Staffan Lindeberg om att använda stenålderkost till att motivera intaget av kolhydrater

 • Jacob Gudiol
 • Tagged , ,
 • 2012-03-16
 • Staffan Lindebergs bok Food and Western Disease
  Staffan Lindebergs bok Food and Western Disease

  En sak jag gillar med att resa är att man får en hel del tid till att läsa. På dagens flyg satte jag mig och läste på Staffan Lindebergs bok ”[clink id=”11″ target=”_self” title=”Staffan Lindebergs bok Food and Western Disease” rel=”nofollow”]Food And Western Disease[/clink]”. En väldigt intressant bok som jag tittat igenom flera gånger men detta är första gången som jag läser den från början till slut.

  Finns nog en ganska stor möjlighet att jag skriver en mer ingående recension av boken någon gång i framtiden med då jag tycker det är en bok som helt klart är värd att läsa.

  Det jag tänkte dela med mig av i detta inlägg är dock bara ett litet citat från boken när Staffan Lindeberg skriver om näringssammansättningen i våra förfäders kost. Under rubriken ”Carbohydrate content” kan man direkt läsa följande:

  The amount of carbohydrate varied widely in the ancestral human diets. Whatever standpoint you take in the debate about carbohydrate intake and health, you seem to have a problem with the early man.

  Till skillnad från alla LCHF-böcker där man kan läsa om hur vår naturliga föda är lågkolhydratkost så anger Staffan Lindeberg en mängd referenser som stödjer hans påstående. Alltså att det finns och har funnits många olika folkgrupper som levet på olika mängder kolhydrater i kosten.  Det samma som jag skrev i mitt inlägg, Stenålderskost, paleo, jägarfolk osv… på traningslara.se

   

  Jacob Gudiol
  Om Mig

  Mitt namn är Jacob Gudiol och jag är utbildad fysioterapeut med en Master i Sport Science från Lunds Universitet. Jag arbetar som egen företagare inom träning, kost och hälsa där jag föreläser, skriver artiklar och jag har skrivit två böcker.


  Bland annat föreläser jag regelbundet på fysioterapiutbildningen i Lund samt för Eleiko. Mina artiklar hittar du främst här, på Traningslara.se samt på Tyngre.se. Tidigare har jag även varit krönikör i SvD och regelbunden skribent för BODY Magazine.


  Följ mig gärna på Twitter, Instagram eller Facebook. Jag har även en podcast om träning, kost och hälsa som heter Tyngre Träningssnack som släpps varje vecka.


  Här hittar du mer information om mig samt kontaktinformation

  Gymgrossistens Protein

  One thought on “Staffan Lindeberg om att använda stenålderkost till att motivera intaget av kolhydrater

  1. 1

   Föda har funnits i underskott under största delen av mänsklighetens historia så då är det naturligt att man äter av vad som finns.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *