Staffan Lindeberg om att använda stenålderkost till att motivera intaget av kolhydrater

  • Mejla till en vän
  • SumoMe
Staffan Lindebergs bok Food and Western Disease

Staffan Lindebergs bok Food and Western Disease

En sak jag gillar med att resa är att man får en hel del tid till att läsa. På dagens flyg satte jag mig och läste på Staffan Lindebergs bok ”Food And Western Disease”. En väldigt intressant bok som jag tittat igenom flera gånger men detta är första gången som jag läser den från början till slut.

Finns nog en ganska stor möjlighet att jag skriver en mer ingående recension av boken någon gång i framtiden med då jag tycker det är en bok som helt klart är värd att läsa.

Det jag tänkte dela med mig av i detta inlägg är dock bara ett litet citat från boken när Staffan Lindeberg skriver om näringssammansättningen i våra förfäders kost. Under rubriken ”Carbohydrate content” kan man direkt läsa följande:

The amount of carbohydrate varied widely in the ancestral human diets. Whatever standpoint you take in the debate about carbohydrate intake and health, you seem to have a problem with the early man.

Till skillnad från alla LCHF-böcker där man kan läsa om hur vår naturliga föda är lågkolhydratkost så anger Staffan Lindeberg en mängd referenser som stödjer hans påstående. Alltså att det finns och har funnits många olika folkgrupper som levet på olika mängder kolhydrater i kosten.  Det samma som jag skrev i mitt inlägg, Stenålderskost, paleo, jägarfolk osv… på traningslara.se

 

Gymgrossistens Protein
Jacob Gudiol
Om Jacob Gudiol, Leg. Fysioterapeut:

Jag håller just nu på att läsa in en master i Sport Science på Lunds universitet samtidigt som jag arbetar som tränare för ungdomar i Helsingborgs IF. Jag har även ett eget företag där jag regelbundet håller föreläsningar om prestation, kost och träning. Bland annat på kursen idrottsmedicin på sjukgymnastutbildningen i Lund samt på ELEIKOs nystartade PT-utbildning.


Jag skriver regelbundet texter här och på Traningslara.se samt för olika träningsmagasin. Jag är även träningsskribent för SvD och regelbunden skribent för BODY Magazine. Jag har även bland annat skrivit artiklar för eller medverkat i magasin så som Svensk Styrkelyft, Blossom Magazine, Dagens Träningsindustri, SATS Magasine och Friskispressen. Jag sitter även med i styrelsen för Idrottsmedicin Syd. Här hittar du mer information om mig samt kontaktinformation

En reaktion på “Staffan Lindeberg om att använda stenålderkost till att motivera intaget av kolhydrater

Kommentera

Skriv ditt namn, din mejl och eventuell hemsida.