Min senaste matkasse…

 • Jacob Gudiol
 • Tagged ,
 • 2012-02-22
 • Jag har precis varit och handlat. La upp all maten på diskbänken och tyckte det var lite kul att det nästan såg ut som att jag handlat enligt LCHF! Mannagrynen och Müslin förstör det dock. De lite mer konspiratoriskt lagda inom LCHF har ju många gånger anklagat mig för att vara spion för SLV. Antar att de skulle påstå att den här bilden är riggad 😉

  Min senaste matkasse
  Min senaste matkasse. Förutom mannagrynen och Müslin så skulle den nog kunna gå hem hos en LCHF-are 🙂

  För er som undrar. Jo, jag äter mycket mer kolhydrater än vad som syns på den här bilden. Det är bara det att riset, potatisen, bönorna mm håller mycket längre så det behöver jag inte köpa hem så ofta.  Samma sak gäller för grönsakerna som jag i princip nästan alltid köper frysta i storpack.

  Jacob Gudiol
  Om Mig

  Mitt namn är Jacob Gudiol och jag är utbildad fysioterapeut med en Master i Sport Science från Lunds Universitet. Jag arbetar som egen företagare inom träning, kost och hälsa där jag föreläser, skriver artiklar och jag har skrivit två böcker.


  Bland annat föreläser jag regelbundet på fysioterapiutbildningen i Lund samt för Eleiko. Mina artiklar hittar du främst här, på Traningslara.se samt på Tyngre.se. Tidigare har jag även varit krönikör i SvD och regelbunden skribent för BODY Magazine.


  Följ mig gärna på Twitter, Instagram eller Facebook. Jag har även en podcast om träning, kost och hälsa som heter Tyngre Träningssnack som släpps varje vecka.


  Här hittar du mer information om mig samt kontaktinformation

  Gymgrossistens Protein

  18 thoughts on “Min senaste matkasse…

  1. 1
   Anders says:

   Kul bild 🙂

   Vore intressant att veta hur du ställer dig till tillsatser som Natriumnitrit och liknande. Finns ju de som rekommenderar 0 g i intag av produkter som innehåller det, t.ex. bacon.

  2. 2
   Jacob Gudiol says:

   Frågor kring tillsatser överlag är väldigt komplicerande. Jag tror inte det är bra att äta mycket charkprodukter men samtidigt är jag helt säker på att det finns många mycket mer negativa saker i kosten som man bör fokusera på i första hand. Jag tror folk fokuserar för mycket på småsakerna och glömmer det stora hela. Dricker man tex en liter läsk i veckan kan jag garantera att det får mer negativ inverkan på hälsan än E250 från tre paket bacon, blodpudding och falukorv som jag har köpt på den här bilden.

   Jag försöker att inte äta så mycket charkprodukter och få i mig lite E250. Men man får ju dra en gräns någonstans för vad man själv anser är okej. Jag har inget mål med att försöka vara optimal på något sätt, varken när det gäller kost eller träningen. Jag sköter det säkert långt mycket bättre än de flesta men hade jag haft vilja och ork hade jag kunnat göra det ännu bättre. Då hade jag troligen minimera E250 ur kosten, för att vara på den säkra sidan helt enkelt.

  3. 3
   Anders says:

   Kloka tankar. Jag är själv lite fundersam på hur man skall ställa sig.
   Tack för din syn iaf!

  4. 4

   Du gillar vist tillsatser, eller så är du dålig på att laga mat;-) Jag skulle valt mer riktiga råvaror, färsk champinjoner, kokosmjölk utan förtjockningsmedel, kyckling utan 20% tillsatser, fiskgratäng som jag gör själv med riktig potatis och riktig grädde. Altså riktiga råvaror som jag lagar till själv. http://levstarkt.areaventyr.se/category/recept/

  5. 5
   Krille says:

   Håller me föregående talare men skulle ta väck all gluten o laktos o välja ekologiskt i den utsträckning d finns. Men allt beror på hur mkt tid o pengar man vill lägga på kosten. Vår tarmflora som nordbor är van vid mkt fett o protein sen kolhydrater eftr säsong. D som rekommenderar medelhavskost för en nordbo är bara bullshit enligt min uppfattning. Rent gennerellt kanske d funkar bäst men kan ju bero på att större delen av jordens befolkning lever i lr under medelhavsklimat. Men man rekomenderar väl inte en eskimå oxå äta som en grek så… Skippa allt vad olika dieter heter och testa dig fram vad din kropp mår bäst av.
   Men du äter ju bättre än gemeneman iaf =)

  6. 6
   Shrinkin David says:

   Från en, numer, ”mellan-strikt” LCHF’are ser det helt OK ut. 🙂

   Är väl FUN-light som sticker ut lite.
   Tankar kring den?

  7. 7
   Krille says:

   Fin light är för låg halt frukt o bär för att ens få kallas för saft. Extremt med tillsatser!! Läs i boken ”Äkta vara”vara” vad som skrivs om den. Om man prompt måste äta söt ät då socker inte massa sötningsmedel.

  8. 8
   Jacob Gudiol says:

   Lev Starkt Micke: Du gillar vist tillsatser, eller så är du dålig på att laga mat;-)

   Det är nog mest att jag är ganska bekväm av mig och samtidigt vill jag lägga den fritid jag har på annat än att stå i köket 🙂

   I övrigt finns det ingen orsak att vara rädd för tillsatser överlag. Det mesta är bara konstiga namn på saker som vi får i oss ändå. Att hänga upp sig på konserverade champinjoner är ju bara löjligt 🙂

  9. 9
   Jacob Gudiol says:

   Krille: Vår tarmflora som nordbor är van vid mkt fett o protein sen kolhydrater eftr säsong. D som rekommenderar medelhavskost för en nordbo är bara bullshit enligt min uppfattning. Rent gennerellt kanske d funkar bäst men kan ju bero på att större delen av jordens befolkning lever ilr under medelhavsklimat. Men man rekomenderar väl inte en eskimå oxå äta som en grek så…

   Massa hokus pokus snack där 🙂

  10. 10
   Jacob Gudiol says:

   Shrinkin David: Är väl FUN-light som sticker ut lite.
   Tankar kring den?

   Jag har några droppar FUN-light i vattnen som jag kolsyrar med en soda streamer. Går åt ungefär 1-2 flaskor per år.

   Om du syftar på sötningsmedel överlag har jag inga större besvär med det. Det finns ganska gott om studier på det området nu som inte kunnat påvisa något negativt vid rimlig konsumption. Själv håller jag mig dock borta från det, har svårt för väldigt söta saker. Förutom godis 🙂

  11. 11
   Krille says:

   Vad är d som är hokus pokus? Hur tycker du själv att vi ska äta?

  12. 12
   Malin Törnlöf says:

   Frågan jag ställer mig är; Har du fått tillräckligt med kalorier för pengarna? 🙂

   Tack för en otroligt bra utbildning och för all inspiration och kunskap!
   /Malin

  13. 13
   Jacob Gudiol says:

   Krille:
   Vad är d som är hokus pokus?

   Precis det jag citerade var hokus pokus. Eller du har någon bra källa på ett påstående som detta?

   Krille: Vår tarmflora som nordbor är van vid mkt fett o protein sen kolhydrater eftr säsong

   Krille: Hur tycker du själv att vi ska äta?

   Det har jag redan skrivit om här, http://traningslara.se/vad-ar-skitmat-och-vad-ar-bra-mat/

   Du får tycka precis vad du vill när det gäller hur folk ska/bör äta men det är inte okej att bara hitta på ”fakta” för att motivera det.

  14. 14
   Jacob Gudiol says:

   Malin Törnlöf:
   Frågan jag ställer mig är; Har du fått tillräckligt med kalorier för pengarna? :)

   Tack för en otroligt bra utbildning och för all inspiration och kunskap!
   /Malin

   Lammlever 20kr/kg, grädden var billig när man köpte två, samma med kyckling och bacon 🙂 FUN-light är ju dock en riktigt bottennapp, där blev jag lurad 😉

   Vi ses säkert igen Malin!

  15. 15
   Gunnar says:

   Hur smakar den där texmex kycklingen?

  16. 16
   Jacob Gudiol says:

   Jag har faktiskt inte provat den tidigare. Men hur kan den vara något annat än gott. Allt fungerar med tex mex krydda 😉 Tror jag äter den i helgen så påminner du mig i nästa vecka så kan jag svara.

  17. 17
   Gunnar says:

   Betyg på kycklingen?

  18. 18
   Jacob Gudiol says:

   Gunnar:
   Betyg på kycklingen?

   Jag har inte ätit den ännu 🙂 Färdigsakerna för frysen köper jag för när jag inte har tid att fixa till något eller tunga söndagar.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *