Nästan allt vi äter kommer från endast 10 företag

 • Jacob Gudiol
 • Etiketter , , , ,
 • 2012-04-30
 • Den här illustrationen går att finna på den franska sidan http://www.convergencealimentaire.info. Klicka på bilden för en större version.

  En illustration över vilka företag som i princip äger hela matmarknaden i världen
  En illustration över vilka företag som i princip äger hela matmarknaden i världen

  Sidan går bra att översätta med hjälp av google translate och det som skrivs är väldigt intressant. Då dessa företag äger en sån enorm del av marknaden har de också en väldigt stor makt och i Frankrike har de tydligen använt denna makt för att försvåra för lagändringar ämnade att minska risken att framför allt barn och ungdomar ska äta dålig mat. Mer om det här kan du också läsa i NY-Times.

  Jacob Gudiol
  Om Jacob Gudiol, Leg. Fysioterapeut

  Jacob arbetar som egen företagare inom träning, kost och hälsa samtidigt som han håller på att läsa in en master i sport science på Lunds Universitet. Han håller även regelbundet föreläsningar om det mesta som berör hälsa, träning, kost och prestation. Bland annat på fysioterapiutbildningen i Lund samt för Eleiko. Han sitter även med i styrelsen för Idrottsmedicin Syd.


  Jacob skriver regelbundet texter här och på Traningslara.se samt för Tyngre.se. Tidigare har han även varit krönikör i SvD och regelbunden skribent för BODY Magazine.


  Jacob har även en podcast om träning, kost och hälsa som du hittar här, Tyngre Träningssnack.


  Här hittar du mer information om Jacob samt kontaktinformation

  Gymgrossistens Protein

  2 kommentarer på “Nästan allt vi äter kommer från endast 10 företag

  1. 1
   fluffy_ferret skriver:

   Anledningen är pengar. Pengar är det mest perversa som mänskligheten någonsin har sett. Tur att det kan användas för att göra gott också. Så länge det är status att göra gott dvs.

  2. 2

   […] här är ju väldigt relaterat till ett tidigare inlägg jag skrivit med titeln, Nästan allt vi äter kommer från endast 10 företag där jag hade med följande bild. Det är med andra ord extremt stora företag som totalt dominerar […]

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *