har jag citerat dig fel?
   2. Vet Lunds Tekniska Högskola om att du använder dig av skyddad titel?
   3. Är du verkligen rätt person att tala om ”Lögnen om meriter” ?
   4. Är det några fler felaktigheter i boken du vill upplysa om ?

  384. 384
   Jacob Gudiol says:

   Hej Vasastan
   Att jag aldrig gjort klart en omtenta på civilingenjörsutbildningen men avslutat resten har jag skrivit ut klart och tydligt på många ställen och det har även diskuterats flera gånger om. Du hittar svar på dina frågor om du bara söker lite

  385. 385
   Anders Karlsson says:

   Då Jacob har varit tydlig med att han inte är civilingenjör så spelar det inte så stor roll, men att ”Civilingenjör är en skyddad titel” stämmer inte med vad jag har fått lära mig. Källa? Skyddad titlar i Sverige är oftast sjukvårdsrelaterade.

  386. 386
   Roberth says:

   Vasastan?? Försök inte misskreditera här den gubben köper vi ej!

  387. 387
   Micke says:

   Denna Axon kanske ska granskas av Plus eller kalla fakta.
   Hur har man råd med en annons i aftonbladets första sida undrar man. Tjänar man så bra? Men har ni tänkt på att det står ingenting om att det kostar pengar att vara med i http://www.fitnessguru.com/sv/after-beach-2015
   Men läser man flashback osv så kommer det fram att det kostar minst 15000?
   Bra att folk granskar människor och företag som ligger på gränsen till lögn osv.
   Nästan jämförbart med pyramidspel! Som är galet omoraliska.

  388. 388
   Nicklas Neuman says:

   Vill börja med att nämna att ”Nicklas” i kommentarsfältet inte är jag. Inget illa om det han skriver men det är i alla fall en annan Nicklas. 🙂

   Sedan vill jag bara ta tillfället i akt och uppmana alla som läser igenom kommentarsfältet här och i Jacobs första artikel om Martin Löwgren att reflektera lite över riddarna som kommer in och ondgör sig över Jacobs påstådda smutskastning (eller andra ord för samma sak). De uttrycker sig på samma vis även om det finns en gradskillnad i hur aggressiva de är i sin ton. Det enda de har att komma med är klyschor om ”klienter” och i värsta fall drar de avundsjukekortet (det allra mest patetiska av tillgängliga halmstrån). En frälst person kan aldrig övertygas men jag hoppas att alla ni som läser ser nivåskillnaden i tekniker för debatt och, baserat på det, drar slutsatser om vem som är värd att ta på allvar.

  389. 389
   Jocke says:

   Jacob:

   Trots allt du har skrivit, och trots allt du upplyst oss om den här Martin. Så måste du ju ändå rannsaka dig själv lite. Jag förstår verkligen det du skriver, och jag håller nog med överlag. Men den stora frågan är om du gör rätt eller fel när du skriver allt sådant här om en person som trots allt inte gör något olagligt med sitt After Beach projekt och allt vad de nu heter.

   I en värld där många yrkesgrupper har mördande konkurrens och där priset för en produkt varierar kraftigt baserat på en mängd variablar, så tycker jag du inte riktigt gör rätt här.

   Jag kan inte låta bli att tycka att allt egentligen handlar om en ända stor väl underbyggd jantelagsrant som du kommer med. Visst, det finns säkert 200-300st pt’s och dietister som sätter Martin på plats (förmodligen även du). Men jag tycker ändå inte det rättfärdigar ett sånt här beteende. I många länder skulle det här direkt kunna påverka dig ganska ogynnsamt rent ekonomiskt om det skulle gå hela vägen till en domstol. Men det är väl kanske tur att vi bor i mellanmjölkslandet Sverige.

   Om han nu är en så stor bluff så gör han ju ändå någonting för att det ska rulla på år efter år, hans beteende är ju inte så bedrägligt som du får det att låta. Vore det inte lite bättre om du la all din goda energi på att erbjuda en produkt som hans kunder hellre väljer, eller någon annans mer prisvärda produkter för den delen också.

   Det är svårt att se att allt det här hatet skulle finnas om han inte tjänade fina pengar (vilket han uppenbarligen gör).

   Ta det som du vill.

   MVH

   MVH

  390. 390
   Klas says:

   Löwgren har tydligen tagit åt sig äran för ett arbete som han inte utfört. Det här är bilder från både Facebook och Instagram. Konversationen på instagram var mycket längre men jag missade att ta några screenshots innan Löwgren raderade allting (hans vanliga tillvägagångssätt).

   Det är ganska talande att Löwgren inte kan försvara sig och låta konversationen ligga kvar under sin bild utan istället raderar allting. Ränderna går aldrig ur en bluffmakare…

   Jag försöker bädda in bilderna i img-taggar. Om inte det fungerar så får ni trycka på länkarna. På Facebook gav han samma svar som på instagram vartpå Robert back svarade enligt nedan.
   Löwgren facebook
   Löwgren facebook
   Löwgren instagram

  391. 391
   Jacob Gudiol says:

   Jocke: Det är svårt att se att allt det här hatet skulle finnas om han inte tjänade fina pengar (vilket han uppenbarligen gör).

   Kan ju först och främst vara värt att påpeka att Martin Löwgren har varit illa omtyckt av en betydande del av träningsbranschen i väldigt många år nu, långt innan han hade sina projekt osv. Det är bara att söka på äldre trådar i träningsforum för att få det bekräftat.

   I övrigt hade jag givetvis inte skrivit det här om Löwgren inte varit någon form av offentlig person. Att han tjänar pengar bryr jag mig inte om, men däremot kan jag tycka det är illa att han delvis tjänar pengar på att nyttja andras arbeten.

  392. 392
   Jacob Gudiol says:

   Klas: Jag försöker bädda in bilderna i img-taggar.

   Jag har fixat så att bilderna syns direkt nu Klas. Verkar vara ännu ett exempel på något som hade passat bra i artikeln. Jag sökte runt nu och det verkar som att det dessutom bara är några dagar sen det här hände.

  393. 393
   Jocke says:

   Jacob:

   Ja alltså, om du frågar mig så är han knappast en offentlig person. Ett enkelt exempel är att om jag frågar 20st av mina närmaste vänner (jag bor i Stockholm) så kommer nog ingen veta vem det är. Är rätt säker på detta. Det finns stort utrymme för tolkning här i vad som kan kallas att vara offentlig. Dessutom får träningsbranschen i Sverige anses vara en liten cirkel, och jag tror nog inte att han är av de största namnen även inom den cirkeln.

   Det är absolut fel att tjäna pengar på andras arbete. Men om vi ska vara realistiska så tjänar han inte pengar på eventuella texter som han plagierat osv, utan mer på att han lyckats marknadsföra sig själv bra till skillnad mot andra. Detta oavsett om han har varit lite småful eller helt korrekt i sin marknadsföring.

   Hade jag fått avgöra detta så hade jag sagt att du sysslar mer med förtal än vad du gör samhället en tjänst. Tänk om alla skulle hålla på såhär inom varje nischad bransch i Sverige, det skulle vara oändliga påhopp till höger och vänster.

   Om han är en sådan skurk som du påstår så kommer verkligheten hinna ikapp honom fortare än vad du kan bidra med.

   Du kanske tycker du gör rätt sak här, men jag som varken känner dig eller Martin kan ju tycka att detta är mer förtal än någon samhällshjälpande gärning. Han är Knappast en offentlig person, och trots allt han gjort så är du nog knappast en institution att döma honom eller samla ihop en mobb för att försöka försämra hans vardag.

   Jag hoppas detta kanske sjunker in lite hos dig istället för att bara besvara mitt förra inlägg med att du inte ”bryr dig om pengar” och att det är fel att tjäna pengar på andras arbete. Det är lite mera komplext än så om du frågar mig som är högst objektiv.

   MVH

  394. 394
   Peter H says:

   Jocke:
   Jacob:

   Ja alltså, om du frågar mig så är han knappast en offentlig person. Ett enkelt exempel är att om jag frågar 20st av mina närmaste vänner (jag bor i Stockholm) så kommer nog ingen veta vem det är. Är rätt säker på detta. Det finns stort utrymme för tolkning här i vad som kan kallas att vara offentlig. Dessutom får träningsbranschen i Sverige anses vara en liten cirkel, och jag tror nog inte att han är av de största namnen även inom den cirkeln.

   Nu är det ju också så att han också är ett varumärke (även om varumärke som sådant är han som person) och varumärke som beter sig illa bör komma ut i ljuset, i synnerhet om deras produkt(er) kan ifrågasättas.

   På samma sätt kan man även säga att du har 20 personer i din bekantskapskrets som ev skulle anlita honom då dom inte vet vem han är och likt många andra ”uppleva” att dom blivit blåsta.

   Definitionen av ”offentlig” person kan säkert diskuteras, men om man marknadsför sig på det sättet som Jacob visar, på det sättet som det bevisas och dessutom gör det för att sälja sig själv, då tycker jag man stuckit ut hakan tillräckligt mycket för att tåla befogad kritik.

  395. 395
   Jocke says:

   Peter H

   Ok, personligen tycker jag din liknelse inte riktigt håller måttet då jag försökte ge en neutral beskrivning av hur pass offentlig han är. Bedöma beteendemönster har ju lite fler variabler inblandade.

   Jag köper att han kanske gjort tillräckligt mycket för att sticka ut hakan och kunna tåla befogad kritik. Men likt alla andra företag så går det väl alldeles utmärkt att använd siter som bedömmer andra företag osv.

   Att skapa ett stort inlägg på en personlig blogg/hemsida, som dessutom kanske rivaliserar med personen/företaget i fråga är väldigt långt ifrån samma sak och enligt mig så faller det väl inom ramarna för vad häxjakt/förtal är.

   På samma sätt som du tycker att han förtjänar det, så har jag väldigt svårt att se andra företag ägna sig åt systematisk smutskastning mot ett rivaliserande företag, oavsett om de har rätt eller fel. För ska vi hårdra dra det efter dina egna argument så är det precis vad du säger här. Rätt mig gärna om jag har fel och visa gärna ett exempel där ett rivaliserande företag öppet på sin hemsida skriver nedvärderande saker om en konkurrent i samma syfte som Jacob gör.

   MVH

  396. 396
   Jacob Gudiol says:

   Jocke: Ja alltså, om du frågar mig så är han knappast en offentlig person.

   Jag har inte frågat dig.

   Men Löwgren har påstått själv att han har ”sveriges största träningsblogg” i väldigt många år nu. Då hans faktiska besökarantal inte går att kolla upp så kan det i alla fall nämnas att andra stora Svenska sidor kring träning ligger på kanske 200 000-300 000 sidvisningar per månad. Han har utöver detta även varit frekvent på de flesta träningsforum i Sverige tills han blev bannad från de flesta av dem. Han har också annonserat för både sig själv, sin blogg och sitt företag på facebook i princip konstant i flera år. Han påstår även själv att han varit tränare för en rad semi-kändisar. Han skriver för ett magasin (om än uselt sådant) som säljs i de flesta större affärer i Sverige. Numera har han också haft annonser på alla SATS-gym i Sverige och om jag förstått det rätt även i Aftonbladet. Så nog är han offentlig, garanterat så i de kretsar där mina läsare kommer ifrån.

  397. 397
   Jocke says:

   Nej det har du inte. Men jag tar ditt svar som ännu ett tecken på att du inte riktigt vill svara eller kommentera på det jag säger till dig. Nu verkar du dessutom var lite ilsken också, och det kan jag bara bara tolka som att du känner irritation över det jag skriver.

   Du började hela din kampanj emot honom i april 2014. Än idag besvarar du kommentarer och spär på dina ”bevis” och hat gentemot Martin. Detta är inget annat än en häxjakt. Du har ju redan ”exponerat” honom, och ditt inlägg har ju säkerligen fått spridning under dessa 1.5 år. Men ändå så ger du dig inte, du vill ha ännu mera effekt. Vad detta kan tyda på för karaktärsdrag hos dig ska jag låta dig fundera på alldeles själv, du kanske bör titta dig själv i spegeln lite och fråga vad det är exakt du sysslar med här.

   Inget av det du skriver ovan kan få honom att falla inom ramen för offentliga personer. Du kan inbilla dig det om det får dig att må bättre. Men du har givetvis helt fel. Skulle det bli så att du hamnar i en domstol mot honom så ska du inte vara alltför säker på det kommer gå din väg. Och kan han dessutom visa att han gått ekonomiskt lidande pga dina aktiviteter kanske det blir så att du får skriva ut en trevlig check till den ”gode Martin”. Allt detta trots att du ”egentligen” är the good guy här.

   Jag har följt dig en längre tid och jag respekterar dig för din kunskap och jag brukar nästan läsa allt du postar om träning och hälsa. Men den här artikeln samt svaren på det jag har skrivit visar på en sida som jag inte gillar hos människor.

   Håll dig till det du är bra på istället för att äventyra ditt namn och rykte med kampanjer som denna.

  398. 398
   Jacob Gudiol says:

   Jocke: Än idag besvarar du kommentarer

   Jag besvarar kommentarer på allting jag skrivit, även det från 2008. Det är väl självklart att jag ska besvara saker riktade mot mig på min site? Jag besvarar princip allting dessutom, utom uppenbart trams som inte har med någonting jag skrivit att göra eller inte berör mig samt frågor som folk har kring sin egen träning eller liknande.

   Jocke: Inget av det du skriver ovan kan få honom att falla inom ramen för offentliga personer.

   Jo, det gör det. Och sen Löwgren hotade med sin stämning (http://tranastyrka.se/tomma-hot-om-stamning-fran-martin-lowgren/) har jag kolla av det med tre advokater, de håller med. Så att Jocke, anonym person nr femtioelva, kommer in och säger motsatsen berör mig inte särskilt mycket.

   Vi kan väl avsluta med att citera Nicklas här ovanför:

   Nicklas Neuman: Sedan vill jag bara ta tillfället i akt och uppmana alla som läser igenom kommentarsfältet här och i Jacobs första artikel om Martin Löwgren att reflektera lite över riddarna som kommer in och ondgör sig över Jacobs påstådda smutskastning (eller andra ord för samma sak). De uttrycker sig på samma vis även om det finns en gradskillnad i hur aggressiva de är i sin ton. Det enda de har att komma med är klyschor om ”klienter” och i värsta fall drar de avundsjukekortet (det allra mest patetiska av tillgängliga halmstrån). En frälst person kan aldrig övertygas men jag hoppas att alla ni som läser ser nivåskillnaden i tekniker för debatt och, baserat på det, drar slutsatser om vem som är värd att ta på allvar.

  399. 399
   Jocke says:

   Ok, ja det förstår jag att du gör, men det här är väl inte det din site går ut på? Iaf, jag fattar att du kör det kortet och jag får väl säga att det får du väl göra då. Jag tycker bara det är över din värdighet att hålla på med sånt här, och det finns ju mer än en faktor som kan tyckas påvisa att du kan tjäna på att han misslyckas, tyvärr.

   Allt inom juridiken har att göra med tolkning. Om dina tre ombud säger att det är ett säkert case så får det stå för dem. Man kan ju tycka att det verkar lite konstigt att du behöver kolla med 3 advokater för att känna dig säker, men du kanske är bara en av dem killarna som ringer till 2 st till när den första säger att det är ett solklart case. Oavsett det är så kan man ju fortfarande ifrågasätta ditt tillvägagångssätt här och det faktum att du kan anses bedriva konkurrerande verksamhet.

   Du kan citera Nicklas du. Men om du inte har fattat vid det här laget att jag kom in här som din anhängare och reagerade på ditt agerande så kan jag väl inte göra så mycket mer för att du ska förstå bättre.

   Om du tycker att ditt agerande är korrekt i hela den här soppan så får du väl tycka det. Jag som ditt ”fan” tycker inte att det är världens renaste spel du håller på med själv.

   Och ja, jag är väl förhållandevis anonym, finns ingen riktig anledning till att jag skulle behöva gå in med bild och personnummer här för att göra min röst hörd. Du kan ju summera allt jag skrivit, om tonlägen och allt vad Nicklas skriver om, och utvärdera om jag vill försöka dra en moralisk linje över vad som är korrekt. Eller om jag bara är här för att försöka dra en skugga över ditt namn.

   Tänk till lite.

   MVH

  400. 400
   Sofia says:

   Wow, önskar jag hade läst detta tidigare. Ung och dum som jag var lät jag en före&oeftergivligt bild avgöra och jag sökte after beach, kom med betalade, och sa efter 2 månader att han var sämst som coach och inte värd ett öre när han hänvisade till Google om jag ställde frågor.

   Bra skrivet av dig!

  401. 401
   Hilti says:

   @Jocke
   Dina kommentarer är allt annat än neutrala. Du är här i uppenbart syfte att försvara Axon. I sig är det inget fel, men att du (som alla andra av Axons riddare) blundar för huvudfrågan – Axons plagiering är märkligt.
   Din polare har hamnat i blåsväder genom sin egen klantighet. Lev med det!

  402. 402
   Jocke says:

   Hilti

   Den är inte märkligare än den är inkorrekt. Löwgren är inte den första någonsin som plagierat text för att han/hon inte orkar skriva en egen. Med det sagt så har jag ingen aning om vilken kunskap han besitter på. Plagiering är Absolut inget jag försvarar. Jag tycker mest att det är intressant att kika lite på balansen här, tycker inte riktigt han platsar i kategorin ”sol och vårare” som hela den här sidan antyder på. Den personliga åsikten samt Jacob’s reaktioner på mina frågor och påståenden så drar jag slutsatsen att Jacob inte är särskilt mycket bättre själv. ”Jag har inte frågat dig” som ett svar på ett längre inlägg samt det faktum att han kollat med ”3” st advokater/juridiska ombud spär på skolgårdsnivån ytterligare. Det är liksom lite fel attityd för någon som utmålar sig själv som korrekt och duktig.

   Jag ifrågasätter starkt Löwgrens sätt att göra ”business” på alla sätt och vis och det är ingen väg jag skulle någonsin välja själv i mitt yrke.

   Det finns många bedragare och folk med tveksamma arbetsmetoder inom mitt yrke. Men jag låter min kunskap och erfarenhet sköta snacket, istället för att ägna spaltmeter åt att svartmål någon.

   Jacob skriver mycket och verkar vilja lära ut mycket om träning och hälsa. Han borde ägna sig åt det på heltid istället för att hänga ut folk bara för att han tycker det faller inom ramen av vad som är ok att göra.

  403. 403
   Roberth says:

   Jocke ingen köper din skit så varför gödslar du med den?

  404. 404
   MJ says:

   Kan det inte också handla om att JG har en enskild firma som omsätter omkring en halv miljon om året medan Löwgren har ett aktiebolag som omsätter sju gånger så mycket?
   Är det inte avundsjuka och försök till kundfiske det är fråga om?
   Kanske har den större firman tackat nej till samarbetsförslag, anställningsförslag eller liknande?

  405. 405
   Göte says:

   MJ:
   Kan det inte också handla om att JG har en enskild firma som omsätter omkring en halv miljon om året medan Löwgren har ett aktiebolag som omsätter sju gånger så mycket?
   Är det inte avundsjuka och försök till kundfiske det är fråga om?
   Kanske har den större firman tackat nej till samarbetsförslag, anställningsförslag eller liknande?

   Jo så kan det säkert vara, i din drömvärld det vill säga.

  406. 406
   Niklas says:

   Vad väntar du på Martin? Vi är många som väntar på att i en rättsal få se dig förklara din forträffliga affärside om att plagiera andras arbete och sen hota de som avslöjar dig.

   Du borde vara glad att ingen har stämt dig vid det här laget. Dina hot är lika troliga som de tribal-tatueringar du ljög om att du hade i diverse forum online.

  407. 407
   Kalle says:

   Jocke, anledningen till att Axon kan ta sin hutlösa priser är ju att folk tror att han är någon extra duktig PT. Hans marknadsföring är att jämföra med doping inom idrotten. Han ger sig själv fördelar som är olagliga. Det är förödande för andra i hans bransch som jobbar hårt och ärligt – Dessutom är det djupt ohederligt mot kunderna som betalar för en ny BMW med får en rostig Saab.

  408. 408
   Jocke says:

   Kalle:

   Jag är nog lite mera inne på spåret att han lyckats med sin agressiva marknadsföring och många har fått ett gott resultat trots att de kanske har överbetalat grovt. Många är säkert missnöjda också för den delen och de väsnas nog betydligt mer än folk som är allmänt nöjda, så är det med allt.

   Jag kan faktiskt inte riktigt avgöra vad som skiljer ett världsklass tränings och matschema från hans. Men jag har svårt att tro att många duktiga PT’s går hungriga pga honom om jag ska vara ärlig.

   Jag uppskattar att du inte hoppar på mig som alla andra som kallar mig för riddare hit och dit och tar diskussionen på ett normalt sätt.

   MVH

  409. 409
   MJ says:

   Ja det är lite konstigt att han har återkommande kunder med betalningsförmåga samt uppenbarligen gott renommé i de kretsarna om han inte levererade några resultat.

   Mest troligt är det som skillnaden mellan det dammiga källargymmet med fria vikter som tyngdlyftningsklubben har och det flashiga affärslokals-gymmet med en massa löpband och maskiner med taljor och viktplattor. Det första kostar 100 kr i månaden och har allt som behövs på ett gym om du bara vet vad du gör, det senare kostar 500 kr i månaden och innehåller en massa skräp som imponerar på de som inget kan.
   MEN om folk gick på det vitmålade gymmet och drog i maskiner helt utan resultat så skulle de snart få slå igen.

  410. 410
   Kalle says:

   Jocke, Axons marknadsföring är olaglig! Skulle du vilja konkuerra mot Johan Mulegg odopad som Per Elofsson fick göra? Det går också att jämföra med Volkswagen som säljer miljöbilar som inte är miljöbilar. Folk betalar stora pengar för att få en expert men får en okunnig tjuv istället för att välja en ärlig och mer kunnig person som dessutom tar rimliga priser. Klart vissa PT kan ha dåligt med kunder ibland och fuskare som Axon gör inte livet lättare för de ärliga. Ser du inte allvaret i att Axon med sin köpta naprapatutbildning blåser folk genom att framställa sig som kunnigare än han faktiskt är?

   Det är oerhört fint av Gudiol att ta sig tid att granska bluffmakare likt Axon för att undvika att fler låter sig luras 🙂

   Skönt att du inte kände dig påhoppad av mig Jocke!

  411. 411
   A says:

   Kommer ihåg Löwgren, gick i en klass under mig under utbildningen. Redan då fick jag uppfattningen om att han var en person där begreppet ”mycket snack och lite verkstad” lämpade sig mer än väl. Det finns få saker jag uppskattar mer än när ”snackpåsar” blir nerplockade på jorden. Tack för väl uträttat arbete.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *