Nästan allt vi äter kommer från endast 10 företag

  • Mejla till en vän
  • SumoMe

Den här illustrationen går att finna på den franska sidan http://www.convergencealimentaire.info. Klicka på bilden för en större version.

En illustration över vilka företag som i princip äger hela matmarknaden i världen

En illustration över vilka företag som i princip äger hela matmarknaden i världen

Sidan går bra att översätta med hjälp av google translate och det som skrivs är väldigt intressant. Då dessa företag äger en sån enorm del av marknaden har de också en väldigt stor makt och i Frankrike har de tydligen använt denna makt för att försvåra för lagändringar ämnade att minska risken att framför allt barn och ungdomar ska äta dålig mat. Mer om det här kan du också läsa i NY-Times.

Gymgrossistens Protein
Jacob Gudiol
Om Jacob Gudiol, Leg. Fysioterapeut:

Jag håller just nu på att läsa in en master i Sport Science på Lunds universitet samtidigt som jag arbetar som tränare för ungdomar i Helsingborgs IF. Jag har även ett eget företag där jag regelbundet håller föreläsningar om prestation, kost och träning. Bland annat på kursen idrottsmedicin på sjukgymnastutbildningen i Lund samt på ELEIKOs nystartade PT-utbildning.


Jag skriver regelbundet texter här och på Traningslara.se samt för olika träningsmagasin. Jag är även träningsskribent för SvD och regelbunden skribent för BODY Magazine. Jag har även bland annat skrivit artiklar för eller medverkat i magasin så som Svensk Styrkelyft, Blossom Magazine, Dagens Träningsindustri, SATS Magasine och Friskispressen. Jag sitter även med i styrelsen för Idrottsmedicin Syd. Här hittar du mer information om mig samt kontaktinformation

2 reaktion på “Nästan allt vi äter kommer från endast 10 företag

  1. 1
    fluffy_ferret

    Anledningen är pengar. Pengar är det mest perversa som mänskligheten någonsin har sett. Tur att det kan användas för att göra gott också. Så länge det är status att göra gott dvs.

      Citera kommentar

  2. Pingback: Några få företag äger en väldigt stor del av matmarkanden

Kommentera

Skriv ditt namn, din mejl och eventuell hemsida.