Nästan allt vi äter kommer från endast 10 företag

 • Jacob Gudiol
 • Tagged , , , ,
 • 2012-04-30
 • Den här illustrationen går att finna på den franska sidan http://www.convergencealimentaire.info. Klicka på bilden för en större version.

  En illustration över vilka företag som i princip äger hela matmarknaden i världen
  En illustration över vilka företag som i princip äger hela matmarknaden i världen

  Sidan går bra att översätta med hjälp av google translate och det som skrivs är väldigt intressant. Då dessa företag äger en sån enorm del av marknaden har de också en väldigt stor makt och i Frankrike har de tydligen använt denna makt för att försvåra för lagändringar ämnade att minska risken att framför allt barn och ungdomar ska äta dålig mat. Mer om det här kan du också läsa i NY-Times.

  Jacob Gudiol
  Om Mig

  Mitt namn är Jacob Gudiol och jag är utbildad fysioterapeut med en Master i Sport Science från Lunds Universitet. Jag arbetar som egen företagare inom träning, kost och hälsa där jag föreläser, skriver artiklar och jag har skrivit två böcker.


  Bland annat föreläser jag regelbundet på fysioterapiutbildningen i Lund samt för Eleiko. Mina artiklar hittar du främst här, på Traningslara.se samt på Tyngre.se. Tidigare har jag även varit krönikör i SvD och regelbunden skribent för BODY Magazine.


  Följ mig gärna på Twitter, Instagram eller Facebook. Jag har även en podcast om träning, kost och hälsa som heter Tyngre Träningssnack som släpps varje vecka.


  Här hittar du mer information om mig samt kontaktinformation

  Gymgrossistens Protein

  2 thoughts on “Nästan allt vi äter kommer från endast 10 företag

  1. 1
   fluffy_ferret says:

   Anledningen är pengar. Pengar är det mest perversa som mänskligheten någonsin har sett. Tur att det kan användas för att göra gott också. Så länge det är status att göra gott dvs.

  2. 2

   […] här är ju väldigt relaterat till ett tidigare inlägg jag skrivit med titeln, Nästan allt vi äter kommer från endast 10 företag där jag hade med följande bild. Det är med andra ord extremt stora företag som totalt dominerar […]

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *