Bäst och populärast under 2015 – Mina favoriter om övervikt

 • Jacob Gudiol
 • Tagged , , , ,
 • 2015-12-27
 • Det här är de fem artiklar relaterade till övervikt som jag har skrivit under året som jag tycker har blivit ”bäst” ur någon aspekt. Det är helt enkelt texter som jag tror att många skulle ha nytta eller behållning utav att läsa.

  5. Tyngre – Verkligheten bakom övervikt

  Orsaker bakom övervikt

  4. SvD – ”Få håller sig smala enbart genom träning”

  Smal av träning

  3. Tyngre – Vem är tjock och vem är smal?

  Vem är tjock och vem är smal?

  2. Träningslära – Varför det finns fler överviktiga än normalviktiga!

  Varför fler överviktiga?

  1. Tyngre – Bara individens fel om han eller hon blir fet?

  Fri vilja och övervikt

   

  Jacob Gudiol
  Om Mig

  Mitt namn är Jacob Gudiol och jag är utbildad fysioterapeut med en Master i Sport Science från Lunds Universitet. Jag arbetar som egen företagare inom träning, kost och hälsa där jag föreläser, skriver artiklar och jag har skrivit två böcker.


  Bland annat föreläser jag regelbundet på fysioterapiutbildningen i Lund samt för Eleiko. Mina artiklar hittar du främst här, på Traningslara.se samt på Tyngre.se. Tidigare har jag även varit krönikör i SvD och regelbunden skribent för BODY Magazine.


  Följ mig gärna på Twitter, Instagram eller Facebook. Jag har även en podcast om träning, kost och hälsa som heter Tyngre Träningssnack som släpps varje vecka.


  Här hittar du mer information om mig samt kontaktinformation

  Gymgrossistens Protein

  4 thoughts on “Bäst och populärast under 2015 – Mina favoriter om övervikt

  1. 1
  2. 2
   Anders says:

   Verkar som fler är inne på att vikten är viktigare för välmående, som TV4 uttrycker det, även om det kanske är en något förenklad slutsats… Intressant att studien går emot tidigare studier hursomhelst, enligt Peter Nordström (http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2015/12/20/ije.dyv321.abstract)

  3. 3
   Anders says:

   TV4-länken också:
   http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/vikten-viktigast-f%C3%B6r-v%C3%A4lm%C3%A5ende-3242972.
   /A.

   Anders:
   Verkar som fler är inne på att vikten är viktigare för välmående, som TV4 uttrycker det, även om det kanske är en något förenklad slutsats… Intressant att studien går emot tidigare studier hursomhelst, enligt Peter Nordström (http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2015/12/20/ije.dyv321.abstract)

  4. 4

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *