Min senaste matkasse…

 • Jacob Gudiol
 • Etiketter ,
 • 2012-02-22
  • Mejla till en vän
  • SumoMe

  Jag har precis varit och handlat. La upp all maten på diskbänken och tyckte det var lite kul att det nästan såg ut som att jag handlat enligt LCHF! Mannagrynen och Müslin förstör det dock. De lite mer konspiratoriskt lagda inom LCHF har ju många gånger anklagat mig för att vara spion för SLV. Antar att de skulle påstå att den här bilden är riggad 😉

  Min senaste matkasse
  Min senaste matkasse. Förutom mannagrynen och Müslin så skulle den nog kunna gå hem hos en LCHF-are :)

  För er som undrar. Jo, jag äter mycket mer kolhydrater än vad som syns på den här bilden. Det är bara det att riset, potatisen, bönorna mm håller mycket längre så det behöver jag inte köpa hem så ofta.  Samma sak gäller för grönsakerna som jag i princip nästan alltid köper frysta i storpack.

  Jacob Gudiol
  Om Jacob Gudiol, Leg. Fysioterapeut

  Jacob arbetar som tränare för ungdomar i Helsingborgs IF samtidigt som han håller på att läsa in en master i sport science på Lunds Universitet. Han driver även ett eget företag där han regelbundet håller föreläsningar om det mesta som berör hälsa, träning, kost och prestation. Bland annat på fysioterapiutbildningen i Lund samt för ELEIKO. Han sitter även med i styrelsen för Idrottsmedicin Syd


  Jacob skriver regelbundet texter här och på Traningslara.se samt för Tyngre.se. Tidigare har han även varit krönikör i SvD och regelbunden skribent för BODY Magazine. Här hittar du mer information om Jacob samt kontaktinformation

  Gymgrossistens Protein

  18 kommentarer på “Min senaste matkasse…

  1. 1
   Anders skriver:

   Kul bild :-)

   Vore intressant att veta hur du ställer dig till tillsatser som Natriumnitrit och liknande. Finns ju de som rekommenderar 0 g i intag av produkter som innehåller det, t.ex. bacon.

  2. 2
   Jacob Gudiol skriver:

   Frågor kring tillsatser överlag är väldigt komplicerande. Jag tror inte det är bra att äta mycket charkprodukter men samtidigt är jag helt säker på att det finns många mycket mer negativa saker i kosten som man bör fokusera på i första hand. Jag tror folk fokuserar för mycket på småsakerna och glömmer det stora hela. Dricker man tex en liter läsk i veckan kan jag garantera att det får mer negativ inverkan på hälsan än E250 från tre paket bacon, blodpudding och falukorv som jag har köpt på den här bilden.

   Jag försöker att inte äta så mycket charkprodukter och få i mig lite E250. Men man får ju dra en gräns någonstans för vad man själv anser är okej. Jag har inget mål med att försöka vara optimal på något sätt, varken när det gäller kost eller träningen. Jag sköter det säkert långt mycket bättre än de flesta men hade jag haft vilja och ork hade jag kunnat göra det ännu bättre. Då hade jag troligen minimera E250 ur kosten, för att vara på den säkra sidan helt enkelt.

  3. 3
   Anders skriver:

   Kloka tankar. Jag är själv lite fundersam på hur man skall ställa sig.
   Tack för din syn iaf!

  4. 4
   Lev Starkt Micke skriver: </